Μπερτομέου : «Δεν υπάρχει plan-B για τον Παναθηναϊκό»

Μπερτομέου : «Δεν υπάρχει plan-B για τον Παναθηναϊκό»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου τόνισε πως δεν υπάρχει θέμα απομάκρυνσης του Παναθηναϊκού από την Ευρωλίγκα, αλλά με τη συμπεριφορά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Στο περιθώριο του φάιναλ φορ του Βελιγραδίου και όπως συνηθίζει να κάνει σε κάθε φάιναλ φορ, ο Τζόρντι Μπερτομέου είχε μια συνάντηση και κουβέντα με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, όπου μίλησε για διάφορα θέματα που αφορούν την Ευρωλίγκα. Μεταξύ αυτών και τις σχέσεις με τον Παναθηναϊκό.

Ο Μπερτομέου δεν έθεσε θέμα παραμονής του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα: «Δεν σκέπτομαι ποια ομάδα θα αντικαταστήσει τον Παναθηναϊκό εάν φύγει. Δεν υπάρχει λόγος να καταστρώσουμε ένα plan-B, διότι ισχύει το plan-A με την παρουσία του στη διοργάνωση».

Έθεσε, όμως, θέμα συμπεριφοράς του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Τόνισε πως το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά αφορά την αντίθεση όλων των ομάδων με τη συμπεριφορά του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία κρίνεται βλαπτική για τη διοργάνωση. Και τόνισε ότι ο μόνος τρόπος για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να σέβεται και να τηρεί τους κανόνες συμπεριφοράς, που έχουν ψηφίσει όλοι και εφαρμόζουν όλοι.

Πιο αναλυτικά ο Τζόρντι Μπερτομέου είπε:

«Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα της Ευρωλίγκας και ούτε εμείς ούτε αυτοί έχουμε καμία πρόθεση να διακόψουμε αυτή τη σχέση. Υπάρχουν τα γνωστά ζητήματα με τη συμπεριφορά του κ. Γιαννακόπουλου, στην οποία αντιδράσαμε συλλήβδην, ως οφείλαμε, αλλά είμαι πάντοτε διαθέσιμος και θα χαρώ να καθίσουμε τις επόμενες ημέρες στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουμε.

Τον τελευταίο μήνα άκουσα και διάβασα πολλά, αλλά δεν απαντήσαμε εν ονόματι της αξιοπρέπειας που πρέπει να υφίσταται. Η Ευρωλίγκα απεχθάνεται τις δημόσιες αντιπαραθέσεις με τις ομάδες, που άλλωστε είναι οι ιδιοκτήτες και οι μέτοχοί της, και έχουμε ως σταθερή πολιτική να συζητάμε και να λύνουμε εκ των ενόντων και με αμοιβαίο σεβασμό τα ζητήματα τα οποία ανακύπτουν. Δεν θέλω και δεν βρίσκω τον λόγο να μιλήσω αυτή τη στιγμή για το ενδεχόμενη μείωσης των ποινών που έχουν επιβληθεί στον Παναθηναϊκό. Αυτά θα τα συζητήσουμε μεταξύ μας.

Για να βρεθεί η χρυσή τομή, ο κ. Γιανακόπουλος πρέπει να σέβεται και να τηρεί τους κανόνες συμπεριφοράς, τους οποίους άλλωστε έχουν εγκρίνει και ψηφίσει όλες οι ομάδες και να μείνει πιστός στις αρχές της διοργάνωσης. Ασφαλώς δεν σκέπτομαι ποια ομάδα θα αντικαταστήσει τον Παναθηναϊκό εάν φύγει. Δεν υπάρχει λόγος να καταστρώσουμε ένα plan-B, διότι ισχύει το plan-A με την παρουσία του στη διοργάνωση.

Δεν πρόκειται για μια μεταξύ μας αντιπαράθεση. Από τη στιγμή που η συμπεριφορά του είναι βλαπτική για τη διοργάνωση, όλες οι ομάδες έχουν στραφεί εναντίον του, διότι δεν ανέχονται να θιγεί κατ’ ελάχιστον αυτό που έχουμε κτίσει εδώ και 18 χρόνια. Δεν θέλουμε να δώσουμε δικαιώματα σε καμιά ομάδα να διαμαρτυρηθεί διότι επιφυλάσσουμε ευνοϊκή μεταχείριση σε κάποιον άλλο εταίρο, αλλά ούτε και να ανοίξουμε τον ασκό του Αιόλου. Είμαι ο τελευταίος που θα προσωποποιούσε μια τέτοια υπόθεση.

Δεν ισχύουν οι αιτιάσεις του Παναθηναϊκού περί δήθεν οικονομικής αδιαφάνειας. Ο κ. Μάνος Παπαδόπουλος είναι παρών σε όλες τις συνελεύσεις και γνωρίζει πολύ καλά πώς εξελίσσονται οι διαδικασίες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ