Ο Μπαρτζώκας, ο Ιτούδης και το ερώτημα στη… Ρεάλ: Ποιος (θα) έχει την καλύτερη front line της Euroleague

Ο Μπαρτζώκας, ο Ιτούδης και το ερώτημα στη… Ρεάλ: Ποιος (θα) έχει την καλύτερη front line της Euroleague

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Δημήτρης είχαν την ίδια ιδέα. Και η Ρεάλ του Έντι Ταβάρες «διπλό» μπελά…

Τα διαδικαστικά απομένουν πλέον για την απόκτηση του Φίλιπ Πετρούσεφ από τον Ολυμπιακό. Και κάπως έτσι ο Γιώργος Μπαρτζώκας ετοιμάζεται να υποδεχθεί στο Euroleague οπλοστάσιο του έναν ακόμη σέντερ «κάνω τη διαφορά» πλάι στον Νικόλα Μιλουτίνοφ και τον Μουσταφά Φαλ σε μια εποχή που τα 5άρια παίρνουν την εκδίκηση τους έπειτα από τη μόδα του small ball.

Τρεις θεόρατοι τύποι με χαρακτηριστικά που κουμπώνουν ιδανικά και λειτουργούν «συμπληρωματικά» στο playbook του κορυφαίου τεχνικού ο οποίος φαίνεται ότι κατέληξε στην ίδια ιδέα που λίγους μήνες πριν έβαλε πλώρη να υλοποιήσει και ο Δημήτρης Ιτούδης. Διότι και ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός δεν πάει πίσω σε… 5άρια στην Πόλη με φόντο τη Φενέρ.

Διαβάστε επίσης: Χριστούγεννα αγκαλιά στην κορυφή της Super League: Ποιος θα πατήσει τη… μπανανόφλουδα του Δεκέμβρη

Ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο Τζόναθαν Μότλεϊ και ο Σερτάτς Σανλί δεσπόζουν στο ρόστερ της Τουρκικής ομάδας. Και προφανώς σχηματίζουν ένα εξαιρετικό rotation στο «5». Ίσως το καλύτερο δια… του τρία ως ότου ο Πετρούσεφ φορέσει τα Ερυθρόλευκα. Διότι μετά, οι συσχετισμοί με βάση τις ικανότητες μάλλον αλλάζουν.

Η ουσία βεβαίως είναι αλλού: Και ο Μπαρτζώκας και ο Ιτούδης σχηματίζουν τα ρόστερ τους έχοντας κατά νου τον ίδιο παρονομαστή. Την ασταμάτητη Ρεάλ του Έντι Ταβάρες. Τον «δεινόσαυρο» της Μαδρίτης που προφανώς και αποτελεί τον πιο επιδραστικό παίκτη της διοργάνωσης. Χάρη στον σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι η Ρεάλ έχει δημιουργήσει ένα καταπληκτικό στιλ παιχνιδιού. Είναι λογικό λοιπόν οι ομάδες που θέλουν να τη ρίξουν από την κορυφή να αναζητούν την απάντηση σε αυτό το δεδομένο.

Ο Ολυμπιακός ως τώρα από Φαλ και Μιλουτίνοφ παίρνει 16,8 π-9ριμ-4,2ασ-1,6 μπλοκ ανά παιχνίδι δίχως ουσιαστικά να έχει διαθέσιμους όπως θα ήθελε και τους δύο στα πρώτα δέκα παιχνίδια της Euroleague. Ο Γάλλος έχει χάσει τρία ματς και ο Σέρβος δύο. Πέρσι ο Πετρούσεφ με τον Ερυθρό Αστέρα είχε 10.7 π-5,2 ριμπ σε 22΄συμμετοχής. Πόσο χρόνο θα βρει με τους άλλους δύο, και ποιος θα είναι ο ρόλος του; Θα το μάθουμε στην πορεία. Η ιδέα και μόνο όμως αυτής της συνύπαρξης, δεδομένα ιντριγκάρει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ