To supercomputer προβλέπει τον νικητή του Champions League και ανατρέπει τα δεδομένα! (pics)

To supercomputer προβλέπει τον νικητή του Champions League και ανατρέπει τα δεδομένα! (pics)

Οι πιθανότητες που δίνει σε κάθε ομάδα το supercomputer για το φετινό Champions League – Έκπληξη στην κορυφή!

Την Δευτέρα (18/12) στην Νιόν της Ελβετίας θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τους 16 του Champions League και θα μάθουμε τα ζευγάρια για την επόμενη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στην κλήρωση οι 16 ομάδες θα χωριστούν σε ισχυρούς και ανίσχυρους, με τους πρώτους των ομίλων να τοποθετούνται σε ένα γκρουπ και τους δεύτερους σε άλλο.

Διαβάστε επίσης: Μπαρτσελόνα: Ο Τσάβι αποκάλυψε την κατάσταση στα αποδυτήρια μετά την ισοπαλία με τη Βαλένθια (pic)

Οι νικητές των 8 ομίλων του Champions League είναι οι: Μπάγερν, Άρσεναλ, Ρεάλ, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Ατλέτικο, Ντόρτμουντ, Μάντσεστερ Σίτι, Μπαρτσελόνα. Οι 8 δεύτεροι: Κοπεγχάγη, Αϊντχόφεν, Ίντερ, Νάπολι, Λάτσιο, Παρί, Λειψία, Πόρτο. Τα πρώτα ματς της φάσης των «16» θα διεξαχθούν τα διήμερα 13-14 και 20-21 Φεβρουαρίου και οι επαναληπτικοί στις 5-6 και 12-13 Μαρτίου.

Λίγες ώρες πριν την κλήρωση για τη φάση των 16 του Champions League, το supercomputer του «OLBG» υπολογίζοντας διάφορα δεδομένα από τη φάση των ομίλων έφτιαξε μια λίστα με τις πιθανότητες που έχει κάθε ομάδα για να κατακτήσει φέτος το βαρύτιμο τρόπαιο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του supercomputer, τις περισσότερες πιθανότητες έχει η Αρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα, η οποία φιγουράρει στην κορυφή της σχετικής λίστας με 22%. Οι Κανονιέρηδες του Ισπανού προπονητή πέρασαν από τη φάση των ομίλων ως πρώτοι, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Αϊντχόφεν και αποκλείοντας τις Σεβίλλη και Λανς.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η κάτοχος του τίτλου, Μάντσεστερ Σίτι, με 20%, με τις δύο βρετανικές ομάδες να είναι οι μόνες που έχουν 20%+ πιθανότητες για το τρόπαιο. Οι περισσότεροι θα περίμεναν η ομάδα με τις περισσότερες πιθανότητες να ήταν η Μάντσεστερ Σίτι ή Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά το supercomputer έκανε την έκπληξη με την Αρσεναλ.

Στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας είναι η Μπάγερν Μονάχου (15%) και ακολουθούν οι Ρεάλ Μαδρίτης (12%), Παρί Σεν Ζερμέν (7%), Μπαρτσελόνα (7%) και Ατλέτικο Μαδρίτης (5%). Τις λιγότερες πιθανότητες έχουν οι Κοπεγχάγη (<1%), Αϊντχόφεν (<1%), Λάτσιο (<1%), Πόρτο (<1%) και Ρεάλ Σοσιεδάδ (<1%).

Η εικονική κλήρωση

Παράλληλα, το supercomputer πραγματοποίησε εικονική κλήρωση για τη φάση των «16», στην οποία προέκυψαν ενδιαφέροντα ζευγάρια, όπως είναι το Ιντερ – Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν – Αρσεναλ και Νάπολι – Μπάγερν Μονάχου. Τα άλλα πέντε ζευγάρια ήταν PSV – Μάντσεστερ Σίτι, Κοπεγχάγη – Ντόρτμουντ, Πόρτο – Ατλέτικο Μαδρίτης, Λειψία – Ρεάλ Σοσιεδάδ και Λάτσιο – Ρεάλ Μαδρίτης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ