Το «κλειδί» του Μπραζντέικις, ο ανταγωνισμός και ο… τρόπος του Μπαρτζώκα (vids)

Το «κλειδί» του Μπραζντέικις, ο ανταγωνισμός και ο… τρόπος του Μπαρτζώκα (vids)

Ο Ίγκνας Μπαζντέικις έκανε την κορυφαία του εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού και δήλωσε παρών στον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός πέρασε ένα εύκολο απόγευμα χθες (2/12) απέναντι στο Λαύριο, επικρατώντας με το ευρύ 96-54. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε την ευκαιρία να κάνει εκτεταμένο ροτέισον και να μοιράσει τον χρόνο σε όλους τους παίκτες, με τα περισσότερα λεπτά να αφήνει στον Ίγκνας Μπραζντέικις. Ο Λιθουανός γκαρντ/φόργουορντ ήταν εξαιρετικός, αρπάζοντας την ευκαιρία. Σε ένα παιχνίδι που μπορεί να του δώσει ψυχολογία ενόψει της συνέχειας.

Ο πρώην παίκτης της Ζάλγκιρις Κάουνας βρίσκει σιγά-σιγά χώρο και χρόνο στο ροτέισον του Έλληνα τεχνικού. Όπως είναι λογικό χρειάζεται ακόμα χρόνο, όμως σε τουλάχιστον δύο από τα τελευταία τρία έχει δείξει πως έχει θέση στα πλάνα των Ερυθρόλευκων. Πλέον παίζει oυσιαστικά μόνο ως σμολ φόργουορντ και μοιράζεται τη θέση με τον Κώστα Παπανικολάου ο οποίος και χρειάζεται ανάσες αφού παίζει σερί από το καλοκαίρι λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η… αρχή με την «πρώην» και το… ξέσπασμα

Η καλύτερη εμφάνιση του Μπραζντέικις στη Euroleague έγινε απέναντι στην πρώην ομάδα του, τη Ζάλγκιρις. Ο Λιθουανός ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 9 πόντους (1/1 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 1/4 βολές), κατέβασε 6 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε και 4 ασίστ. Το κυριότερο όμως ήταν η νοοτροπία του. Θύμισε αρκετά το περσινό μισό της σεζόν, που ήταν από τους καλύτερους παίκτες του Καζίς Μακσβίτις. Ήταν πιο επιθετικός, έψαχνε συνεχώς την κίνηση προς το καλάθι και έδωσε απαντήσεις στους Λιθουανούς.


Λίγες μέρες αργότερα ήρθε και το χθεσινό ματς. Απέναντι στο Λαύριο μέτρησε 16 πόντους (5/7 δίποντα, 2/2 τρίποντα), παίζοντας τα περισσότερα λεπτά από όλους, ξεκουράζοντας παράλληλα τον Κώστα Παπανικολάου. Επιπλέον, είχε 6 ριμπάουντ, ενώ έδωσε και 5 ασίστ. Δείχνοντας για άλλη μία φορά ότι όσο περνά ο καιρός θα μπορεί να γίνει καλύτερος. Και ανάλογα παιχνίδια χτίζουν την ψυχολογία του εκάστοτε παίκτη ενόψει της συνέχειας.

Ο «all around» Μπραζντέικις

Ένα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του Μπραζντέικις είναι το κάθετο παιχνίδι. Ένα στοιχείο που λείπει τη φετινή σεζόν, τόσο μετά την απώλεια του Σάσα Βεζένκοφ, αλλά και φυσικά με τον τραυματισμό του Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος τώρα επέστρεψε. Το σουτ του Λιθουανού δεν είναι και το πιο σταθερό, όμως είναι παίκτης που αν βρει ρυθμό δεν σταματά. Επιπλέον έχει εξαιρετική αντίληψη στο πικ εν ρολ, ειδικά για παίκτη της θέσης του.

Δεν δίνει όμως μόνο αυτά. Πρόκειται για έναν αθλητή που έχει καλές τοποθετήσεις στα ριμπάουντ, με αποτέλεσμα να μαζεύει αρκετά σε κάθε παιχνίδι. Παράλληλά, σε συνάρτηση με τα παραπάνω μπορεί να πασάρει πολύ καλά και να παίξει καθοριστικό ρόλο στον τομέα της δημιουργίας που είναι κομβικός παράγοντας στον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ