Άλμπα Βερολίνου – Ολυμπιακός 67-94: Ρεβεγιόν στο Βερολίνο

Άλμπα Βερολίνου – Ολυμπιακός 67-94: Ρεβεγιόν στο Βερολίνο

Με ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός διέλυσε την Άλμπα στο Βερολίνο με σκορ 94-67 και έκλεισε με νίκη το πρώτο μισό της κανονικής περιόδου της Euroleague.

Το δικό του… ρεβεγιόν έστησε ο Ολυμπιακός στο Βερολίνο, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το πρώτο μισό της κανονικής περιόδου, επικρατώντας με σκορ 94-67 της Άλμπα στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Euroleague.

Παρότι οι Ερυθρόλευκοι είδαν τους Γερμανούς να «πυροβολούν» από παντού στο πρώτο μέρος και να μην κάνουν λάθη, είχαν ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο, διαλύοντας την ομάδα του Ίσραελ Γκονζάλες, κάνοντας και ρεκόρ σεζόν στις ασίστ με 30!

Κορυφαίος για τους Πειραιώτες ήταν ο Άλεκ Πίτερς που σταμάτησε στους 23 πόντους, έχοντας τις πολύτιμες βοήθειες των Μουστάφα Φαλ, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος και Γιαννούλη Λαρεντζάκη με 13, 12 και 10 πόντους αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά, ο Ματ Τόμας είχε 15 πόντους, ο Ματέο Σπανιόλο είχε 11 και ο Στέρλινγκ Μπράουν πρόσθεσε 10.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Άλμπα ουσιαστικά να έχει επιβάλλει τον ρυθμό της, αφού και οι δύο ομάδες έτρεχαν αρκετά στο παρκέ και είχαν πολλές προσπάθειες. Οι Γερμανοί είδαν τον Μπιν να ξεκινά καλά και να σκοράρει από μακριά, προηγούμενοι με 12-10, όμως με τον Φαλ να αναλαμβάνει δράση σε άμυνα και επίθεση, ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία με το 14-12 στο 6′. Το προβάδισμα άλλαξε χέρια αρκετές φορές, μέχρι να αναλάβει… δράση ο Στέρλινγκ Μπράουν. Ο Αμερικανός γκαρντ με επτά συνεχόμενους πόντους στο φινάλε της περιόδου έστειλε την ομάδα του Ίσραελ Γκονζάλεθ στο +6 (25-19) με την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου.

Τα πρώτα τέσσερα λεπτά της δεύτερης περιόδου δεν ήταν ευχάριστα για το… μάτι του θεατή, με τις ομάδες να είναι αρκετά άστοχες. Όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν σταδιακά ξανά το χέρι τους από μακριά, φτάνοντας στο +11 (34-23) στο 14′. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και με δύο κλεψίματα του Γκος (τα πρώτα των Γερμανών στο ματς) κατάφερε να μειώσει σε 36-29 στο 16′. Οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν στη συνέχεια δύο μακρινά σουτ με τους Γκος και Λαρεντζάκη, μειώνοντας στον πόντο (40-39), όμως ένα τρίποντο του Σπανιόλο και μία βολή του Πίτερς διαμόρφωσαν στο 43-40 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε ιδιαίτερα αποφασισμένος στο τρίτο δεκάλεπτο και με πρωταγωνιστή τον Πίτερς, συν τους Φαλ-Κάνααν, αλλά και την άμυνά του έτρεξε ένα επιμέρους 16-2 και κατάφερε να βρεθεί μπροστά με το 56-45 στο 25′. Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να παίζουν εξαιρετικά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Αυτό τους οδήγησε στο να μπορέσουν βρεθούν στο +16 με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου, καθώς ο φωτεινός πίνακας έδειχνε το 67-51.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν για πρώτη φορά στο +20 (73-53), δείχνοντας πως ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι. Η Άλμπα απάντησε με ένα σερί 6-0 μειώνοντας σε 73-59, όμως οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν πτοήθηκαν, κρατώντας τη διαφορά σε ασφαλή επίπεδα. Όσο περνούσε η ώρα ο ΜακΚίσικ έβρισκε ρυθμό και με συνεχόμενα καλάθια μπόρεσε να διευρύνει κι άλλο το προβάδισμα για τον Ολυμπιακό που πλησίασε στους 30 πόντους, παίρνοντας εν τέλει τη νίκη με το 94-67.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 43-40, 51-67, 67-94.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ