Άλφα Ντιαλό: Στον Παναθηναϊκό «κομμένος», στη Μονακό πρωταγωνιστής (pics, vids)

Άλφα Ντιαλό: Στον Παναθηναϊκό «κομμένος», στη Μονακό πρωταγωνιστής (pics, vids)

Από το Λαύριο στον Παναθηναϊκό και λίγες μέρες μετά στη Μονακό, ο Άλφα Ντιαλό αποτελεί ένα μεγάλο «λάθος» του τριφυλλιού που «εκτοξεύτηκε» και πρωταγωνιστεί στο Πριγκιπάτο.

Η Μονακό πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη επί της Μπαρτσελόνα στο Πριγκιπάτο για την 17η αγωνιστική της Euroleague με 91-71 και ανέβηκε στο 10-7 και σε τετραπλή ισοβαθμία στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς είχε για ακόμη ένα παιχνίδι μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάικ Τζέιμς που σκόραρε 20 πόντους, είχε 5 ασίστ και 5 ριμπάουντ και οδήγησε μαεστρικά τους Μονεγάσκους σε μια άνετη επικράτηση.

Ο Αμερικανός παικταράς είχε στο πλευρό του σε ακόμη έναν παιχνίδι τον πιο ουσιαστικό παίκτη της Μονακό την τελευταία τριετία, τον Άλφα Ντιαλό, ο οποίος σκόραρε 19 πόντους, είχε 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ήταν «κλειδί» για να «καθαρίσει» από νωρίς το ματς η ομάδα του Πριγκιπάτου.

Ο 26χρονος φόργουορντ είχε 23 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και συνεχίζει να δείχνει σε πόσο καλή κατάσταση είναι φέτος, σε μια χρονιά… εκτόξευσης. Μια σεζόν που έχει ξεκάθαρο και σημαντικό ρόλο σε μια ομάδα με πανίσχυρο ρόστερ, είναι ο αγαπημένος παίκτης του Ομπράντοβιτς γιατί κάνει τα πάντα στο παρκέ.

Συνολικά φέτος μετράει 11,3 πόντους, με 46% στο δίποντο, 45% στο τρίποντο, 72,9% στις βολές, 4,4 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ και 13,2 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Μπορεί η Μονακό να έχει σπουδαίους γκαρντ και φόργουορντ (Τζέιμς, Οκόμπο, Λόιντ, Κέμπα Γουόκερ, Μπλοσομγκέιμ κλπ.), όμως ο Ντιαλό είναι κομβικός στην τρίτη του σεζόν στην ομάδα και υπεραπαραίτητος.

Φέτος έχει σε 17 παιχνίδια στη Euroleague μόλις 6 που δεν είναι διψήφιος και είναι και οικονομικότατος σε προσπάθειες, σε ένα ρόστερ που σφύζει από ποιότητα επιθετικά.

Λαύριο, Παναθηναϊκός και… Μόντε Κάρλο

Ο Ντιαλό είναι μια μεγάλη «ανακάλυψη» του Λαυρίου και του Χρήστου Σερέλη, ο οποίος τον έφερε στην Ελλάδα στις 9 Σεπτεμβρίου του 2020. Ήταν undrafted στο ΝΒΑ και το Λαύριο ήταν το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο στην καριέρα του. Μέσα σε μια χρονιά έδειξε πόσο καλός είναι και στις δυο πλευρές του γηπέδου και μέτρησε στην Basket League 12,9 πόντους, 5,4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1,5 κλέψιμο, με αποτέλεσμα να τον πάρει ο Παναθηναϊκός το επόμενο καλοκαίρι.

Οι πράσινοι τον υπέγραψαν στις 24 Ιουλίου του 2021 για τρία χρόνια, όμως τελικά το τριφύλλι αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο μετά από ένα μήνα και κάτι και πιο συγκεκριμένα στις 30 Αυγούστου. Η Μονακό είναι η ομάδα που εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και τον έκανε δικό της πολύ εύκολα και απλά και με χαμηλό σχετικά συμβόλαιο, συγκριτικά με αυτά που δίνει τουλάχιστον.

Ο Ντιαλό μέσα σε ένα χρόνο έγινα βασικό και αναντικατάστατο «γρανάζι, ο Ομπράντοβιτς δεν τον αλλάζει με τίποτα και δικαίως υπέγραψε επέκταση συμβολαίου στο Μόντε Κάρλο με πολύ αυξημένες αποδοχές, όντας ένας από τους κορυφαίους φόργουορντ στην Ευρώπη σε άμυνα και επίθεση.

Τα στατιστικά του στη φετινή Euroleague

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ