Ο «all around» Ντόρσεϊ έδωσε απαντήσεις (pics, vid)

Ο «all around» Ντόρσεϊ έδωσε απαντήσεις (pics, vid)

Ο... διαφορετικός Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν ο καλύτερος παίκτης κόντρα στην Μπαρτσελόνα, έκανε την πιο πληθωρική του εμφάνιση με τη Φενέρ και το κλίμα δείχνει να... αλλάζει.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ μπορεί να έχει συμβόλαιο και να είναι «δεμένος» με τη Φενέρμπαχτσε, όμως αποτελεί και ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στη Euroleague, λόγω των δημοσιευμάτων που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες στην Τουρκία.

Ο ομογενής γκαρντ δεν έπαιζε πολύ στην τούρκικη ομάδα, ενώ είχε μετά τον τραυματισμό του αρκετά ματς που δεν αγωνίστηκε καθόλου. Παράλληλα, σε όσα παιχνίδια τον χρησιμοποίησε ο Δημήτρης Ιτούδης είχε σκαμπανεβάσματα, μέτριες εμφανίσεις και όπως είναι λογικό οι φήμες και τα σενάρια για το μέλλον του «φούντωναν».

Διαβάστε επίσης: Άστον Βίλα – Άρσεναλ 1-0: Η ομαδάρα του Έμερι «καθάρισε» (και) την Άρσεναλ και πάει για πρωτάθλημα

Η απάντηση του Ντόρσεϊ και ο ιδιαίτερος ρόλος του

Ο Ντόρσεϊ όμως έδωσε ένα μεγαλοπρεπέστατο «παρών» στην αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα το βράδυ της Παρασκευής, ο Ιτούδης τον εμπιστεύτηκε και του έδωσε αρκετά λεπτά, μαζί με την Σκότι Γουίλμπεκιν και η Φενέρ ήταν λειτουργική και επιθετικά και αμυντικά, παρότι ηττήθηκε στο φινάλε από τους Καταλανούς (89-81) στο «Παλάου Μπλαουγκράνα».

Συγκεκριμένα, ο Ντόρσεϊ έπαιξε σε έναν καινούριο και λίγο διαφορετικό ρόλο στο ματς με την Μπαρτσελόνα, πιο δημιουργικό και δεν πήρε πολλές επιθέσεις όπως συνηθίζει. Ο Ιτούδης του έβαλε κατά κάποιον τρόπο «χαλινάρι», παρά το δεδομένο επιθετικό του ταλέντο, εκείνος εκτέλεσε 10 σουτ σε 30 λεπτά συμμετοχής και ταυτόχρονα είχε την πιο πληθωρική του εμφάνιση με τη φανέλα της τούρκικης ομάδας.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού αγωνίστηκε περισσότερο από όλους τους συμπαίκτες του πλην του Χέις Ντέιβις (38 λεπτά), δείγμα της εμπιστοσύνης και του Ιτούδη και έδωσε τη δική του απάντηση σε όσα ακούγονται. Ο Ντόρσεϊ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 13 πόντους, 7 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 18 στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ είχε μόλις ένα λάθος και καθαρό μυαλό.

Αν είχε ένα ακόμη στήριγμα και ο Γουίλμπεκιν ήταν πιο εύστοχος, τότε πιθανόν η Φενέρ να είχε φύγει με νίκη. Για να αντιληφθεί κανείς πόσο καλός ήταν ο Ντόρσεϊ, αρκεί να δει ότι ο Νικ Καλάθης που είναι κλασικός πόιντ γκαρντ αγωνίστηκε λιγότερο από πέντε λεπτά.

Η απάντηση και ένας «all around» ρόλος

Ο Ιτούδης αν και ακούστηκε στην Τουρκία ότι δεν τον θέλει τον χρησιμοποίησε σε ένα σημαντικό ματς στην Ισπανία πολύ, εν μέρει δικαιώθηκε, ενώ απάντησε και ο ίδιος στα σενάρια. Ο Ντόρσεϊ από την πλευρά του άλλαξε εντελώς τρόπο παιχνιδιού και έκανε ό,τι του ζητήθηκε από τον Έλληνα προπονητή. Καμία σχεδόν βεβιασμένη επίθεση και τραβηγμένο σουτ, δεν πήγε πολύ στο ένας με έναν, «κοντρόλαρε» τον ρυθμό και μοίρασε εξαιρετικά την μπάλα.

Για να αντιληφθεί κανείς πόσο καλός ήταν ο Ντόρσεϊ αρκεί να δει ότι ο Ντόρσεϊ ήταν πρώτος σε ασίστ σε όλο το ματς, αφού οι Λαπροβίτολα και Σατοράνσκι που είναι καλύτεροι πασέρ (θεωρητικά) είχαν 6 και 5.

Η επιλογή του Ιτούδη, η εμφάνιση του Ντόρσεϊ, ο χρόνος συμμετοχής του και γενικότερα όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες δείχνουν αυτό που ισχύει. Ότι ο ομογενής γκαρντ έχει συμβόλαιο με την τούρκικη ομάδα, μπορεί να γίνει σημαντικός και έχει εξαιρετικά φυσικά και τεχνικά προσόντα.

Κάτι που φάνηκε περίτρανα κόντρα στην Μπαρτσελόνα, που αποτελεί μαζί με τη Ρεάλ τις πιο πλήρεις ομάδες στη Euroleague.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ