Η… επανάσταση της Μπολόνια (vids)

Η… επανάσταση της Μπολόνια (vids)

Η Βίρτους «σαρώνει» στην Euroleague και βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ενώ η ποδοσφαιρική ομάδα αποτελεί τη μεγάλη έκπληξη της φετινής Serie A.

Ανεπανάληπτες στιγμές ζουν στην Μπολόνια, με τη Βίρτους να πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις στη Euroleague και να έχει βάλει γερές βάσεις για την είσοδο στην 8άδα και την ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης να αποτελεί τη μεγάλη έκπληξη της φετινής Serie A.

Μάλιστα, με νίκη στο σημερινό εκτός έδρας παιχνίδι με την Ουντινέζε θα ξεπεράσει τη Φιορεντίνα (4η, 33 π.) και θα ολοκληρώσει το 2023 μέσα στην κορυφαία τετράδα της Serie A.

Διαβάστε επίσης: Το… limit up του Κώστα Αντετοκούνμπο (vids)

Ο σπουδαίος βετεράνος ποδοσφαιριστής, Τιάγκο Μότα, έχει δημιουργήσει ένα πάρα πολύ σύνολο, που κοιτάζει στα μάτια τα μεγαθήρια της κατηγορίας. Είναι αήττητη στα τελευταία πέντε παιχνίδια, έχοντας μάλιστα τέσσερις νίκες: Απέναντι σε Τορίνο (2-0), Σαλερνιτάνα (2-1), Ρόμα (2-0) και Αταλάντα (1-0), ενώ έχει και μια ισοπαλία με την Λέτσε (1-1).

Με τη νίκη που πέτυχαν απέναντι στην Αταλάντα ο Τιάγκο Μότα και οι ποδοσφαιριστές του μάλιστα πέτυχαν κάτι ανεπανάληπτο, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου η Μπολόνια έχει μαζέψει πάνω από 30 βαθμούς στις πρώτες 17 αγωνιστική της Serie A.

Απέκλεισε την Ιντερ

Εκτός από την εντυπωσιακή πορεία που πραγματοποιεί στο πρωτάθλημα, πριν από λίγες ημέρες η Μπολόνια απέκλεισε την Ιντερ από το Κύπελλο, επικρατώντας στην παράταση και μάλιστα εκτός έδρας με 2-1. Μια νίκη που της έδωσε την πρόκριση στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Φιορεντίνα, με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Μια εξαιρετική ομάδα, που δείχνει ικανή να διεκδικήσει μέχρι τέλους την παραμονή της στην τετράδα και την έξοδο στο Europa League.

Με σπασμένα τα φρένα η Βίρτους

Την ίδια στιγμή η Βίρτους Μπολόνια στο μπάσκετ πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις, εντός και εκτός συνόρων, με την ομάδα του Λούκα Μπάνκι να είναι στη δεύτερη θέση της Euroleague, έχοντας πετύχει 12 νίκες σε 17 αναμετρήσεις στη φετινή διοργάνωση. Μόνο η πρωτοπόρος και… εξωπραγματική Ρεάλ έχει περισσότερες από την ιταλική ομάδα (16-1).

Η Βίρτους βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, έχοντας τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια. Τελευταίο της θύμα ήταν η Παρτιζάν του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, την οποία οι Ιταλοί νίκησαν στο Βελιγράδι με 77-75.

Νωρίτερα είχαν προηγηθεί οι νίκες απέναντι σε Ολυμπιακό (69-67), Μπασκόνια (91-81), Μακάμπι Τελ Αβίβ (100-90) και Μπαρτσελόνα (80-75). Η μόνη ήττα ήταν από την Βαλένθια στην Ισπανία με 79-71.

Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Λούκα Μπάνκι είναι ο Τορνικέ Σενγκέλια, ο οποίος έχει μέσο όρο 16.0 πόντους, με 60% στα δίποντα, 29.6% στα τρίποντα, 82.7% στις βολές, 6.2 ριμπάουντ, 3.8 ασίστ και 20.5 στο σύστημα αξιολόγησης. Εξαιρετική σεζόν κάνει επίσης ο  Μάρκο Μπελινέλι, με τον βετεράνο γκαρντ να έχει 14.5 πόντους, με 48.7% στα δίποντα, 44% στα τρίποντα, 85.4% στις βολές, 1.6 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ και 10.2 στο ranking.

Στο ιταλικό πρωτάθλημα η Βίρτους βρίσκεται στην τρίτη θέση με 9-4, έχοντας όμως μόλις μια νίκη διαφορά από τις Βενέτσια και Μπρέσια (10-3 αμφότερες). Τέσσερις ήττες στις οποίες εν πολλοίς πλήρωσε την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια στη Euroleague.  Το σημαντικό είναι όμως ότι βρίσκεται πάνω από την Αρμάνι Μιλάνο (8-5), με την οποία ουσιαστικά θα παλέψει για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Στιγμές δόξας για τις ομάδες της Μπολόνια και τους οπαδούς τους, με την Βίρτους στο μπάσκετ και την ποδοσφαιρική ομάδα να κάνουν περήφανους τους υποστηρικτές τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ