Ο Γουόκαπ και η αγία-άμυνα άνοιξαν την πόρτα της 6άδας

Ο Γουόκαπ και η αγία-άμυνα άνοιξαν την πόρτα της 6άδας

Ο Τόμας Γουόκαπ έπαιξε για όλους. Και για εκείνους που ήταν στο Μόναχο. Και για άλλους που δεν… ήταν.

Εννέα στροφές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας, οι προβλέψεις μάλλον απαγορεύονται. Παρά ταύτα, αν για τον Ολυμπιακό πάνε όλα καλά και η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ολοκληρώσει αυτόν τον μαραθώνιο στην πρώτη 6άδα –όπως και προφανώς είναι ο βασικός της στόχος- τότε οι πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα ξεχάσουν το ταξίδι στο Μόναχο: Την ραψωδία του Τόμας Γουόκαπ και της άμυνας, που σφράγισε το 5ο «διπλό» και την 14η νίκη της σεζόν.

Επικράτηση δίχως Μουσταφά Φαλ και Νικόλα Μιλουτίνοφ. Δίχως ουσιαστικά και του «άφαντου» Αϊζάια Κάνααν που από τους 31 πόντους και τα 9 τρίποντα κόντρα στην Άλμπα την Τρίτη προσγειώθηκε σε ένα στρογγυλό μηδενικό στο χειρότερο Euroleague βράδυ της καριέρας του. Επικράτηση με το σημάδι της καλύτερης άμυνας στην Ευρώπη, που «κατέβασε» τη Μπάγερν από τους 112 της Τρίτης –στην παράταση με την Μπασκόνια- στους 72!

Έπαιξε για όλους ο Τόμας Γουόκαπ σε αυτή την καθοριστική παρτίδα που η ήττα θα έμοιαζε μικρή καταστροφή: Με 16 πόντους –από το δικό του 0 κόντρα στην Άλμπα-, 8 ασίστ που έβαλαν για τα καλά στο κόλπο και τον «λαβωμένο» Φίλιπ Πετρούσεφ (14 πόντοι με 6/7διπ). Και κυρίως δίχως λάθος σε 28:20. Το πρώτο φετινό παιχνίδι του «Θωμά» χωρίς μουντζούρα στον έλεγχο. Κομπιούτερ βγαλμένο από την περσινή μαγική (του) σεζόν. Διάβασε ότι του έδωσε η αντίπαλη άμυνα. Έκανε τον Αντρέας Όμπστ να βλέπει «εφιάλτες» σε όλες τις αλλαγές που τον έφερναν απέναντι του. Και έβαλε κορδέλα στην τρίτη περίοδο παίρνοντας την παρέα στις αποσκευές του για το ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα.

Από το 25:02 ως το 30:00; Παράσταση του ενός. Κλέψιμο και καλάθι για το 41-44. Ασίστ (Μπραζντέικις) για το 43-46. Τρίποντο για το 46-47. Δίποντο για το 48-47. Ασίστ (Πετρούσεφ) για το 50-50. Δίποντο για το 52-50. Ασίστ (Πετρούσεφ) για το 54-51 ακριβώς πριν τη κόρνα. Το πήρε από το -5 το έφτασε στο +3 και το νερό είχε μπει στο αυλάκι. Καταπληκτικός.

Με τον ρυθμό χαμηλά λοιπόν για να μπορεί η άμυνα να ελέγξει τον ρυθμό και με τον διεθνή γκαρντ αλάνθαστο ο Ολυμπιακός έκανε «ματ» στη BMW Park. Και το κατάφερε με rotation 11 παικτών εκ των οποίων πλην του Γουόκαπ δεν χρειάστηκε κανείς να μείνει στο παρκέ πάνω από 20:00. Αν προσθέσει κανείς την (επιτέλους) ευστοχία στις λίγες βολές (10/11) και τις 17 ασίστ –για 5 λάθη- σε ματς που τελείωσε στους 76 πόντους έχει μπροστά του όλο το παζλ αυτής της σπουδαίας επικράτησης που κράτησε τους Πειραιώτες εκεί ακριβώς που ήθελαν: Στο μονοπάτι για την 6άδα. Αν καταφέρουν το αυτό και στη Βαλένθια σε μια εβδομάδα; Τότε όλα τα άστρα είναι στη θέση τους και υπόσχονται να φωτίσουν τη διαδρομή ως το τέλος. Απόψε μόλις… άναψαν

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ