Τα «πρέπει» του Ολυμπιακού και ο κομβικός Μουσταφά Φαλ (vids)

Τα «πρέπει» του Ολυμπιακού και ο κομβικός Μουσταφά Φαλ (vids)

Ο Ολυμπιακός έχει μία καλή ευκαιρία να «χτίσει» στο καλό μομέντουμ και το κλίμα συσπείρωσης που δημιούργησε ο Μπαρτζώκας, με νίκη κόντρα στη Μπασκόνια.

Μοναδικός στόχος του Ολυμπιακού, στο αποψινό παιχνίδι κόντρα στη Μπασκόνια (9/11, 19:15), για την 7η αγωνιστική της Euroleague, είναι η καλή εμφάνιση και η επιστροφή στις νίκες και το θετικό ρεκόρ, μιας και αυτή τη στιγμή οι «Ερυθρόλευκοι» έχουν 3 νίκες και ισάριθμες ήττες στο ξεκίνημά τους στη σεζόν.

Η Μπασκόνια έρχεται στο ΣΕΦ, σε μία, όχι και πού καλή χρονικά, στιγμή για την ίδια, καθώς δεν έχει ξεκινήσει τη σεζόν με τον τόπο που θα ήθελε. Είναι στην 15η θέση της Euroleague με μόλις δύο νίκες σε 6 παιχνίδια και στην 7η θέση της ACB, με 4 νίκες σε 8 ματς.

Διαβάστε επίσης: Το Big-4 φοράει ξανά το ευρωπαϊκό του κουστούμι: Μεγάλες «μάχες» σε Λονδίνο, Νέα Φιλαδέλφεια, Ρεν και Τούμπα

Οι «Βάσκοι» άλλαξαν προπονητή νωρίς μέσα στη σεζόν, με τον Πεναρόγια να αποχωρεί και τη θέση του, να παίρνει ο πρώην τεχνικός του Ερυθρού Αστέρα, Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Στο τελευταίο της παιχνίδι, γνώρισε την ήττα από τη Γκραν Κανάρια εντός έδρας με 88-76 για την ACB και ταξιδεύει στον Πειραιά, για να πάρει θετικό αποτέλεσμα και να «γυρίσει» την κατάσταση υπέρ της.

Το έργο της βέβαια δεν θα είναι εύκολο, καθώς η μεγάλη της δύναμη τη φετινή σεζόν ο Τσίμα Μονέκε, ο οποίος έχει κατά μέσο όρο 17.2 πόντους και 6.6 ριμπάουντ και αγωνίζεται στο «5», θα «πέσει» πάνω στον Φαλ.

Πλεονέκτημα και πρόβλημα ταυτόχρονα για τους «Βάσκους», καθώς στο «5» συγκεντρώνει και ο Ολυμπιακός τη μεγαλύτερη δυναμική του, με τον Μουσταφά Φαλ να έρχεται από την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του με τα «ερυθρόλευκα», αφού κόντρα στον ΠΑΟΚ για την Basket League πραγματοποίησε ένα μοναδικό triple double…

Αν καταφέρει ο θηριώδης Γάλλος σέντερ του Ολυμπιακού, να περιορίσει τον αλτικό ναι μεν… αλλά μόλις 1.96μ. σέντερ της Μπασκόνια, τότε θα μειώσει σε σημαντικό βαθμό την επιθετική λειτουργία της αποψινής αντιπάλου των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός δεν θα πρέπει να παρασυρθεί από τον «τρελό» ρυθμό που επιβάλλει η Μπασκόνια στα παιχνίδια της, καθώς με τους απόντες στο απουσιολόγιο του Γιώργου Μπαρτζώκα μπορεί να δημιουργηθεί θέμα στη διαχείριση του αγωνιστικού χρόνου, με τις βασικές μονάδες του Ολυμπιακού να παίζουν για πολλά αγωνιστικά λεπτά.

Με δεδομένη την απουσία του ΜακΚίσικ, στον οποίο όμως εξέφρασε την στήριξή του ο Γιώργος Μπαρτζώκας, του Σίκμα, που αναμένεται να είναι διαθέσιμος από την επόμενη εβδομάδα αλλά και την αμφίβολη συμμετοχή του Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος δεν έχει «βγάλει» ακόμη ολόκληρο πρόγραμμα της προπόνησης των «ερυθρόλευκων», ο προπονητής του Ολυμπιακού θα πρέπει να διαχειριστεί το χρόνο συμμετοχής των παικτών του, που ναι μεν είχαν 4 μέρες κενό από τον προηγούμενο αγώνα, αλλά θα πρέπει να διατηρήσουν δυνάμεις, εν όψει και της «διαβολοβδομάδας» που ακολουθεί.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ