Τα «φλεγόμενα» αποδυτήρια, οι συνήθεις ύποπτοι και η καθοριστική επόμενη εβδομάδα του Ολυμπιακού

Τα «φλεγόμενα» αποδυτήρια, οι συνήθεις ύποπτοι και η καθοριστική επόμενη εβδομάδα του Ολυμπιακού

Τα όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, στην ανάπαυλα μετέτρεψαν τη νύχτα σε περίπατο στο Βερολίνο. Το κλειδί όμως το κρατάει το Σ.Ε.Φ.

Στην πρώτη περίοδο δέχτηκε 25 πόντους και στο ημίχρονο 9/16 τρίποντα (56.3%). Σα να προσέφερε γεμάτο… όπλο στους εκτελεστές του Βερολίνου. Το γεγονός ότι έχανε μόλις με τρεις στην ανάπαυλα (40-43) ήταν τελικά η μισή του νίκη. Η άλλη μισή; Ότι όσα είπε προφανώς στα «φλεγόμενα» αποδυτήρια του ο Γιώργος Μπαρτζώκας έστειλαν στο γήπεδο τον κανονικό Ολυμπιακό για το δεύτερο μισό. Την καλύτερη άμυνα της Euroleague.

Εκείνη που επέτρεψε στην Άλμπα μόλις 8 πόντους στην τρίτη περίοδο αλλάζοντας οριστικά τα δεδομένα της ακροτελεύτιας αναμέτρησης του 2023. Ήταν πίσω με τρεις, πέρασε μπροστά με δεκαέξι (51-67), έπειτα από μια δεκάλεπτη παράσταση από εκείνες που οι Ερυθρόλευκοι πέρσι και πρόπερσι έκαναν θραύση στα παρκέ της Euroleague: 27-8 με τον Πίτερς (23π, 7ριμ), τον Φαλ (12π, 6ριμ, 3ασίστ, 2 τάπες) και τον Γουόκαπ (9ασίστ, 4 κλεψίματα) να αναλαμβάνουν την ευθύνη.

Η ανατομία του τέταρτου φετινού «διπλού» (Παναθηναϊκός, Μακάμπι, Βιλερμπάν, Άλμπα). Του ίδιου που επέτρεψε στον Ολυμπιακό να βγάλει ξανά το κεφάλι πάνω από το… νερό του 50% (9-8) προσδοκώντας προφανώς σε καλύτερες ημέρες το 2024. Απαραίτητη σημείωση: Οι 94 πόντοι στην επίθεση, για πρώτη φορά φέτος σε 40΄(οι 98 με την Παρτιζάν ήρθαν με… παράταση) με μπόνους το επιμέρους 54-24 του δευτέρου ημιχρόνου.

Ακολουθεί το «κλειδί» του ΣΕΦ που δεν το λες φέτος και… πασπαρτού. Τα δύο ματς με τη Μιλάνο (2/1) και τη Μονακό (4/1). Αν το ρεκόρ σκαρφαλώσει στο 11-8 ο Ολυμπιακός μπαίνει σε τροχιά τετράδας και επανέρχεται σε εκείνη την ασφαλή κατάσταση της κανονικότητας. Αν όχι; Σε μια σεζόν με τόσες πολλές ομάδες να έχουν τόσες λίγες διαφορές στα αγωνιστικά τους κυβικά, κανείς δεν θα μπορεί να προβλέψει τη συνέχεια του… ράλι.

Είναι γεμάτοι πλέον οι Ερυθρόλευκοι. Υποδέχονται την επόμενη εβδομάδα και τον Ναζ Μήτρου Λονγκ που μαζί με τον Φίλιπ Πετρούσεφ αλλά και τον Ίγνκας Μπραζντέικις (κανείς από τους δύο δεν έπαιξε απόψε ούτε δευτερόλεπτο) μπορούν να αποτελέσουν όντως ένα ολόκληρο κύμα ενίσχυσης για το δεύτερο μισό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ