Τα 30 λεπτά κυριαρχίας του Λεσόρ που έδωσαν τη νίκη στον Παναθηναϊκό (pics, vid)

Τα 30 λεπτά κυριαρχίας του Λεσόρ που έδωσαν τη νίκη στον Παναθηναϊκό (pics, vid)

Ο Ματίας Λεσόρ απέδειξε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης πως είναι ένα από τους καλύτερους σέντερ της Ευρώπης, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό σε ένα πολύ μεγάλο διπλό.

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στη Μαδρίτη με σκοπό να πάρει ό,τι καλύτερο μπορούσε. Και όχι απλά κατάφερε να φτάσει στη νίκη, αλλά να πραγματοποιήσει μια εξαιρετική εμφάνιση φτάνοντας σε ένα μεγάλο διπλό. Ένα διπλό που του δίνει τεράστια ώθηση ώστε να κυνηγήσει ακόμα περισσότερο το πλεονέκτημα έδρας. Ειδικά αν συνυπολογίσουμε πως το πρόγραμμά του έως το φινάλε δεν είναι εύκολο.

Ο Εργκίν Αταμάν κατάφερε να βρει πολλούς και διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Από τον Κέντρικ Ναν και τον Μάριους Γκριγκόνις, στον Κώστα Σλούκα.  Ένας όμως ήταν που έκανε την πραγματική διαφορά μέσα στο παρκέ. Ο Ματίας Λεσόρ τα έβαλε με τα… θηρία του Τσους Ματέο. Ήταν απλά εκπληκτικός, έχοντας 26 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 μπλοκ με 33 PIR και βοήθησε τα μέγιστα για να πάρουν οι Πράσινοι ένα σημαντικό διπλό, παίρνοντας παράλληλα και τη… γαλλική «μάχη» με τους Γιαμπουσελέ, Κοζέρ και Πουαριέ.

Τα 30 λεπτά κυριαρχίας του Λεσόρ

Έμεινε μέσα στο παρκέ περίπου 30 λεπτά. Επί μισή ώρα δηλαδή ο Ματίας Λεσόρ… έβγαλε το λάδι στους ψηλούς της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γάλλος σέντερ έβγαλε απίστευτη ενέργεια και υπήρχαν στιγμές που έδειχνε να βρίσκεται παντού. Είτε αμυντικά, είτε επιθετικά. Κάτι που αποδεικνύει και το +33 που μέτρησε στο Ειδικό Σύστημα Αξιολόγησης της Euroleague. Που μπορεί να μην είναι πλήρως αξιόπιστο, όμως πολλές φορές λέει την αλήθεια όπως στην προκειμένη περίπτωση.

Συγκεκριμένα, ο 28χρονος είχε απίστευτη συνεισφορά και όσο ήταν μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου η διαφορά των δύο ομάδων ήταν τεράστια. Στα 30, λοιπόν, αυτά λεπτά, ο Παναθηναϊκός είχε +18 πόντους απέναντι στους «μερένγκες» (76-58). Ήταν στο +8 σε ασίστ (19-11), ενώ το True Shooting% του (η αποτελεσματικότητα όλων των σουτ) του ήταν στο εξαιρετικό 69,4%, όταν η Ρεάλ είχε 58% που θεωρείται ουσιαστικά κάτω από τον μέσο όρο. Τέλος, παρόμοια εικόνα και στα λάθη, με την ομάδα του Τσους Ματέο να έχει 24,5% επιθέσεις λάθος, και οι Πράσινοι μόλις 10,9%.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Ρεάλ στο παιχνίδι της και μπλόκαρε τα ατού της

Το παιχνίδι πήγε περίπου στις 75 κατοχές. Κάτι που βόλευε και τις δύο ομάδες, που λίγο-πολύ παίζουν στο ίδιο τέμπο. Στις 70,4 είναι ο Παναθηναϊκός, στις 72,6 οι Ισπανοί. Μπορεί η Ρεάλ να έβαλε 86 πόντους όμως οι περισσότεροι παίκτες της ήταν σε κακή μέρα. Το μεγαλύτερο δεδομένο γι’ αυτό είναι τα λάθη. Το σύνολο του Τσους Ματέο έκανε 19 σε 75 κατοχές. Δηλαδή το 25% των επιθέσεων. Δηλαδή 1/4 οδηγούνταν σε λάθος. Παράλληλα οι ασίστ ήταν σε πολύ χαμηλό νούμερο, στις 14, όντας μόλις στις 18,7 ανά 100 κατοχές.

Μάλιστα, οι κορυφαίες μονάδες της «βασίλισσας» ήταν εκτός… κλίματος. Ο Κοζέρ έκανε 3 λάθη (ρεκόρ για φέτος). Ο Καμπάτσο είχε -4 (3ο χειρότερο φέτος). Ο Ντεκ ήταν στο -5 (2ο χειρότερο). Ο Μούσα είχε 3 λάθη και -20 (χειρότερο της σεζόν). Ο Πουαριέ είχε -11 (4ο χειρότερο). Ο Χεζόνια ήταν στο -16 (3ο χειρότερο). Ο Γιουλ ήταν στο -12 (χειρότερο φετινό). Γενικά, δηλαδή παίκτες κλειδιά έδειξαν να μην είναι σε καλή μέρα.

Παράλληλα, οι Πράσινοι κατάφεραν να νικήσουν τη Ρεάλ στο παιχνίδι της. Μέτρησαν 14 πόντους από αιφνιδιασμό έναντι 10 των Ισπανών. Ακόμη, είχαν 22 πόντους από λάθη αντιπάλου, έναντι 15. Με τους «μερένγκες» να έχουν 9 πόντους από δεύτερες ευκαιρίες λόγω του 33,3% των διαθέσιμων επιθετικών ριμπάουντ που πήραν, έναντι 6 πόντων του Παναθηναϊκού, που μπορεί να είχε λιγότερα, όμως τους κόντραρε και εκεί. Φτάνοντας έτσι σε ένα πολύ μεγάλο διπλό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ