Ολυμπιακός: Αν κέρδιζε και αυτό το ματς…

Ολυμπιακός: Αν κέρδιζε και αυτό το ματς…

Ο Ολυμπιακός «άγγιξε» την υπέρβαση απέναντι στην Μπαρτσελόνα που τα έβαζε από… την Βαρκελώνη αλλά νικήθηκε γιατί «έσκασε»…

Είναι αλήθεια πως έφτασε τόσο κοντά σε μια πολύ μεγάλη νίκη. Όχι γιατί θα έκρινε κάτι, όχι γιατί θα ήταν απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα αλλά γιατί θα ερχόταν κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες. Τα τελευταία τέσσερα λεπτά όμως έγιναν «εφιάλτης», το +7 εξαφανίστηκε με ένα απίθανο σερί της Μπαρτσελόνα και στο τέλος ήρθε η ήττα που πάντα, όπως και να έρχεται, ενοχλεί.

Είχε πολλά να… νικήσει ο Ολυμπιακός για να πάρει αυτό το ματς και μέχρι ενός σημείου μας έπεισε πως θα το πετύχει και αυτό η ομαδάρα του Μπαρτζώκα. Ήταν όμως ξεκάθαρο πως στο φινάλε «έσκασε». Δεν είχε το καθαρό μυαλό ο Γουόκαπ να την κατευθύνει, δεν πήραν τα σουτ αυτοί που έπρεπε όταν έπρεπε, δεν μπήκε νωρίτερα ο Κάνααν που χωρίς λόγο φορτώθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο με φάουλ και στέρησε τον εαυτό του από τον Μπαρτζώκα και όλα αυτά την ώρα που οι Καταλανοί έβλεπαν το καλάθι σαν το λιμάνι του Πειραιά. Λες και πετούσαν πετρούλες στην θάλασσα.

Το εντυπωσιακό θα ήταν με όλα όσα συνέβησαν στο ΣΕΦ να κέρδιζε και αυτό το ματς ο Ολυμπιακός. Χωρίς Γκος, Σίκμα, ΜακΚίσικ που τον ανάγκασαν να παίξει με πολύ μικρό ροτέισον, με τον Μπραζντέικις πρώτο του ματς (καλός αν και διστακτικός λογικά) και τον Φαλ απλά να συμμετέχει εμφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό που τον έχει αφήσει πίσω, ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το φουριόζικο ξεκίνημα της Μπαρτσελόνα που προηγήθηκε και με 15 πόντους και όχι μόνο επέστρεψε αλλά βρέθηκε και στο 66-59 λίγο πριν το φινάλε όπου όμως αποδείχθηκε καταστροφικό.

Γιατί και δεν μπόρεσε να σταματήσει το… πυροβολητό των Ισπανών και, κυρίως, δεν μπόρεσε να βρει μια καλή επίθεση. Το 14-0 που δέχθηκε τα λέει όλα. Το χειρότερο για τον Ολυμπιακό δεν ήταν η ήττα αλλά το ότι θα χρειαστεί να συνεχίσει με απουσίες και προβλήματα και στα απανωτά δύσκολα ματς που έρχονται. Ένα πρόγραμμα απάνθρωπο όπως σωστά είπε ο Μπαρτζώκας που έχει αναγκάσει την ομάδα και αρκετούς βασικούς να παίζουν στα «κόκκινα» από τόσο νωρίς.

Και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά από πέρσι, όταν τότε ο Μπαρτζώκας ευτύχησε να έχει στη διάθεση του όλο το ρόστερ από την αρχή έως το τέλος, με μικρές απουσίες σε λίγα ματς. Με τον Ολυμπιακό να λειτουργεί χωρίς προβλήματα ακόμη και όταν έλειπαν παίκτες όπως ο Βεζένκοφ. Τώρα όμως μετά από μια προβληματική προετοιμασία αναγκάζεται να κάνει τον… ταχυδακτυλουργό ο Μπαρτζώκας για να βρει λύσεις με τα πιο δύσκολα να έρχονται. Και όταν με το καλό βρεθούν όλοι μαζί ξανά τότε θα δούμε και τον κανονικό Ολυμπιακό που δεν θα νικάει μόνο τον ΠΑΟ με όλους τους τρόπους, αλλά και τους υπόλοιπους ξανά όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ