Το αδιανόητο με την επίθεση τού Ολυμπιακού, το μεγάλο πρόβλημα της Βιλερμπάν και η μάχη των…. γιγάντων (vids)

Το αδιανόητο με την επίθεση τού Ολυμπιακού, το μεγάλο πρόβλημα της Βιλερμπάν και η μάχη των…. γιγάντων (vids)

Η δυσκολία του Ολυμπιακού στην επίθεση που καταγράφεται σε ένα στατιστικό, η Βιλερμπάν που δεν κερδίζει και το Φαλ vs Φαλ που αναμένουμε με αγωνία.

Ακόμη μία «διαβολοβδομάδα» φτάνει στο τέλος της, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται ήδη στη Γαλλία για να αντιμετωπίσει τη Βιλερμπάν (22/12, 20:45) στη νεόκτιστη «LDLC Arena», στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Euroleague.

Οι Ερυθρόλευκοι προέρχονται από την ήττα στην Ιταλία κόντρα στη Βίρτους και θέλουν να την ξεχάσουν. Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα καλείται να βρει λύσεις στο επιθετικό πρόβλημα που υπάρχει το οποίο έχει κάνει την εμφάνισή του ακόμα πιο έντονο το τελευταίο διάστημα. Με ένα συγκεκριμένο στατιστικό να αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Όλα αυτά απέναντι στην ομάδα του Τζιανμάρκο Ποτσέκο που ακόμα «ψάχνεται» στα εντός έδρας παιχνίδια της, κι ενώ αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τη μονομαχία των δύο… γιγάντων. Μουστάφα Φαλ και Γιουσούφα Φαλ θα κοντραριστούν σε ένα ιδιαίτερο matchup που μπορεί να μας προσφέρει ωραίες στιγμές.

Η «φτωχή» επίθεση του Ολυμπιακού και το εντυπωσιακό στατιστικό

Πέρσι ο Ολυμπιακός ήταν η πιο ευχάριστη ομάδα για να την βλέπει κάποιος. Η επίθεσή του δούλευε άρτια και οι 90 πόντοι σε πολλές περιπτώσεις ήταν κάτι αναμενόμενο. Φέτος αυτό έχει αλλάξει. Οι Ερυθρόλευκοι δεν μπορούν να σκοράρουν με την ίδια ευκολία και αυτό τους δημιουργεί τεράστια προβλήματα, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που έχει μείνει ακόμα και κάτω από τους 60 πόντους.

Και υπάρχει ένα στατιστικό που παρουσιάζει απόλυτα το πόσο «φτωχή» έχει γίνει η επίθεση των Πειραιωτών. Η ιστοσελίδα «3StepsBasket» έφτιαξε έναν ιδιαίτερο πίνακα που δείχνει πόσους παίκτες έχει κάθε ομάδα στη Euroleague και πετυχαίνουν 1 πόντο ανά προσπάθεια για σουτ κατά μέσο όρο. Ένα στατιστικό που «μέσες-άκρες» παρουσιάζει ποιοι παίκτες είναι πιο πιθανό να ευστοχήσουν στο σουτ τους και ποιοι να αστοχήσουν.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν βρίσκεται στην τελευταία θέση της εν λόγω λίστας με μόλις 6 παίκτες να έχουν τουλάχιστον 1 πόντο κατά μέσο όρο ανά προσπάθεια για σουτ. Με τις αμέσως επόμενες να είναι οι Μπασκόνια, Μονακό και Μακάμπι που έχουν 8, ενώ 9 παίκτες έχει η Βιλερμπάν. Για την ιστορία, στην κορυφή είναι η Παρτίζαν με 13 παίκτες και ακολουθούν Παναθηναϊκός, Ρεάλ και Ζάλγκιρις με 12. Και κάτι ακόμα. Είναι χαρακτηριστικό πως πέρυσι ΟΛΟΙ οι παίκτες των Ερυθρόλευκων είχαν τουλάχιστον έναν πόντο στην εν λόγω στατιστική κατηγορία.

Το μεγάλο πρόβλημα της Βιλερμπάν

Η Βιλερμπάν βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Στο ξεκίνημα της σεζόν άλλαξε προπονητή, με τον Τζιανμάρκο Ποτσέκο να αναλαμβάνει. Όμως παραμένει τελευταία στον βαθμολογικό πίνακα έχοντας ρεκόρ μόλις 2 νικών και 13 ηττών στη φετινή Euroleague.

Είναι εντυπωσιακό πως δεν έχει νικήσει ακόμα εντός έδρας αφού μετρά επτά ήττες είτε έπαιζε στο «Αστρομπάλ», είτε πια στο νέο της υπερσύγχρονο γήπεδο το «LDLC Arena». Τα δύο μόνα της θετικά αποτελέσματα ήρθαν απέναντι στην Άλμπα στο Βερολίνο και απέναντι στη Ζάλγκιρις στο Κάουνας.


Οι περισσότερες ήττες στην έδρα της είναι με διαφορά κάτω των δέκα πόντων, κάτι που σημαίνει πως παλεύει όλα τα ματς. Συνεπώς για να τη νικήσει κάποιος θα πρέπει να… ιδρώσει. Κάτι που καλείται να κάνει και ο Ολυμπιακός που δεν πρέπει να χαλαρώσει στιγμή.

Η μάχη των… γιγάντων

Μέσα στη σεζόν δεν συναντάμε συχνά μια τόσο εντυπωσιακή μάχη. Μουστάφα Φαλ εναντίον Γιουσούφα Φαλ. Οι δύο γιγαντόσωμοι σέντερ θα κοντραριστούν απόψε σε ένα ιδιαίτερο matchup. Ο Γάλλος των Ερυθρόλευκων ύψους 2.18μ. κόντρα στον Σενεγαλέζο ύψους 2.21.

Οι ποιότητα του ψηλού των Πειραιωτών μοιάζει να είναι σαφώς ανώτερη, όμως και ο Σεναγαλέζος είναι ένας ικανότατος παίκτης με μπόλικη εμπειρία από τα ευρωπαϊκά παρκέ. Και ένα μέγεθος φυσικά που δεν μπορεί να καταστεί… αμελητέο.

Τη φετινή σεζόν ο Γιουσούφα μετρά 8,1 πόντους μαζί με 5,3 ριμπάουντ, ενώ καταγράφει και σχεδόν ένα μπλοκ ανά παιχνίδι, σουτάροντας με πολύ καλό 65,8% σε συνολικά 76 προσπάθειες. Αναμένεται και οι δύο να περάσουν πολλά λεπτά… αγκαζέ στο παρκέ καθώς όπως είναι λογικό δεν υπάρχουν άλλοι παίκτες για να τους αντιμετωπίσουν ισάξια.

Μια μάχη που σίγουρα θα παίξει κομβικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς και θα μπορέσει να διαμορφώσει καταστάσεις για τους υπόλοιπους παίκτες μέσα στο παρκέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ