Παναθηναϊκός – Αρμάνι Μιλάνο 79-62: Στο… ρελαντί «πάτησε» τους Ιταλούς

Παναθηναϊκός – Αρμάνι Μιλάνο 79-62: Στο… ρελαντί «πάτησε» τους Ιταλούς

Παίζοντας εξαιρετική άμυνα, αλλά χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε της Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ με σκορ 79-62.

Με θετικό τρόπο ξεκίνησε ακόμη μία «διαβολοβδομάδα» για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει της Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ με σκορ 79-62, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Euroleague. Στο 15-9 ανέβηκε το «τριφύλλι», στο 10-14 έπεσαν οι Ιταλοί.

Οι Πράσινοι δεν βρέθηκαν σε καλή επιθετική μέρα, αφού το παιχνίδι ήταν αρκετά σκληρό, όμως αμυντικά έδειξαν για ακόμη μία φορά το καλό τους πρόσωπο. Το σύνολο του Έτορε Μεσίνα μπόρεσε να μείνει ανταγωνιστικό μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, δείχνοντας να δυσκολεύεται πολύ στο μπροστά μέρος του παρκέ.

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Μάριους Γκριγκόνις με 15 πόντους, έχοντας τις πολύτιμες βοήθειες των Ματίας Λεσόρ και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ που μέτρησαν 12 πόντους έκαστος. Από την άλλη πλευρά, ο Σαμπάζ Νέιπιερ είχε 16 πόντους και ο Νίκολα Μίροτιτς 11.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους και να δείχνουν αρκετά νευρικές και άστοχες, αφού δεν είχαν καλές επιλογές. Όσο περνούσε η ώρα έβρισκαν ρυθμό, χτυπώντας κυρίως κοντά στο καλάθι. Με τον Παναθηναϊκό να έχει περισσότερες λύσεις στο πρώτο εξάλεπτο όντας στο +6 με το 12-6. Οι Πράσινοι συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι κόντρα στην Αρμάνι, φτάνοντας στο +9 (19-10) στο 8′, δείχνοντας να ελέγχουν το ματς. Οι Ιταλοί απάντησαν πάντως με ένα επιμέρους 6-2 και η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 21-16 υπέρ του «τριφυλλιού».

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ένα σερί 5-0 φτάνοντας για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά με το +10 (26-16), ενώ συνέχισε να έχει το προβάδισμα και τον έλεγχο φτάνοντας στο +12 στο 14′ χάρη στο 32-20. Από εκείνο το σημείο οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν ήταν ασταμάτητοι τρέχοντας στο ανοιχτό γήπεδο μετά τις πολλές άστοχες προσπάθειες της Αρμάνι και με ένα επιμέρους 12-8 πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο +16 με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει το 44-28.

Η Αρμάνι άρχισε καλά την τρίτη περίοδο μειώνοντας στους 11 πόντους (46-35), όμως ο Παναθηναϊκός είχε ένα ξέσπασμα και με ένα σερί 7-0 για να βρεθεί ξανά στο +18 (53-35) στο 25′ και αποκαταστήσει τη μεγαλύτερη διαφορά έως εκείνη την ώρα. Στη συνέχεια οι Πράσινοι διαχειρίστηκαν χωρίς προβλήματα το αποτέλεσμα και έκλεισαν το δεκάλεπτο όντας στο +16 χάρη στο 57-41.

Στην τελευταία περίοδο όσον κι αν προσπαθούσε η Αρμάνι δεν μπορούσε να πλησιάσει τον Παναθηναϊκό που έβρισκε τις λύσεις επιθετικά, ενώ αμυντικά πατούσε πάρα πολύ καλά, διατηρώντας με άνεση τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και έτσι οι Πράσινοι έφυγαν από το ΟΑΚΑ με το τελικό 79-62, στρέφοντας πλέον την προσοχή τους στον αγώνα με τη Ζάλγκιρις.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 44-28, 57-41, 79-62

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ