Μπερτομέου : «Χαρά μου να συναντηθώ με τον Παναθηναϊκό»

Μπερτομέου : «Χαρά μου να συναντηθώ με τον Παναθηναϊκό»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου επανέλαβε πως δεν έχει πρόβλημα με τον Παναθηναϊκό, αλλά και ότι διαφωνεί κάθετα με το μοντέλο των «παραθύρων« της FIBA.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου επανέλαβε μία ακόμα φορά ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις της Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό, αλλά μόνο με τον ιδιοκτήτη του. Σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα sportando.com ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας τόνισε μάλιστα ότι είναι διαθέσιμος για ραντεβού με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο:

«Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα της Ευρωλίγκας. Έχουμε θέμα με ένα άτομο, όχι με τον σύλλογο. Αν μου ζητήσουν συνάντηση, θα είναι χαρά μου να τους συναντήσω».

Ο Μπερτομέου μίλησε και για άλλα σημαντικά θέματα της μπασκετικής επικαιρότητας:

Για τα «παράθυρα» της FIBA και το αδιέξοδο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Τα «παράθυρα» της FIBA ως concept δεν μπορεί ποτέ να λειτουργήσει καλά. Είμαστε έτοιμοι να μελετήσουμε οποιαδήποτε πρόταση από τη FIBA για να βρούμε μια λύση και να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό αθλητικό προϊόν. Είμαστε ανοικτοί στο διάλογο. Οι εθνικές ομάδες αξίζουν να έχουν τους καλύτερους παίκτες τους στο παρκέ και με τα «παράθυρα» αυτό δεν είναι δυνατό. Δεν θα υπάρξει πάντως κάποια αλλαγή στο καλεντάρι της Ευρωλίγκας του χρόνου (άρα δεν θα υπάρξουν διακοπές για τα «παράθυρα»)».

Για τις δύο θέσεις του Eurocup, που δόθηκαν στους φιναλίστ του BCL: «Το κάναμε, γιατί προσπαθούμε να επιστρέψουμε στο παλιό σύστημα. Τότε που οι νικητές του EuroChallenge αποκτούσαν δικαίωμα συμμετοχής στο Eurocup».

Για το έπαθλο του νικητή της Ευρωλίγκας: «Ο νικητής της Ευρωλίγκας βάζει στο ταμείο του 1 εκ. Ευρώ (όσα και ο νικητής του BCL). Ποτέ δεν διανέμουμε περισσότερα χρήματα από αυτά που βγάζουμε. Ποτέ δεν υπονομεύουμε τη διοργάνωση».

Για την επέκταση της Ευρωλίγκας στη γερμανική και τη γαλλική αγορά: «Είμαστε 100% σίγουροι με την Μπάγερν και έχουμε επίσης την αίσθηση ότι θα βρούμε μια πολύ καλή ομάδα και στη Γαλλία. Η γερμανική αγορά είναι έτοιμη να αποκτήσει μία ακόμα ομάδα στην Ευρωλίγκα. Η Μπάγερν αποτελεί μια πολύ καλή αγορά με ξεκάθαρες φιλοδοξίες για το μέλλον».

Για αύξηση των ομάδων της Ευρωλίγκας σε 20 ή περισσότερες: «Για την επόμενη τετραετία (δεδομένου ότι ο κύκλος θα αρχίσει το 2019 με 18 ομάδες) δεν προβλέπεται κάποια επέκταση. Η επόμενη κίνηση θα είναι να αυξήσουμε τις ομάδες που θα έρχονται από το Eurocup, αλλά αυτό θα γίνει μετά το 2019».

Για την Μπούντουτσνοστ: «Πιστεύω ότι η Μπούντουτσνοστ θα εκπληρώσει όλα τα κριτήρια για να παίξει στην Ευρωλίγκα. Δουλεύει σκληρά γι’ αυτό».

Για ενδεχόμενες αλλαγές στο φάιναλ φορ: «Δεν αλλάζουμε το σύστημα του φάιναλ φορ. Είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το φάιναλ φορ είναι ο σωστός τρόπος».

Για τα έσοδα του Eurocup: «Το Eurocup βγάζει 4 εκ. Ευρώ ετησίως και κάθε ομάδα παίρνει από 125.000 Ευρώ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ