Ο Σφαιρόπουλος «εκτοξεύει» τον Μπολομπόι (pics, vids)

Ο Σφαιρόπουλος «εκτοξεύει» τον Μπολομπόι (pics, vids)

Ο Τζόελ Μπολομπόι φοράει τα ερυθρόλευκα του Ερυθρού Αστέρα πλέον, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τον εμπιστεύεται και ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού πραγματοποιεί μια μεστή σεζόν με τη σέρβικη ομάδα.

Ο Τζόελ Μπολομπόι την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό και λίγο έλειψε να κατακτήσει τα πάντα με τους ερυθρόλευκους, σε μια ονειρική και σχεδόν τέλεια χρονιά για τον σύλλογο.

Ο 29χρονος ψηλός, που αποκτήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, παρότι ήταν σημαντικός στο λιμάνι, είδε τους Πειραιώτες να προχωρούν στην απόκτηση του Νίκολα Μιλουτίνοφ και αναπόφευκτα ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Μπολομπόι.

Διαβάστε επίσης: Το «κλειδί» του Μπραζντέικις, ο ανταγωνισμός και ο… τρόπος του Μπαρτζώκα (vids)

Ο ίδιος ο παίκτης πάντως μετά την χρονιά με τον Ολυμπιακό, βρήκε εύκολα συμβόλαιο στη Euroleague, ενώ συνεχίζει να φοράει τα ερυθρόλευκα, απλά αυτή τη φορά είναι οι εμφανίσεις του Ερυθρού Αστέρα. Ο Μπολομπόι συμφώνησε με πολύ καλά χρήματα με τους Σέρβους, αλλά και με κομβικό ρόλο στη θέση «5», με τον Ερυθρό Αστέρα να ενισχύεται σημαντικά και να έχει στόχο την 8αδα.

Είναι ένας παίκτης με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για τη θέση του σέντερ, είναι πολύ δυνατός και αθλητικός, ενώ σε σχέση με όλα σχεδόν τα υπόλοιπα 5αρια της Euroleague μπορεί να βάλει την μπάλα στο παρκέ, όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω με το εντυπωσιακό κάρφωμα από την baseline.

Μετά από 11 αγωνιστικές στη Euroleague, ο Μπολομπόι κάνει… θραύση σαν δεύτερος σέντερ του Ερυθρού, ενώ από την έλευση του Γιάννη Σφαιρόπουλου και μετά είναι ακόμη καλύτερος, έχει ανεβάσει κι άλλο τον χρόνο συμμετοχής του και έχει βελτιώσει και τη στατιστική του.

Η εμφάνιση επί της Εφές και η στατιστική

Μάλιστα στην άνετη νίκη το βράδυ της Παρασκευής επί της Εφές, ο Μπολομπόι κυριάρχησε στις δύο ρακέτες και τελείωσε το ματς με 13 πόντους και 5 ριμπάουντ σε 28 λεπτά. Ο Σφαιρόπουλος τον εμπιστεύεται και φαίνεται, είναι ένας παίκτης που ταιριάζει πολύ στον τρόπο που θέλει να αγωνίζεται ο Ερυθρός Αστέρας και όπως φαίνεται και από τη στατιστική, όσο περνάει ο καιρός κερδίζει όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Γενικότερα ο Μπολομπόι έχει πολύ καλύτερα νούμερα σε σχέση με πέρσι, αφού σε 11 ματς μετράει 9,1 πόντους, 4,7 ριμπάουντ και 13,1 στο σύστημα αξιολόγησης σε 23 λεπτά συμμετοχής. Πέρσι με τη φανέλα του Ολυμπιακού είχε 11 λεπτά συμμετοχής και 3,8 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Γενικότερα, όπως θα δείτε και από τον πίνακα ο Μπολομπόι έχει διπλασιάσει τα νούμερα στη στατιστική του και μοιάζει να έχει βρει το περιβάλλον που ήθελε για να «λάμψει», με τον Σφαιρόπουλο να παίζει καταλυτικό ρόλο, αφού από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας αγωνίζεται περισσότερο.

Τα στατιστικά καριέρας του στη Euroleague

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ