Παναθηναϊκός: Το εκτός έδρας σύνδρομο των «πρασίνων»

Παναθηναϊκός: Το εκτός έδρας σύνδρομο των «πρασίνων»

Οι αριθμοί που αποτυπώνουν την τεράστια αδυναμία του Παναθηναϊκού στα εκτός έδρας ματς στη Euroleague την τελευταία εξαετία...

Πλέον δεν μιλάμε για απλά μια συγκυρία. Δεν είναι μια… κοιλιά η ένα απλά κακό φεγγάρι. Πλέον τα εκτός έδρας ματς στη Euroleague  έχουν γίνει «βραχνάς» για τον Παναθηναϊκό. Ένας «βραχνάς» ο οποίος ακόμη και την φετινή σεζόν με τις ηχηρές μεταγραφές, τις δηλώσεις, αλλά και τον Έργκιν Αταμάν στον πάγκο του δεν λέει να φύγει από πάνω του.

Μακριά από το σπίτι του ο Παναθηναϊκός τα βρίσκει σκούρα με την χθεσινή ήττα από την Εφές στην Πόλη να είναι η ήττα Νο5 την φετινή αγωνιστική περίοδο εκτός ΟΑΚΑ. Κάπως έτσι ο απολογισμός μέχρι στιγμής είναι 1/5 με το τριφύλλι να έχει επικρατήσει μονάχα κόντρα στην αδύναμη Άλμπα στις 10 του Νοέμβρη.

Διαβάστε επίσης: Το «φροντιστήριο» της διαβολοβδομάδας- Με 68 και 71 πόντους δεν…

Ωστόσο για όποιον παρακολουθεί στενά την πορεία των πράσινων από το 2016 και έπειτα (όταν και άλλαξε το format της Euroleague) όλα τα παραπάνω δεν του προκαλούν καμία απολύτως εντύπωση.

Ο Παναθηναϊκός εδώ και μια… γεμάτη εξαετία έχει κάτι σαν ένα μπασκετικό «σύνδρομο». Μια ανοιχτή πληγή, η οποία του κοστίζει βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά, μιας και κακά τα ψέματα πλέον ο τραγικός εκτός έδρας απολογισμός των τελευταίων ετών έχει δημιουργήσει ένα περίεργο ψυχολογικό μειονέκτημα το οποίο έχει μπολιάσει για τα καλά στο εσωτερικό της ομάδας.

Από το 2016 μετρά μόνο 27 νίκες σε 102 εκτός έδρας παιχνίδια

Τα εκτός έδρας παιχνίδια αποτελούν θα λέγαμε ένα τεράστιο «αγκάθι» για τον Παναθηναϊκό. Μια συνθήκη από την οποία οι πράσινοι δεν έχουν καταφέρει ακόμη να ξεμπλέξουν. Το κακό έχει ξεκινήσει από το 2016 και μετά.

Πιο συγκεκριμένα την σεζόν 2016/17 ο Παναθηναϊκός μέτρησε πέντε εκτός έδρας νίκες κάτι που σε ποσοστό μεταφράζεται στο 31,25%. Την σεζόν 2017/18 μέτρησε έξι με 35,3%, το 2018/19 πέντε και 29,4%, το 2019/20 τέσσερις και 30,7% το 2020/21 τρεις και 17,6%, το 2021/22 δεν κατάφερε να ανοίξει λογαριασμό.

Αν προσθέσουμε τις τρεις της περασμένης σεζόν και την μια φετινή κόντρα στην Άλμπα τότε μιλάμε για 27 νίκες σε 102 παιχνίδια την τελευταία εξαετία (17 εκτός έδρας ματς κάθε σεζόν).

Ένα ποσοστό το οποίο δημιουργεί αρκετό προβληματισμό στις τάξεις του Παναθηναϊκού, αλλά και πίεση μιας και το τριφύλλι… κουτουλάει μακριά από την έδρα του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ