Καλώς τα παιδιά, καλώς τα! Ευρώπη, ετοιμάσου…

Καλώς τα παιδιά, καλώς τα! Ευρώπη, ετοιμάσου…

Μια νίκη – δήλωση πως ο Θρύλος της Ευρώπης είναι εδώ! Και τώρα ας τον απολαύσουμε!

Ήταν ο… τελικός της χρονιάς. Απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα που ήξερε πως αν τον νικήσει και απόψε θα τον ρίξει στα σκοινιά. Η Μονακό βλέπετε έχει προδιαγραφές όχι απλά Φάιναλ Φορ, αλλά για κούπα, αυτή που δύο σερί χρόνια τώρα της έχει στερήσει την δυνατότητα να την διεκδικήσει ο Ολυμπιακός.

Πρόπερσι την απόκλεισε στα νοκ-αουτ, πέρσι την νίκησε στον ημιτελικό. Στο Μονακό είχε πάθει στο φινάλε μπλακ-άουτ και είχε χάσει. Δεν ήταν και ο Οκόμπο να του κάνει το δώρο που έκανε στον ΠΑΟ για να πάρει το διπλό και έτσι έμεινε με την καλή εικόνα αλλά…

Διαβάστε επίσης: Όποιος δεν θέλει, όποιος δεν μπορεί, αντίο τώρα…

Το «αλλά» που τον ακολουθούσε μετά την χειρότερη παρουσία του τα τελευταία τρία χρόνια και την ήττα από την Βαλένθια στο ΣΕΦ, την οποία ακολούθησε η ήττα από την Βίρτους στο ντέρμπι της Μπολόνια. Και το «πρέπει» να κάνει ένα σερί 4-0 για να δείξει πως είναι ζωντανός και ικανός να παραμείνει στα ψηλά πατώματα.

Το 4-0 που ξεκίνησε στην Λιόν, συνεχίστηκε στην Άλμπα και ολοκληρώθηκε στο ΣΕΦ με Αρμάνι και πριν λίγα λεπτά με το θρίλερ της Μονακό. Στο τέλος πάντα την νικάει την Μονακό, όμως αυτή η νίκη που τον έστειλε στο 11-8 είναι η… μισή χρονιά. Μια νίκη που του δίνει ανάσες για την δύσκολη συνέχεια, μια νίκη απαραίτητη για την ίδια την ομάδα, την ψυχολογία της πάνω από όλα.

Με τον Ολυμπιακό να φωνάζει δυνατά παρών και να έχει μπροστά του μόνο τα καλύτερα. Με τον ΜακΚισικ και πάλι στις… απογειώσεις του και τα μεγάλα του καλάθια, όπως το τρίποντο στο τέλος που ουσιαστικά έδωσε το ματς στον Ολυμπιακό. Με τον Κάνααν να μας δείχνει πως δεν είναι μόνο τρίποντο, αλλά και «καθαρό» μυαλό και ψύχραιμο χέρι στις βολές και βεβαίως τον τεράστιο Γουόκαπ να κάνει το ματς της χρονιάς στη μεγάλη δική του επιστροφή.

Ο Ολυμπιακός που πλέον δεν έχει θέματα τραυματισμών που έχει ένα μεγάλο ρόστερ γεμάτο λύσεις και που όπως έχει προβλέψει ο Μπαρτζώκας θα πηγαίνει όλο και καλύτερα. Έτοιμος για «μάχες» όπως μόνο αυτός ξέρει, έτοιμος για μια νέα μεγάλη εβδομάδα στην Ισπανία όπου κάτι της χρωστάει φέτος. Το 0-4 στο ΣΕΦ από τους Ισπανούς χρειάζεται απάντηση και την άλλη εβδομάδα είναι μια πρώτη, διπλή, καλή ευκαιρία. Γιατί ο Ολυμπιακός με αυτή τη νίκη πέταξε, θαρρώ, ένα πολύ μεγάλο βάρος από πάνω του. Και τώρα ας τον απολαύσουμε…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ