Σε 48ώρες ο Σφαιρόπουλος έκανε… πάρτι με Σάρας και Ομπράντοβιτς (vids)

Σε 48ώρες ο Σφαιρόπουλος έκανε… πάρτι με Σάρας και Ομπράντοβιτς (vids)

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα του Ερυθρού Αστέρα και κάνει... όνειρα 8αδας μετά τις νίκες επί Φενέρ και Παρτιζάν

Όλοι γνωρίζουν πόσο καλός προπονητής είναι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Αναλαμβάνοντας ακόμη και ομάδες μεσούσης της σεζόν, ο Έλληνας προπονητής έχει αποδείξει πως μπορεί να τα φέρει εις πέρας.

Αυτό συμβαίνει και με τον Ερυθρό Αστέρα. Ο 56χρονος έλυσε τα εσωτερικά προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί ελέω Νέιπιερ, βελτιώνοντας κατά πολύ μεγάλο βαθμό το κλίμα της ομάδας.

Διαβάστε επίσης: Shaq is back! (vids)

Παράλληλα, προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις, τις οποίες ο ίδιος θεώρησε πως θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα.

Ο Ερυθρός Αστέρας απέκτησε τον Φρέντι Γκιλέσπι από την Μπάγερν. Ο Αμερικανός έκανε αμέσως την διαφορά και στο πρώτο ουσιαστικά γεμάτο παιχνίδι του με την Παρτιζάν σκόραρε 14 πόντους και μάζεψε και 7 ριμπάουντ.

Ο Σφαιρόπουλος ζήτησε επίσης, να επιστρέψει στο ρόστερ ο Νίκολα Τόπιτς, το μεγαλύτερο ταλέντο του σερβικού μπάσκετ και ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης, ο οποίος είχε δοθεί δανεικός στην Μέγκα Μπάσκετ.

Μάλιστα, ο Έλληνας προπονητής δείχνει να πιστεύει τόσο πολύ σε εκείνον, καθώς ο Τόπιτς βρισκόταν στην βασική πεντάδα, μόλις στο δεύτερο παιχνίδι του στην Euroleague και στο παρθενικό του εντός έδρας, με αντίπαλο την Παρτιζάν στο ντέρμπι «αιωνίων» της Σερβίας.

Ο Ερυθρός Αστέρας μετρά δύο συνεχόμενες νίκες και τρεις σε σύνολο τεσσάρων παιχνιδιών στην Euroleague, παίζοντας ανά διαστήματα εκπληκτικό μπάσκετ.

Η ομάδα του Σφαιρόπουλου επικράτησε της Φενερμπαχτσέ με 85-76 και έγινε η πρώτη ομάδα, η οποία καταφέρνει να κερδίσει τη Φενέρ μέσα στο γήπεδό της την φετινή σεζόν, ενώ παράλληλα υποχρέωσε τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην πρώτη του ήττα ως προπονητής των Τούρκων.

Με την ψυχολογία όλων στα ύψη, ο Ερυθρός Αστέρας ετοιμάστηκε για το ντέρμπι της Σερβιας με αντίπαλο την Παρτιζάν, του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Ερυθρός πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και διέλυσε τον «μισητό» αντίπαλο με το εντυπωσιακό  88-72.

Πλέον, η σερβική ομάδα βρίσκεται στο 8-11 και στα επερχόμενα παιχνίδια με Βιλερμπάν (9/1, 21:30) και Αρμάνι Μιλάνο (11/1, 21:30) μπορεί να κάνει αποφασιστικό βήμα για την είσοδό της στα play-in και στην 8αδα της Εuroleague.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ