Αταμάν: «Σε κάθε ματς κάνουμε αλλαγές στο ρόστερ και αυτό μας πληγώνει»

Αταμάν: «Σε κάθε ματς κάνουμε αλλαγές στο ρόστερ και αυτό μας πληγώνει»

Σε δηλώσεις προχώρησε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, εν όψει της αναμέτρησης των «πράσινων» με την Φενέρμπαχτσε.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στην Τουρκία εν όψει του αγώνα με την Φενέρ του Δημήτρη Ιτούδη.

Σε δηλώσεις του ο προπονητής του τριφυλλιού Εργκίν Αταμάν μίλησε μεταξύ άλλων για την πολύ σκληρή έδρα της Φενέρ  και για τους τραυματισμούς που ταλαιπωρούν την ομάδα του όμως τόνισε πως δεν υπάρχουν δικαιολογίες για αυτήν.

Διαβάστε επίσης: Η απίστευτη Α1 «κόντρα» Κάνααν και Πίτερς – Ποιος είναι ο καλύτερος σουτέρ τριών πόντων έπειτα ακριβώς 100

Αναλυτικά:

Για την επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη και την αντιπαλότητά του με τη Φενέρμπαχτσε: «Για πολλά χρόνια υπήρξε μία «κόντρα» με τη Φενέρμπαχτσε, με τον κόσμο της δηλαδή, όχι με την ομάδα. Όμως, η ατμόσφαιρα εδώ είναι εξαιρετική. Είμαστε επαγγελματίες. Είναι δύσκολο να κερδίσεις σε αυτό το γήπεδο. Θυμάμαι τι είχε γίνει στους ημιτελικούς των πλέι οφ με το τρίποντο του Ουίλ Κλάιμπερν, που μετά μας έφερε τον τίτλο. Έχω καλό ρεκόρ σε αυτό το γήπεδο. Κάποιες φορές οι ομάδες μου είχαν παίξει πολύ καλά. Θα είναι ένα δύσκολο ματς, είναι καλή ομάδα η Φενέρμπαχτσε».

Για τις συμβουλές που θα δώσει στους παίκτες του για να ανταπεξέλθουν σε αυτήν την ατμόσφαιρα: «Το πιο βασικό είναι να είμαστε ήρεμοι και να μην κάνουμε λάθη. Τα λάθη, ειδικά σε μία δύσκολη εκτός έδρας ατμόσφαιρα, είναι το χειρότερο πράγμα, γιατί δεν έχεις την ευκαιρία να παίξεις σωστή άμυνα και δέχεσαι τον αιφνιδιασμό. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι. Σίγουρα, η Φενέρμπαχτσε θα παίξει επιθετική άμυνα και πρέπει να απαντήσουμε με το ίδιο χαρακτηριστικό. Στην επίθεση θέλω να είμαστε ήρεμοι και να βρούμε τα σωστά σουτ. Θα δούμε αν θα μπουν ή όχι, αλλά θέλω να μην κάνουμε λάθη και αυτό θα είναι κλειδί για το ματς».

Για την πρόοδο του Παναθηναϊκού και τους τραυματισμούς: «Ειλικρινά, υπάρχει αρκετός «θόρυβος». Στην προετοιμασία είχαμε μόνο τον τραυματισμό του Βιλντόζα στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» και ήμασταν έτοιμοι. Αμέσως μετά ήρθαν οι τραυματισμοί του Παπαπέτρου και του Μήτογλου και μας κόστισαν, μας έκαναν ζημιά στο ροτέισιον. Στα δύο τελευταία ματς δεν είχαμε τον Σλούκα. Κόντρα στην Μπάγερν ο Παπαπέτρου έπαιξε, αλλά τώρα είναι ξανά εκτός. Δεν είναι κάτι καλό, δεν μου αρέσει. Αν δεν ήμασταν μια νέα ομάδα θα ήταν πιο εύκολο να βρούμε λύσεις. Όμως, είμαστε μια νέα ομάδα, «τρέχουμε» ένα νέο σύστημα, προσπαθούμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον. Σε κάθε ματς κάνουμε αλλαγές στο ρόστερ και αυτό μας πληγώνει. Ωστόσο, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι και πρέπει να παίξουμε καλό μπάσκετ. H σεζόν στην Euroleague είναι μεγάλη και θα πρέπει να βρούμε νίκες».

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο γκαρντ του Παναθηναϊκού, Τζεράιαν Γκραντ:

«Θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Γι αυτό δουλεύουμε και προσπαθούμε να βελτιωθούμε. Ξέρω ότι αύριο θα επικρατεί μια «τρελή» ατμόσφαιρα αλλά εμείς θα είμαστε έτοιμοι.

Έχουμε παρακολουθήσει τη Φενέρ, ξέρουμε πως παίζει αλλά εμείς θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να κερδίσουμε.

Εγώ κάθε φορά θα κάνω το παιχνίδι μου. Ο προπονητής μου μου έχει δείξει ότι με εμπιστεύεται, οι συμπαίκτες μου με εμπιστεύονται και εγώ θα κάνω πάντα ότι μου ζητάνε για να κερδίζει η ομάδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ