Ολυμπιακός: Η μέρα της μαρμότας

Ολυμπιακός: Η μέρα της μαρμότας

Ο Ολυμπιακός δεν θυμίζει σε τίποτε την ομάδα φόβητρο της τελευταίας διετίας.

Το 0/6 κόντρα στις ισπανικές ομάδες εφέτος όταν πέρυσι στο ίδιο διάστημα είχε 5/6 νίκες δεν είναι το μόνο που προβληματίζει στον Ολυμπιακό.

Αυτό που ίσως απασχολεί περισσότερο είναι ότι οι πρωταθλητές εφέτος δεν έχουν βρει ακόμα τον τρόπο να τελειώνουν παιχνίδια στο διάστημα στο οποίο κυριαρχούν όπως ήταν στη Βιτόρια σχεδόν όλο το πρώτο ημίχρονο. Και όχι μόνο αυτό αλλά χάνουν τελικά και με διαφορά.

Οι Ερυθρόλευκοι έζησαν στην Ισπανία τη μέρα της μαρμότας, μέσα σε ένα τριήμερο χάνοντας με εκνευριστικό (για τους ίδιους) τρόπο τόσο από τη Μπαρτσελόνα και τη Μπασκόνια.

Δεν είναι μια περίοδος που κάνει κοιλιά η ομάδα, είναι κάποια κακώς κείμενα, που αν δεν διαγραφούν με ένα reset που πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός (όπως σωστά είπε και ο κόουτς Μποζίκας μετά τον αγώνα) τότε ίσως ακόμα και τα πλέι οφ να αποδειχθούν δύσκολο επίτευγμα.

Μπορεί ακόμα να υπάρχουν 13 αγωνιστικές αλλά κακά τα ψέματα για να έχει – ρεαλιστικές – σοβαρές ελπίδες για την πρώτη εξάδα που οδηγεί απευθείας στα πλέι οφ, θα πρέπει πριν τη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ στις 14 Μαρτίου ο Ολυμπιακός στα επτά παιχνίδια που προηγούνται με τα τέσσερα μάλιστα να είναι εκτός έδρας (το ένα μάλιστα στην έδρα της Ρεάλ) να ψάξει ακόμα και 5/7 νίκες δηλαδή τουλάχιστον 2/4 μακριά από το Φαληρικό στάδιο (Μαδρίτη, Κάουνας, Μόναχο και Βαλένθια είναι οι πόλεις που θα επισκεφθεί σε αυτό το διάστημα).

Τα περιθώρια στενεύουν και ο λόγος (και η μπαγκέτα) είναι στον κόουτς Μπαρτζώκα

«Πρέπει να κάνουμε μία επανεκκίνηση, να σκεφτούμε τη σκληράδα μας, σωματική και πνευματική. Ό,τι κι αν γίνει, θα βρω τους παίκτες που θα εκτελέσουν το πλάνο. Σημασία έχει πώς προσεγγίσαμε το ματς, οι περισσότεροι έπαιξαν κάτω από το επίπεδό τους, έψαχνα να βρω ποιοι ήταν στο πνεύμα του αγώνα και δεν μπορούσα» είπε ο Έλληνας τεχνικός που πλέον πρέπει να πάρει ριζικές αποφάσεις και να πάει ενδεχομένως και σε ένα πιο «σφιχτό» ροτέισον ανάλογα με τους παίκτες που είναι σε καλύτερη κατάσταση σε έναν αγώνα και να μην «παίζει» τόσο με το ρολόι.

Η ψυχολογία στον αθλητισμό (και στο μπάσκετ) είναι πολλές φορές το Α και το Ω και ο κόουτς οφείλει να βρει (και να αφήνει στο παρκέ) τους παίκτες που εκτελούν με τον καλύτερο τρόπο το πλάνο και μένουν πιστοί στο δόγμα της ομάδας.

Ένα πράγμα για το οποίο φημιζόταν την τελευταία ιδιαίτερα διετία ο Ολυμπιακός ήταν ότι ποτέ δεν άφηνε παιχνίδι να χαθεί με κάτω τα χέρια και μέχρι τέλους ήταν – σχεδόν πάντα – ανταγωνιστικός κάτι που δεν το κατάφερε στη Βιτόρια και το έκανε με λάθος τρόπο στη Βαρκελώνη.

Ήδη με αυτές τις δύο ομάδες (αν και με τη Μπαρτσελόνα δεν θα χρειαστεί) έχασε και την ισοβαθμία και θυμίζουμε ότι πέρυσι η Μπασκόνια που ήταν όλη τη σεζόν μέσα στην οκτάδα, έχασε την τελευταία αγωνιστική στο ΣΕΦ την είσοδο στα πλέι οφ!

Ευτυχώς για τους Ερυθρόλευκους υπάρχει από εφέτος και η δεύτερη ευκαιρία των play in με τον 9ο και 10ο της βαθμολογία να ελπίζουν όμως εδώ χρειάζονται άμεσα αλλαγή πλεύσης και αγωνιστικής νοοτροπίας.

Τα αβίαστα λάθη, τα χαμένα λέι απ όπως και τα αμυντικά ριμπάουντ, παραμένουν ανοιχτές πληγές που τσούζουν όλο και περισσότερο από αγωνιστική σε αγωνιστική και γιατρειά δεν βρίσκεται.

Κομβικό το επόμενο διάστημα όπου οι Ερυθρόλευκοι θα ψάξουν σερί νικών για να ξαναμπούν σε ανοδική τροχιά.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ