«Βόμβα» από Σερβία: «Μέσα Μαρτίου η Αδριατική λίγκα θα ανακοινώσει τη συμμετοχή ομάδας από το Ντουμπάι»

«Βόμβα» από Σερβία: «Μέσα Μαρτίου η Αδριατική λίγκα θα ανακοινώσει τη συμμετοχή ομάδας από το Ντουμπάι»

Όλο και πιο κοντά φαίνεται πως είναι η ένταξη ομάδας από το Ντουμπάι στην Αδριατική Λίγκα, όπως αναφέρει με σημερινό της δημοσίευμα ιστοσελίδα από την Σερβία

Πιο κοντά από ποτέ είναι η είσοδος του Ντουμπάι στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει η σερβική ιστοσελίδα «Mozzartsport», αφού είναι γνωστό, εδώ και καιρό, το έντονο ενδιαφέρον από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την μπασκετική τους συμμετοχή στην ήπειρό μας, με απώτερο σκοπό την Ευρωλίγκα.

Διαβάστε επίσης: Το deal της δεκαετίας και η βίλα των 12.000.000 ευρώ: Έτσι μοίρασαν την χρυσή περιουσία τους Βανδή – Νικολαΐδης

Ωστόσο, για να συμβεί αυτό θα πρέπει η ομάδα από τη χώρα της Ασίας να αγωνίζεται σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Κάτι το οποίο φαίνεται ότι έχει τακτοποιηθεί, με την ομάδα από το Ντουμπάι να φέρεται να έχει «κλειδώσει» τη συμμετοχή της στην Αδριατική λίγκα. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η ιστοσελίδα από την Σερβία, στα μέσα Μαρτίου, πιθανότατα 12 με 15 του μήνα, θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της διοργάνωσης με αυτό ως αποκλειστικό θέμα συζήτησης. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, υπάρχει πολύ θετικό κλίμα για την είσοδο της ομάδας από τη Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Αδριατική λίγκα και μάλιστα αυτό θα επιβεβαιωθεί τον επόμενο μήνα.

Μεγάλο ρόλο σ’ αυτό, έπαιξε η συμφέρουσα οικονομική πρόταση που ήρθε στη λίγκα από τους Άραβες. Πρόκειται για ένα deal συνολικού ύψους 4,5 εκατ. δολαρίων, με το οποίο θα καλυφθούν όλα τα έξοδα των ομάδων, των διαιτητών και των διοργανωτών για τα ταξίδια τους και φυσικά το υπόλοιπο ποσό αφορά σε χορηγίες. Ωστόσο, η ενδεχόμενη συμμετοχή της ομάδας από το Ντουμπάι θα είναι με τη μορφή της wild card, άρα δεν θα έχει λόγο στις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου, που απαρτίζεται από μετόχους.

Η πρόταση αυτή αφορά για την επόμενη τριετία, αρχής γενομένης από τη νέα αγωνιστική περίοδο 2024/25. Μάλιστα, υπάρχουν φήμες ότι προβλέπεται ακόμη και πενταετής επέκταση της σχετικής σύμβασης, που σημαίνει ότι οι Άραβες βλέπουν μακροπρόθεσμα το συγκεκριμένο πλάνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ