Δημήτρης Ιτούδης: Τρεις δύσκολοι μήνες

Δημήτρης Ιτούδης: Τρεις δύσκολοι μήνες

Τέλος και από τη Φενερμπαχτσέ ο Δημήτρης Ιτούδης. Ενα διαζύγιο που κάνει αρκετό θόρυβο στην κοινωνία του μπάσκετ.

Ηταν 18 του περασμένου Σεπτέμβρη όταν έπεσαν οι τίτλοι του τέλους της σχέσης του Δημήτρη Ιτούδη με την εθνική ομάδα του μπάσκετ. Τα όσα γεμάτα …μέλι ειπώθηκαν αρμοδίως, δεν είχαν και μεγάλη σημασία. Ηθελε, λέει, να αφοσιωθεί ο κόουτς στη Φενέρ και τις απαιτητικές υποχρεώσεις της πρώην πρωταθλήτριας Ευρώπης σε Ευρωλίγκα και τουρκικό πρωτάθλημα.

Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε…Και δεν το γράφει ο Πιραντέλλο. Ο Ιτούδης απέτυχε στο Ευρωμπάσκετ του ’22, ενώ στο πρόσφατο Μουντομπάσκετ η εθνική γνώρισε πικρό αποκλεισμό από τη Λιθουανία. Ναι, είχε το άλλοθι των πολλών απουσιών, ποιος όμως είπε πως οι αντίπαλοι αγωνίζονταν πλήρεις; Και έμεινε, έτσι, μόνον η Φενέρ και εκεί αφοσιώθηκε ο Ελληνας προπονητής με την καλή πορεία στον χώρο του μπάσκετ.

Και ύστερα ήρθαν οι μέλισσες…Ο Ιτούδης και η Φενέρ αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο. Τι έφταιξε;

Αλλά και στην Ευρωλίγκα, παραείναι πολλά τα βάσανα για μια ομάδα που έχει παίκτες και ταλέντο, στερείται όμως σταθερότητας στην απόδοσή της. Με ρεκόρ 6-7 στη διοργάνωση βρίσκεται στη 12η θέση- δεν μπορείς να υποστηρίξεις ότι σκίζει με την παρουσία της.

Στα δε τελευταία πέντε ματς, ο απολογισμός των τεσσάρων ηττών ήταν μαχαιριά στα σχέδια των αρμοδίων. Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, μαζεύτηκαν μπόλικα σύννεφα στον ουρανό της Ισπανίας γιατί εκεί βρέθηκε η Φενέρ: στις 6 Δεκεμβρίου άρχισε καλά το ματς εναντίον της Μπασκόνια, προηγήθηκε ακόμη και με 10 πόντους στο  πρώτο δεκάλεπτο, στη συνέχεια όμως χάθηκαν τα πάντα και προέκυψε το 80-79 υπέρ των Ισπανών που ήδη απολαμβάνουν την πέμπτη θέση στη βαθμολογία.

Και δύο μέρες μετά, στις 8 του μήνα, η Μπαρτσελόνα έδειξε τα δόντια της στον Ιτούδη και τους παίκτες του. Οι Τούρκοι ξέφυγαν με 50-38, αλλά οι Μπλαουγκράνα ανέκαμψαν, έγιναν διάφορα …τρικ από τον κόουτς Γκριμάου που δείχνει μεγάλη προσαρμοστικότητα και το 89-81 έφερε νέα αποτυχία για τη Φενέρ. Γουίλμπεκιν και Χέιζ –Ντέιβις δεν έσωσαν την κατάσταση, ενώ παραμένει ομιχλώδες το κατά πόσο συνεργάζονταν αρμονικά  ή τι σχέση είχαν οι Ιτούδης και Ντόρσεϊ.

Μέσα σε περίπου τρεις μήνες ο Δημήτρης Ιτούδης γνωρίζει δύο απογοητεύσεις.

Τέλος η εθνική, τέλος και η Φενέρ. Να έπαιξαν ρόλο και οι πολλές προσδοκίες που δεν εκπληρώθηκαν; ‘Η το πόσο ταίριαζε με τους παίκτες; Όπως και να έχει, πρόκεται για ένα διαζύγιο που μάλλον κάνει αρκετό θόρυβο στην κοινωνία του μπάσκετ.

πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ