Ολυμπιακός: Τι συμβαίνει με τον Σίκμα – Η χαμένη ευκαιρία και η τεράστια διαφορά (pics)

Ολυμπιακός: Τι συμβαίνει με τον Σίκμα – Η χαμένη ευκαιρία και η τεράστια διαφορά (pics)

Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν τον Αμερικανό στο παιχνίδι με τη Βαλένθια, καθώς απουσίαζε ο Πίτερς, αλλά και πάλι ο 34χρονος φόργουορντ δεν κατάφερε να βγει μπροστά – Τεράστια η διαφορά στα νούμερά του σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Μία από τις χειρότερες εμφανίσεις των τελευταίων ετών πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τη Βαλένθια για την 14η αγωνιστική της Euroleague και μοιραία ηττήθηκε από την ισπανική ομάδα. Ένα ματς από το οποίο απουσίασε ο Αλεκ Πίτερς, που είναι o πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στη Euroleague, λόγω της γέννησης του παιδιού του.

Η απουσία του Αμερικανού φόργουορντ δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στη θέση «4» τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, καθώς ο Ολυμπιακός στερήθηκε την ενέργεια που βγάζει ο 28χρονος στο παρκέ, αλλά και τους 15.4 πόντους, τα 5.5 ριμπάουντ, τις 2.0 ασίστ και το 1.1 κλέψιμο που έχει μέσο όρο ο Αλεκ Πίτερς στη φετινή Euroleague (18.1 στο ranking).

Διαβάστε επίσης: To supercomputer προβλέπει τον νικητή του Champions League και ανατρέπει τα δεδομένα! (pics)

Ο Μπαρτζώκας θέλοντας να λύσει το πρόβλημα της απουσίας του Αμερικανού φόργουορντ χρησιμοποίησε για αρκετά λεπτά τον Φίλιπ Πετρούσεφ, παρότι ο Σέρβος αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τα χρώματα της ομάδας του μεγάλου λιμανιού, ενώ έδωσε περισσότερο χρόνο συμμετοχής στον Λουκ Σίκμα από έχει συνήθως ο 34χρονος άσος των Πειραιωτών.

Ο Σέρβος έμεινε στο παρκέ για 8:01 στα οποία είχε μόλις 2 αμυντικά ριμπάουντ. Δεν πήρε επιθετικές προσπάθειες, παρότι η μπάλα πέρασε αρκετές φορές από τα χέρια του και είχε αρκετές ευκαιρίες να εκτελέσει. Ο Αμερικανός από την άλλη, αγωνίστηκε για 16:11 λεπτά, στα οποία είχε 1 πόντο, με 0/2 δίποντα και 1/2 βολές. Εχει επίσης 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, έκανε 1 φάουλ, κέρδισε 3 και είχε 4 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

Σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός χρειαζόταν όσο τίποτα άλλο τον καλό Σίκμα ο Αμερικανός δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει των προσδοκιών που είχε ο Γιώργος Μπαρτζώκας και κατ’ επέκταση οι φίλοι των νταμπλούχων Ελλάδας. Μια ακόμα… χαμηλή πτήση για τον έμπειρο φόργουορντ, ο οποίος είναι φανερό ότι ακόμα δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού και μοιραία απογοητεύει με τις εμφανίσεις του.

Ένα ακόμα παιχνίδι που μένει χαμηλά στο σκοράρισμα και δεν βοηθάει τον Ολυμπιακό. Όπως είχε κάνει στο προηγούμενο ματς με την Μπάγερν (1 π.), αλλά και στα παιχνίδια με Ρεάλ (0 π.), Μονακό (2π.), Ζαλγκίρις Κάουνας (4π.), Ερυθρό Αστέρα (2π.), Αρμάνι Μιλάνο (0π.) και Παναθηναϊκό. Μόνο στην αναμέτρηση με την Μακάμπι είχε μια καλή παρουσία, με 8 πόντους 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 ασίστ (10 στο ranking). Σε όλα τα άλλα ματς ήταν απογοητευτικός.

Σίγουρα πρόκειται για έναν ικανότατο παίκτη και το είχε αποδείξει τα προηγούμενα χρόνια όταν αγωνιζόταν στην Αλμπα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον επέλεξε για να καλύψει κατά κάποιον τρόπο το κενό που υπήρχε στη θέση «4», μετά την αποχώρηση του Σάσα Βεζένκοφ για το NBA και τους Σακραμέντο Κινγκς. Όμως, είναι επίσης φανερό ότι δεν έχει καταφέρει να «δέσει» με την υπόλοιπη ομάδα και αυτό κοστίζει στον Ολυμπιακό.

Στο παιχνίδι με την Βαλένθια οι Ερυθρόλευκοι χρειαζόντουσαν τον καλό Λουκ Σίκμα. Ηταν ουσιαστικά μια ευκαιρία για τον Αμερικανό να βγει μπροστά και να αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει πολύτιμες λύσεις, όμως ο έμπειρος φόργουορντ και πάλι δεν τα κατάφερε.

Ο 34χρονος φέτος σε 9 αναμετρήσεις στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ έχει μέσο όρο 2.4 πόντους, (με 9/18 δίποντα ήτοι 50% και 4/9 βολές ήτοι 44.4%), 2.8 ριμπάουντ, 0.7 ασίστ, 0.4 κλεψίματα και 3.8 στο σύστημα αξιολόγησης.

Όταν πέρσι είχε με την Αλμπα 7.6 πόντους με 53.9% στα δίποντα, 28.6% στα τρίποντα, 67.7% στις βολές, με 5.3 ριμπάουντ, 4.9 ασίστ, 1.0 κλέψιμο και 12.9 στο σύστημα αξιολόγησης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ