Ο υπερπολύτιμος Μουσταφά Φαλ – Τι χάνει ο Ολυμπιακός με την απουσία του (vids)

Ο υπερπολύτιμος Μουσταφά Φαλ – Τι χάνει ο Ολυμπιακός με την απουσία του (vids)

Ο Μουσταφά Φαλ τέθηκε νοκ-άουτ για τουλάχιστον τρεις βδομάδες και ο Γιώργος Μπαρτζώκας χάνει έναν από τους σημαντικότερους παίκτες του. Η μεγάλη αλήθεια που αποτυπώνεται στους αριθμούς για τον Γάλλο.

Ο Ολυμπιακός έχει «χτυπηθεί» τη φετινή σεζόν από αρκετούς τραυματισμούς, τα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί πλήρης δεν είναι πολλά και αναπόφευκτα ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναγκάζεται να προχωρήσει σε… αλχημείες για να καλύψει κενά και απουσίες.

Τελευταίο θύμα τραυματισμού για τους ερυθρόλευκους δεν είναι άλλος από τον Μουσταφά Φαλ, ο οποίος δεν έπαιξε καθόλου με τον Κολοσσό Ρόδου πριν λίγα 24ωρα λόγω ενοχλήσεων και μετά από τις εξετάσεις που υποβλήθηκε διαπιστώθηκε πως αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο (οστεοχόνδρινη βλάβη έσω μηριαίου κόνδυλου) και θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ο Ολυμπιακός έχει υποστεί ένα μεγάλο πλήγμα, αφού ο Γάλλος «γίγαντας» θα απουσιάσει από το σημαντικότερο και πιο κρίσιμο κομμάτι της σεζόν για τους Πειραιώτες, θα χάσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και όλα τα δύσκολα ματς στη Euroleague, αρχής γενομένης από το ματς με την Μακάμπι στο ΣΕΦ.

Η επιρροή του Φαλ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει τον Νίκολα Μιλουτίνοφ που είναι ένας από τους κορυφαίους σέντερ στη Euroleague για να καλύψει το κενό του Φαλ, μαζί με τον Λουκ Σίκμα και υπό προϋποθέσεις τον Φίλιπ Πετρούσεφ, όμως η απουσία του Γάλλου είναι δυσαναπλήρωτη. Οι αριθμοί παρακάτω λένε τη μεγάλη αλήθεια για το τι προσφέρει στο επιθετικό κυρίως παιχνίδι της ομάδας και την επιρροή που έχει.

Συγκεκριμένα, με βάση τους πιο εξειδικευμένους αριθμούς, ο Φαλ έχει 7,7 πόντους μέσο όρο και σε συνδυασμό με τις 2.7 ασίστ που δίνει ουσιαστικά έχει τους 14,1 πόντους στην επίθεση του φετινού Ολυμπιακού. Παράλληλα, με το πόσες φορές περνάει η μπάλα από τα χέρια του στην επίθεση και με τη δεδομένη ικανότητα που έχει να μοιράζει την μπάλα έχει το 21,9 % των ασίστ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Αυτοί οι αριθμοί δύσκολα θα έρθουν από τη θέση του σέντερ τόσο από τον Μιλουτίνοφ, όσο και από τον Σίκμα, οι οποίοι μπορούν να μοιράσουν την μπάλα, αλλά όχι με την ικανότητα που το κάνει ο Γάλλος. Πέρα από την επίθεση όμως και στην άμυνα είναι καταλυτικός και προσφέρει μεταξύ άλλων 4,6 ριμπάουντ και 1,2 μπλοκ ανά ματς στα 22,9 λεπτά που αγωνίζεται.

Οι μέσοι όροι του στη φετινή Euroleague

Οι παραπάνω αριθμοί είναι και αυτοί που λένε τη μεγάλη αλήθεια για τον Φαλ και τη σημασία που έχει όταν βρίσκεται στο παρκέ, αφού κατά τα άλλα οι μέσοι όροι του δεν είναι κάτι τρελό. Αποτυπώνεται όμως η επιρροή του στο σύστημα αξιολόγησης, όπου έχει μέσο όρο 14,7 μονάδες.

Πέρα από τα στατιστικά, ο Φαλ σαν παρουσία είναι ένα «σκιάχτρο» και στις δύο πλευρές του παρκέ, έχει ύψος 2.18 και πιθανότατα μετά τον Έντι Ταβάρες της Ρεάλ είναι πιο κυρίαρχος ψηλός στη Euroleague. Και βάση του μεγέθους που έχει, αλλά και με βάση τις επαφές που έχει με την μπάλα όσο βρίσκεται στο παρκέ. Ο Ολυμπιακός θα χάσει το inside out παιχνίδι του με τον Φαλ εκτός και θα πρέπει να βρει νέους τρόπους να σκοράρει.

Το post up παιχνίδι του δεν θα χαθεί επ’ ουδενί με τον Μιλουτίνοφ στο παρκέ, μιας και ο Σέρβος είναι ακόμη καλύτερος με πλάτη, όμως δεν έχει την ικανότητα στο επίπεδο που την έχει ο Γάλλος να μοιράζει την μπάλα και να βλέπει τα κοψίματα των συμπαικτών του. Κάτι που από την άλλη έχει πολύ ο Σίκμα, αλλά από την άλλη δεν έχει το μέγεθος του Φαλ. Γενικότερα, ο Μπαρτζώκας θα πρέπει να βρει λύσεις για την απουσία του, επιλογές έχει, όμως δεδομένα θα πρέπει να αλλάξει κατά κάποιον τρόπο το παιχνίδι του όσο δεν μπορεί να τον υπολογίζει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ