Ψαχνει τον νέο ΜακΚίσικ

Ψαχνει τον νέο ΜακΚίσικ

Ο κόουτς Μπαρτζώκας ελπίζει να βγάλει νέο «λαβράκι» από την Τουρκία

Όταν στην αρχή της δεύτερης θητείας του κόουτς Μπαρτζώκα στο λιμάνι εν μέσω κορονοϊού, αρχές του 2020, ο Έλληνας τεχνικός είχε ζητήσει κάποιες προσθήκες οι αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν του χάλασαν το χατίρι.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού έφερε από τη Μπεσίκτας κάποιον…Σακίλ ΜακΚίσικ. Που μέχρι τότε είχε παίξει σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη στη Σάρατοφ, στην Μπεσίκτας, στην Ουσάκ Σπορτίφ, στο Πέζαρο.

Διαβάστε επίσης: Ο Μήτρου-Λονγκ και ένα δυναμικό «παρών» στη Μαδρίτη (vids)

Στον Πειραιά ήρθε για λίγους μήνες με μηνιαίο συμβόλαιο τότε κοντά στα 30.000 δολάρια. Λίγες μέρες μετά νίκησε σχεδόν μόνος του τον Παναθηναϊκό του Ρικ Πιτίνο για την Ευρωλίγκα ενώ ήδη έχει ανανεώσει από πέρυσι το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό μέχρι και το 2025 με ετήσιες αποδοχές πλέον κοντά στις 700.000 ευρώ.

Ένα (ακόμα) λαβράκι του κόουτς Μπαρτζώκα που όχι απλά καθιερώθηκε στον Ολυμπιακό αλλά αποτέλεσε αναπόσπαστο γρανάζι στις επιτυχίες που ακολούθησαν με δύο συνεχόμενα ντάμπλ με το που επέστρεψαν οι πρωταθλητές στα ελληνικά δρώμενα και δύο συνεχόμενες παρουσίες σε φάιναλ φορ στο ένα με ήττα στη λήξη από την Εφές στον ημιτελικό και στο άλλο με ήττα σχεδόν στο φινάλε του τελικού από τη Ρεάλ.

Ο Έλληνας τεχνικός αυτή τη φορά επιλέγοντας και πάλι την τουρκική αγορά και μάλιστα πηγαίνοντας σε μια ακόμα πιο άγνωστη τουρκική ομάδα (Μερκεζεφέντι) επίλεξε τον Μόουζες Ράιτ, τον 25χρονο πάουερ φόργουορντ/σέντερ που αν και έχει ύψος 2.06  είναι σίγουρα ένας πολύ αθλητικός σέντερ που κατεβαίνει και στο «4», παίζει περισσότερο με πρόσωπο παρά με πλάτη στο καλάθι, είναι πολύ αθλητικός και προσφέρει θέαμα με εντυπωσιακά καρφώματα. Εχει την (αγωνιστική) έκρηξη στο παιχνίδι του αλλά και το κορμί για να την υποστηρίξει.

Σαφέστατα βέβαια άλλο το επίπεδο της Ευρωλίγκας από την τουρκική λίγκα και εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα και των δύο πλευρών (προπονητή και παίκτη) με όλα να κρίνονται στο παρκέ.

Πάντως μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ο κόουτς Μπαρτζώκας πήρε παίκτη από την Μερκεζεφέντι. Μια ομάδα που μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού αλλά βρίσκει ενίοτε κελεπούρια στους ξένους της. Άλλωστε ο προκάτοχος του Ράιτ στον τουρκικό σύλλογο ήταν ο Ντανιέλ Οτούρου, που διαπρέπει πλέον με την Εφές, και στην Ευρωλίγκα.

Ετσι ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας ψάχνει ένα νέο «λαβράκι» τύπου ΜακΚίσικ, απλά σε άλλη θέση από την Τουρκία.

Εκείνη τη σεζόν (2019-20) όπου ο κόουτς Μπαρτζώκας επέστρεψε στους Ερυθρόλευκους αρχές του 2020 αντικαθιστώντας τον Κεστούτις Κεμζούρα (ο συνεργάτης του Ντέηβιντ Μπλάτ που τον διαδέχτηκε όταν άρχισαν τα προβλήματα υγείας του Αμερικανοισραηλινού τεχνικού να μεγαλώνουν) ο Ολυμπιακός είχε συνολικά όλη τη σεζόν στο ρόστερ του 21 παίκτες, ρεκόρ στην ιστορία του.

Μάλιστα από αυτούς  μόλις επτά ήταν Έλληνες ή έστω (και) με ελληνικό διαβατήριο (Σάσα Βεζένκοβ) ενώ οι υπόλοιποι 14 ξένοι !

Δείγμα αφενός του κακού σχεδιασμού εκείνης της σεζόν από τον κόουτς Μπλάτ (άσχετα εάν κάποιοι από τους ξένους που είχε φέρει εξελίχθηκαν εξαιρετικά τα επόμενα χρόνια) αλλά και τις πολλές αναγκαστικές προσθήκες, που προέκυψαν λόγω των τραυματισμών κάτι που συνέβη και εφέτος με αποτέλεσμα ο Ράιτ να είναι ο 10ος ξένος για τη σεζόν 2023-24 !

Εκείνη τη σεζόν (2019-20) είχε γίνει και το απίθανο να υπάρξει ξένος που έπαιξε μόλις για… 45 δευτερόλεπτα !

Το έπραξε ο Ίθαν Χαπ, που έπαιξε στην πρεμιέρα (τότε) της Ευρωλίγκας, εναντίον της Βιλερμπάν στη Γαλλία για δύο επιθέσεις και δεν ξανάπαιξε !

Αναλυτικά εκείνη τη σεζόν οι ξένοι που πέρασαν από το λιμάνι ήταν οι  Γουέιντ Μπόλντγουϊν, Γουίλ Τσέρι, Σακίλ Μακ Κίσικ, Ντουάιν Μπάικ, Οκτάβιους Έλις, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, Νίκολα Μιλουτίνοβ, Μπράντον Πολ, Αλεξέι Ποκουσέφσκι, Κέβιν Πάντερ, Γουίλι Ριντ, Τέιλορ Ρότσεστι, Ογκουστίν Ρούμπιτ, Ιθαν Χάπ.

Ρεκόρ συμμετοχών είχαν ο Μιλουτίνοβ (24), Πολ (24), Ρούμπιτ (23), Μπόλντγουιν (21).

πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ