Γουόκαπ – Πετρούσεφ: Ένα δίδυμο που μπορεί να οδηγήσει ψηλά τον Ολυμπιακό (vid, pic)

Γουόκαπ – Πετρούσεφ: Ένα δίδυμο που μπορεί να οδηγήσει ψηλά τον Ολυμπιακό (vid, pic)

Τόμας Γουόκαπ και Φίλιπ Πετρούσεφ βρίσκονταν με κλειστά... μάτια στην «Audi Dome» το βράδυ της Τετάρτης (1/2) κόντρα στην Μπάγερν δείχνοντας πως η συγκεκριμένη συνεργασία μπορεί να οδηγήσει ψηλά τον Ολυμπιακό.

Έπειτα από ένα ματς για γερά νεύρα ο Ολυμπιακός κατάφερε να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα στις αποσκευές του από το Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν ολοκληρώνοντας έτσι την πέμπτη διαβολοβδομάδα της σεζόν με 2/2.

Ο παραπάνω απολογισμός τον διατηρεί σε τροχιά εξάδας, με τους ερυθρόλευκους να βρίσκονται στην 7η θέση του βαθμολογικού και στο 14-11.

Το χθεσινό αποτέλεσμα θα λέγαμε πως ήταν ένα διπλό ανάσα για τους Πειραιώτες. Σε μια βραδιά που οι συνήθη ύποπτοι, Κάνααν και Πίτερς (άποντος ο πρώτος, μόλις στους επτά ο δεύτερος) είχαν σιγήσει για τα καλά. Ωστόσο ήταν σειρά άλλων να φορέσουν την στολή του πρωταγωνιστή.

Διαβάστε επίσης: Ρούμπεν Βέζο: Ένα «θηρίο» για την άμυνα του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός και ο Γιώργος Μπαρτζώκας βρήκαν τις λύσεις και απέδρασαν από μια έδρα που άλλες πρωτοκλασάτες ομάδες την… πάτησαν (Εφές, Βίρτους Μπολόνια, Παρτιζάν). Και το κατάφεραν αυτό χάρη στους Τόμας Γουόκαπ και Φίλιπ Πετρούσεφ.

Ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ και ο Σέρβος ψηλός πραγματοποίησαν εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, όντας αυτοί που «ξεκλείδωσαν» την νίκη για τον Ολυμπιακό.

Πήραν από το χεράκι τον Ολυμπιακό και τον οδήγησαν στην νίκη

Ο Ολυμπιακός αν και ξεκίνησε δυναμικά στο πρώτο δεκάλεπτο έχοντας ως μπροστάρη τον Ίγκνας Μπραζντέικις με 9 πόντους (τρία γκολ φάουλ) έκλεισε το ημίχρονο στο -3 (38-35). Το σκηνικό στις αρχές της επανάληψης ήταν το ίδιο με την Μπάγερν να ξεφεύγει στο +9.

Γκος, Παπανικολάου και ΜακΚίσικ ήταν αυτοί που δεν επέτρεψαν στους Βαυαρούς να πατήσουν… γκάζι πριν αναλάβει δράση το δίδυμο Γουόκαπ-Πετρούσεφ. Ο 31χρονος γκαρντ ήταν μετά από πολύ καιρό ο Γουόκαπ που ξέρουμε. Με αστείρευτη ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ, «σκληρή» άμυνα, δημιουργία και εκτέλεση.

Η εμφάνιση του στο δεύτερο ημίχρονο ήταν μια από τις καλύτερες του με τα ερυθρόλευκα τελειώνοντας την βραδιά με 16 πόντους και οκτώ ασίστ.

Χαρακτηριστικό είναι πως από αυτές τις οκτώ ασίστ τις τέσσερις τις μοίρασε στον Σέρβο άσο, ο οποίος σημείωσε 14 πόντους εκ των οποίων οι 10 προήλθαν από εμπνεύσεις του Γουόκαπ.

Οι δύο τους είχαν αναλάβει εξ ολοκλήρου το σκοράρισμα του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος σημειώνοντας μαζί τους 23 από τους 35 τελευταίους πόντους της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Μια συνεργασία που μπορεί να πάει ψηλά τον Ολυμπιακό

Για την αξία των Τόμας Γουόκαπ και Φίλιπ Πετρούσεφ είναι περιττό μιλήσουμε. Ο πρώτος είναι ο φύση και θέση ηγέτης του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Το κουμπιουτεράκι της ομάδας. Ένας προπονητής μέσα στο γήπεδο. Ένα εργαλείο τσέπης το οποίο κάνει τα πάντα πάνω στο παρκέ για τους Πειραιώτες.

Από την άλλη ο Σέρβος άσος είναι το επόμενο μεγάλο project στο μεγάλο λιμάνι. Ένα παιδί του οποίου οι δυνατότητες δεν έχουν… ταβάνι, έχοντας ήδη πίσω του μια τρομερή χρονιά με τα χρώματα του Ερυθρού Αστέρα στη Euroleague, ενώ πρόσφατα έζησε και την εμπειρία του NBA.

Η συνεργασία αυτών των δύο μπορεί να αποφέρει πολλά στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο και αυτό αποδείχθηκε με τον πιο τρανταχτό τρόπο κατά την διάρκεια της χθεσινής βραδιάς στο βροχερό Μόναχο.

Γουόκαπ και Πετρούσεφ. Πετρούσεφ και Γουόκαπ μπορούν να οδηγήσουν ψηλά τον Ολυμπιακό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ