Ρότζερ Γκριμάου: Πως η ιδέα του «Πεπ» και τα τεράστια χρέη, του φόρεσαν το κοστούμι του προπονητή της Μπάρτσα

Ρότζερ Γκριμάου: Πως η ιδέα του «Πεπ» και τα τεράστια χρέη, του φόρεσαν το κοστούμι του προπονητή της Μπάρτσα

Case study η φετινή Μπαρτσελόνα και ο τρόπος που προσπαθεί να πατήσει το κουμπί του restart μέσα από δυσβάσταχτα χρέη.

Αυτός ο γίγαντας με ξύλινα πόδια που εμφανίζεται απόψε στο ΣΕΦ με διαθέσεις απειλητικές, αλλά και στην πρώτη του σεζόν έπειτα από χρόνια που κανείς δεν ξέρει που θα βγάλει το… ταξίδι της και ας έκανε τη μεταγραφή της χρονιάς στη Euroleague με τον Γουίλι Ερναγκόμεθ.

Άλλο ρόστερ, σφιχτή οικονομική πολιτική. Και ένα δικό της παιδί στην άκρη του πάγκου, ο Ρότζερ Γκριμάου που κανείς δεν ξέρει αν είναι έτοιμος να σηκώσει ένα τόσο μεγάλο βάρος στην πλάτη. Ποιος είναι ο Ρότζερ Γκριμάου που απόψε θα χαιρετήσει τον Γιώργο Μπαρτζώκα; Μα δεν πέρασαν δα και τόσα χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Όσοι μιλούν τον Γκάι… κάνουν πως δεν βλέπουν τον Μπαλτσερόφσκι

Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει συνδέσει τ’ όνομά του με τους «μπλαουγκράνα». Φόρεσε για οκτώ χρόνια τη φανέλα τους (2003-2011) και μάλιστα ήταν αρχηγός της ομάδας όταν κατέκτησε το τρόπαιο της Euroleague το 2010 στο Παρίσι κόντρα στον Ολυμπιακό. Επίσης μέτρησε τρία πρωταθλήματα στην ACB με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα (2004, 2009, 2011), τρία Κύπελλα (2007, 2010, 2011) όπως επίσης και τρία Σούπερ Καπ (2004, 2009, 2010). Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Μπιλμπάο (20011-2014) και Μανρέσα (2014-2015), όταν και έκλεισε την καριέρα του σε ηλικία 38 ετών.

Φυσικά όλα τα παραπάνω τον κάνουν legend, όχι προπονητή. Πως λοιπόν τον εμπιστεύθηκαν για την γωνιά του πάγκου; Βασικά από τον τρόπο σκέψης της Ισπανικής σχολής που σε αυτά τους βγάζεις το καπέλο. Ο Γκριμάου μέχρι πριν από μερικούς μήνες ήταν ο προπονητής της ομάδας Β΄ του club και ταυτόχρονα εκείνης που η Μπάρτσα κατέβαζε στο στο Adidas Next Gen (έφτασε μάλιστα μαζί της ως το final four του Κάουνας).

Βλέπουν λοιπόν στη Βαρκελώνη στα μάτια του μια περίπτωση… Πεπ (έλα, ένας είναι ο Πεπ), από αυτές που λατρεύουν. Και από τη στιγμή που ξεκινούν από την αρχή, είπαν να του δώσουν μια ευκαιρία. Να του εμπιστευθούν ένα ρόστερ που πίσω από τον Γουίλι Ερναγκόμεθ, τον Σατοράνσκι, τον Βέσελι, τον Λαπροβίτολα και τον NBAερ Τζαμπάρι Πάρκερ, ουσιαστικά προετοιμάζει νεαρούς όπως ο Νάτζι, ο Καϊσέδο και ο Ντα Σίλβα.

Εφόσον ο Γκριμάου αποδειχτεί τολμηρός, τότε η Μπάρτσα θα επανακτήσει το βασικότερο συστατικό που έχασε επί Σάρας: Τη χαρά, τη γοητεία του παιχνιδιού. Η προϋπηρεσία του σε τμήματα νέων και η θητεία του στο τεχνικό τιμ του Πασκουάλ θεωρητικά έχουν φτιάξει ένα υπόβαθρο για ομορφότερο, όσο και γρηγορότερο μπάσκετ. Αν ο ηλεκτρισμός που περνά την καρέκλα του κόουτς των Καταλανων είναι φέτος λιγότερος, δεν αποκλείεται να μας το παρουσιάσει και μάλιστα με καλά αποτέλεσματα.

Στο πρώτο δείγμα γραφής του ο Γκριμάου έχει φτιάξει μια ομάδα που όλα συμβαίνουν από τους ψηλούς της. Που εμπιστεύεται πολύ το πικ εν ρολ και θέλει να ανοίξει τις άμυνες από μέσα. Στην πρεμιέρα διέλυσε την Εφες (91-74) με τα δύο 5άρια της (Ερναγκόμεθ 18, Βέσελι 16) να κάνουν πάρτι στην επίθεση και τον Λαπροβίτολα (8ασίστ) να σηκώνει όλο το βάρος της δημιουργίας. Παρότι είχε μόλις 6/30 τρίποντα νίκησε πάρα πολύ εύκολα γιατί οι Τούρκοι δεν μπόρεσαν ποτέ να ακολουθήσουν τον ρυθμό της Μπαρτσελόνα.

Φυσικά απόψε στο ΣΕΦ θα είναι όλα διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός, έστω μισός από τις απουσίες, δεν είναι Εφές αλλά μια ομάδα που οι περισσότεροι τον λογαριάζουν στο top 4. Και είναι και ο παράγοντα έδρα σε συνθήκες sold out. Είναι μια πρόκληση για τους Καταλανούς όλα αυτά. Και ειδικά για τον άπειρο προπονητή της. Μια δοκιμασία χαρακτήρα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ