Τζος Νίμπο: Ένας «εκρηκτικός» undersized ψηλός… κυριαρχεί στη Euroleague (vids)

Τζος Νίμπο: Ένας «εκρηκτικός» undersized ψηλός… κυριαρχεί στη Euroleague (vids)

Ο Τζος Νίμπο αποτελεί ένα... θηρίο τσέπης που κάνει «όργια» στη φετινή Euroleague με τη Μακάμπι και «καταπίνει» τους αντίπαλους ψηλούς.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι χωρίς αμφιβολία η πιο ταλαιπωρημένη ομάδα της Euroleague τη φετινή σεζόν, καθώς λόγω του πολέμου στη λωρίδα της Γάζας έχει αναγκαστεί να φύγει από την έδρα της στο Ισραήλ και να παίζει κεκλεισμένων σε όλα τα γήπεδα της Ευρώπης τους εντός έδρας αγώνες της.

Παρόλα αυτά, πραγματοποιεί μια πολύ καλή πορεία σε αυτό τον πρώτο γύρο της διοργάνωσης έχει ρεκόρ 10-7 και είναι στην πρώτη τετράδα, έχοντας ίδιο ρεκόρ με τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Όντεντ Κάτας κάνει υπέρβαση με τα δεδομένα αυτά, ο Ισραηλινός έχει φτιάξει ένα πολύ καλό ρόστερ, ενώ πέρασε και από την έδρα της Ζαλγκίρις το βράδυ της Πέμπτης, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζος Νίμπο.

Διαβάστε επίσης: Τα «φλεγόμενα» αποδυτήρια, οι συνήθεις ύποπτοι και η καθοριστική επόμενη εβδομάδα του Ολυμπιακού

Ο Αμερικανός σέντερ… τσέπης της ομάδας του λαού έκανε άλλη μια εντυπωσιακή εμφάνιση τη φετινή σεζόν και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με τους Λιθουανούς, έχοντας 22 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ είχε 27 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Ο Νίμπο κάνει πράγματα και θαύματα φέτος με τη φανέλα της Μακάμπι στη δεύτερη του χρονιά στον σύλλογο και η εξέλιξη του είναι τεράστια.

Συνολικά, μετράει 11,1 πόντους, 6,6 ριμπάουντ και 16,4 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης τη φετινή σεζόν, είναι στην χρονιά… εκτόξευσης του και φαίνεται και από τους αριθμούς, αλλά και από την εικόνα του στο παρκέ. Πρόκειται για έναν παίκτη που έχει ύψος 2.06 και παίζει στο «5» και τα βάζει με όλους τους ψηλούς στη Euroleague. Η εξέλιξή του στη δεύτερη του χρονιά είναι εντυπωσιακή, ο Κάτας στηρίζει το παιχνίδι του σε αυτόν και εκείνος έχει αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Ένα… θηρίο ύψους 2.06

Πρόκειται για έναν από τους πιο δυνατούς σέντερ στη Euroleague, ενώ φέτος σε 16 παιχνίδια στη διοργάνωση έχει 9 με διψήφιο αριθμό πόντων. Κόντρα στη Ζαλγκίρις έκανε μια μυθική εμφάνιση και πέτυχε 22 πόντους σε 25 λεπτά που είναι η κορυφαία του επίδοση φέτος.

Παρότι… μικρός στο μάτι, ο Νίμπο είναι ένας κυρίαρχος ψηλός, που δεν μπορούν να τον κάνουν καλά παίκτες όπως ο Μίτροβιτς του Ερυθρού Αστέρα, ή ακόμα και οι σέντερ της Ρεάλ (Ταβάρες, Πουαριέ). Κόντρα στη βασίλισσα είχε στην 6η αγωνιστική 14 πόντους και 9 ριμπάουντ και είχε απέναντι του δύο «θηρία».

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως την 15η αγωνιστική στη νίκη της Μακάμπι επί της Μπασκόνια είχε 17 πόντους και 11 ριμπάουντ στο πρώτο νταμπλ νταμπλ της σεζόν και αναδείχτηκε σε πολυτιμότερο παίκτη της αγωνιστικής, μαζεύοντας 25 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Νίμπο είναι ένας παίκτης που είναι ικανότατος στην επίθεση, έχει πολύ γρήγορα πόδια και είναι αλτικότατος, ενώ κάτω από το καλάθι δεν αστοχεί εύκολα, κάτι που δείχνει και το 63% που έχει στα δίποντα. Είναι με βάση και τη στατιστική ένας από τους καλύτερους ψηλούς της Euroleague φέτος και ένας από τους βασικούς λόγους που η Μακάμπι, αν και παίζει εκτός έδρας όλα τα παιχνίδια της έχει ρεκόρ 10-7.

Η Ζαλγκίρις, η Χάποελ Εϊλάτ και ο Ολυμπιακός

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν τη Μακάμπι αγωνιζόταν στη Ζαλγκίρις για έναν χρόνο, στην πρώτη του χρονιά στη Euroleague, η οποία τον είχε ανακαλύψει από το Ισραήλ και την Χάποελ Εϊλάτ. Με την περίπτωση του τότε, πριν τρία καλοκαίρια είχε ασχοληθεί και ο Ολυμπιακός, όμως δεν μπόρεσε να τον κάνει δικό του, με αποτέλεσμα να μετακομίσει για έναν χρόνο στο Κάουνας.

Στο Ισραήλ ο Νίμπο είχε 13.5 πόντους (66.3% στο δίποντο, 62.9% στις βολές), 9.9 ριμπάουντ, 1.1 μπλοκ και 19.9 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 29.9 λεπτά σε 26 αγώνες, ενώ στην επόμενη του χρονιά στη Ζαλγκίρις έδειξε τα διαπιστευτήρια του στο κορυφαίο επίπεδο και ανάγκασε τη Μακάμπι να τον αγοράσει.

Τα στατιστικά του τη φετινή σεζόν

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ