Το +4 του Παναθηναϊκού, το -2 του Ολυμπιακού και η πιο αμφίρροπη Euroleague των τελευταίων ετών (pics)

Το +4 του Παναθηναϊκού, το -2 του Ολυμπιακού και η πιο αμφίρροπη Euroleague των τελευταίων ετών (pics)

Η σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής σεζόν - Πόσες νίκες είχαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της φετινής Euroleague, με τις κορυφαίες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου να προσφέρουν απλόχερα πλούσιο θέαμα και μεγάλες συγκινήσεις.

Μετά από 17 αγωνιστικές εννιά ομάδες βρίσκονται σε απόσταση δύο νικών και παλεύουν για την είσοδο στην πρώτη 10άδα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, με τις δύο ελληνικές ομάδες, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, να είναι μέσα σε αυτές.

Οι Πράσινοι του Εργκίν Αταμάν με τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες που πέτυχαν απέναντι σε Βιλερμπάν, Μονακό, Αρμάνι και Ερυθρό Αστέρα έφτασαν στο 10-7 και θα κλείσουν το 2023 στην 4η θέση της βαθμολογίας. Οι Ερυθρόλευκοι του Γιώργου Μπαρτζώκα από την άλλη πλευρά, μετά τις νίκες απέναντι σε Βιλερμπάν και Αλμπα, είναι στο 9-8 και στην 8η θέση.

Αν εξαιρέσει κανείς τη Ρεάλ Μαδρίτης, που μόνο εάν… αυτοκτονήσει δεν θα τερματίσει στην πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας, οι υπόλοιπες ομάδες από την δεύτερη θέση μέχρι και την 14η, που βρίσκονται σε μικρή απόσταση, θα παλέψουν για την 10άδα.

Μετά το τέλος του πρώτου γύρου η βαθμολογία έχει ως εξής:

Η επόμενη αγωνιστική:

Η σύγκριση με πέρσι

Πέρσι στο ίδιο χρονικό σημείο η κατάσταση ήταν εντελώς διαφορετική για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, με τους Ερυθρόλευκους να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με ρεκόρ 11-6 και τους Πράσινους στην 16η θέση με 6/11.

Οι Πειραιώτες ήταν εντυπωσιακοί και με 11 νίκες σε 17 αναμετρήσεις ήταν στην κορυφή της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μπάσκετ, ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν απογοητευτικός και είχε μόλις μία νίκη περισσότερη από την τελευταία Άλμπα.

Φέτος, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ο Παναθηναϊκός έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, μετά τις μεταγραφές που έκανε το περασμένο καλοκαίρι αλλά και με την προσθήκη του Κέντρικ Ναν και βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Ο Ολυμπιακός από την άλλη πλευρά, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών και αυτό του κόστισε σε πολλά παιχνίδια.

Το Τριφύλλι σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής σεζόν έχει τέσσερις περισσότερες νίκες φέτος και οι Ερυθρόλευκοι δύο λιγότερες.

Πώς τελείωσαν την κανονική διάρκεια

Στο τέλος της κανονικής διάρκειας ο Ολυμπιακός τερμάτισε πρώτος με ρεκόρ 24/10, με τους Ερυθρόλευκους να αφήνουν στη δεύτερη θέση την Μπαρτσελόνα (23/11) και στην τρίτη θέση τη Ρεάλ Μαδρίτης (23/11). Την τετράδα συμπλήρωσε η Μονακό (21/13), ενώ ο Παναθηναϊκός τερμάτισε στην προτελευταία θέση, πάνω μόνο από την Αλμπα Βερολίνου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ