Χριστούγεννα αγκαλιά στην κορυφή της Super League: Ποιος θα πατήσει τη… μπανανόφλουδα του Δεκέμβρη

Χριστούγεννα αγκαλιά στην κορυφή της Super League: Ποιος θα πατήσει τη… μπανανόφλουδα του Δεκέμβρη

Το πρόγραμμα των τεσσάρων μέχρι το τέλος του 2023 – Τουλάχιστον έξι ματς για Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό σε Ευρώπη και Ελλάδα – Σίγουρα επτά για τον ΠΑΟΚ.

Η νίκη του Αρη απέναντι στον Παναθηναϊκό (2-0) έβαλε «φωτιά» στην κορυφή της Super League, με τη διαφορά των τεσσάρων πρώτων ομάδων να είναι πλέον μόλις δύο βαθμοί.

Ο Παναθηναϊκός, που είχε πάρει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στα χαρτιά, βρίσκεται στην πρώτη θέση με 28 βαθμούς, με τους Ερυθρόλευκους που έχουν τιμωρηθεί και με -1 για το ντέρμπι με το Τριφύλλι, να έχουν 27. Υπενθυμίζουμε ότι οι Πειραιώτες έχουν προσφύγει στο CAS για την τιμωρία που του έχει επιβληθεί για το παιχνίδι του «Γ. Καραϊσκάκης».

Στους 27 πόντους μαζί με τον Ολυμπιακό βρίσκεται επίσης και η ΑΕΚ, η οποία χθες νίκησε τον ΠΑΣ στα Γιάννενα (1-0), με τον ΠΑΟΚ να ακολουθεί στην τέταρτη θέση με 26 βαθμούς. Όλα αυτά μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου γύρου και τέσσερις πριν φύγει το 2023.

Τέσσερις ομάδες, οι οποίες μέχρι τώρα σπάνια χάνουν βαθμούς απέναντι σε μικρότερης δυναμικής αντιπάλους, με τους περισσότερους πόντους να έχουν χαθεί στα μεταξύ τους ντέρμπι. Τουλάχιστον μέχρι τώρα, καθώς το επόμενο διάστημα όλα μπορούν να αλλάξουν, αφού και οι τέσσερις θα κληθούν να δώσουν συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Συνεχόμενα ματς μέσα σε λίγες ημέρες, με ταξίδια ενδιάμεσα και μεγάλη επιβάρυνση για τους ποδοσφαιριστές, την οποία θα πρέπει να διαχειριστούν οι τέσσερις προπονητές: Ιβάν Γιοβάνοβιτς, Ντιέγκο Μαρτίνεθ, Ματίας Αλμέιδα και Ραζβάν Λουτσέσκου. Εκτός από τους αγώνες της Super League οι προπονητές θα πρέπει να διαχειριστούν την πίεση και φυσικά την κούραση και από τα ματς που θα δώσουν οι ομάδες τους σε Europa και Conference League. Μέσα στον Δεκέμβριο ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ θα δώσουν τουλάχιστον έξι παιχνίδια, ενώ το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ περιλαμβάνει 7 αναμετρήσεις.

Το ένα παραπάνω που βρίσκεται στο πρόγραμμα του Δικεφάλου του Βορρά είναι αυτό του Κυπέλλου, καθώς τα αντίστοιχα παιχνίδια για τους τρεις της Αθήνας (Ολυμπιακός – ΠΑΟ και ΑΕΚ – Αρης) βρίσκονται στον… αέρα λόγω της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (6/12) και της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα (7/12).

Δύο ματς που κανείς δεν ξέρει εάν θα διεξαχθούν στις αρχικές τους ημερομηνίες, καθώς παρά το γεγονός ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τα έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδες, η Αστυνομία έχει ζητήσει την αναβολή τους.

Ποια ομάδα από τις τέσσερις θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και θα καταφέρει να κλείσει το 2023 στην κορυφή της Super League;

Το πρόγραμμα των τεσσάρων

Ο Παναθηναϊκός στα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το φινάλε της χρονιάς έχει να παίξει εντός έδρας με τον ΟΦΗ (εντός) τον Ατρόμητο (εκτός), τον Βόλο (εκτός) και τον ΠΑΣ Γιάννινα (εντός), ενώ ενδιάμεσα θα υπάρχουν και τα δύο παιχνίδια του Europa League: Το εκτός έδρας με την Βιγιαρεάλ και εντός έδρας με την Μακάμπι Χάιφα.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Βόλο, τον Πανσερραϊκό, τον Ατρόμητο και τη Λαμία, με όλα τα παιχνίδια να είναι εκτός έδρας. Ενδιάμεσα υπάρχουν τα ματς για τους ομίλους του Europa League με Φράιμπουργκ (εκτός) και Μπάτσκα Τόπολα (εντός).

Η ΑΕΚ έχει τις αναμετρήσεις με Αρη (εντός), Παναιτωλικό (εκτός), Πανσερραϊκό (εκτός) και Βόλο (εντός) για το πρωτάθλημα, ενώ υπάρχουν και τα παιχνίδια με Μπράιτον (εντός) και Αγιαξ (εκτός) για τους ομίλους του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ έχει τα παιχνίδια με Λαμία (εντός), Αστέρα Τρίπολης (εκτός), Κηφισιά (εκτός) και ΟΦΗ (εντός), αλλά και τις αναμετρήσεις με Άιντραχτ (εκτός) και Ελσίνσκι (εντός) για τους ομίλους του Conference League, όπως επίσης και το ματς με τον Βόλο (εντός) για τους «16» του Κυπέλλου.

Ποια θα καταφέρει να κάνει το 4/4 μέχρι το φινάλε; Ποια θα γκελάρει και απέναντι σε ποιον αντίπαλο; Ποια θα κλείσει το 2023 στην κορυφή; Είναι κάτι που θα το μάθουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, με τη Super League να αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ