Ολυμπιακός: Η δύσκολη εξίσωση στα γκαρντ και ο «X-Factor» (vids)

Ολυμπιακός: Η δύσκολη εξίσωση στα γκαρντ και ο «X-Factor» (vids)

Ο Ολυμπιακός που έχει μετατραπεί σε... νοσοκομείο, η τεράστια απώλεια του Τόμας Γουόκαπ, μία εξίσωση για δυνατούς λύτες και ο παίκτης-κλειδί για το ματς με τη Βίρτους

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται (7/3, 22:00) τη Βίρτους Μπολόνια στο κατάμεστο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Regular Season της Euroleague και θέλει τη νίκη για να μπει δυναμικά στο κόλπο της τετράδας, από την οποία αυτή τη στιγμή απέχει μόλις μία νίκη. Με ρεκόρ 16-11 το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι 6ο και αν κατακτήσει το ροζ φύλλο αγώνα απόψε φτάνει τους Ιταλούς που βρίσκονται στο 17-10.

Εξαιρετικά κρίσιμη μονομαχία για τους «ερυθρόλευκους», η οποία, δυστυχώς για εκείνους, θα λάβει χώρα κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Ο Μπαρτζώκας έχει την ατυχία, για ένα ακόμη ματς φέτος, να μετράει πολλές και σημαντικές απουσίες.

Διαβάστε επίσης: Και χωρίς Τσιλούλη και χωρίς κόσμο η Λαμία με την ΆΕΚ;

Το έχει ξανακάνει ο Μπαρτζώκας, αλλά…

«Νοσοκομείο» ο Ολυμπιακός. Για πολλοστή φορά. Με τον έμπειρο τεχνικό να καλείται ξανά να… βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Το έχει ξανακάνει. Μεταφερόμαστε στις 30 Ιανουαρίου και στο ματς με την Άλμπα Βερολίνου στο ΣΕΦ. Φίλιπ Πετρούσεφ, Μουσταφά Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν νοκ-άουτ από εκείνο το ματς. Όλη η «ερυθρόλευκη» φροντ-λάιν δηλαδή. Με τον Μόουζες Ράιτ να πραγματοποιηθεί μυθικό ντεμπούτο και να το… παίρνει πάνω του (15π., 7/9 δίποντα, 1/1 βολή, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 4 μπλοκ).

Τώρα αντίπαλος όμως δεν είναι η ουραγός Άλμπα. Αλλά η φοβερή φέτος Βίρτους Μπολόνια που, σχεδόν, όλη τη χρονιά βρίσκεται εντός τετράδας και είναι ένα από τα φαβορί για την απόκτηση πλεονεκτήματος έδρας στα play offs της Euroleague. Συνεπώς, ο συντελεστής δυσκολίας διαφορετικός. Τόμας Γουόκαπ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ναζ Μήτρου-Λονγκ (είναι στον… αέρα, αλλά οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ του) και Νίκολα Μιλουτίνοφ έχουν βγει εκτός από την κρίσιμη «μάχη» με τους Ιταλούς. Και πλέον η εξίσωση στα γκαρντ είναι για πολύ δυνατούς λύτες.

Ο Λούντζης, αυτοί που επιβάλλεται να βγουν μπροστά και ο… X-Factor

Πλέον, τα κουκιά είναι μετρημένα στην περιφέρεια για τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Και οι λύσεις συγκεκριμένες. Κακά τα ψέματα, «εγκέφαλος» του Ολυμπιακού είναι ο Τόμας Γουόκαπ. Σχεδόν όλη η δημιουργία περνάει από τα χέρια του. Με τους εναπομείναντες παίκτες στο «1» και στο «2» να καλούνται να κάνουν ένα βήμα παραπάνω και να βγουν μπροστά. Ο Αιζάια Κάνααν. Ο Μιχάλης Λούντζης. Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, που είναι με μόλις μία προπόνηση και απέχει πολύ από το 100% της ετοιμότητάς του. Και ο Σακίλ ΜακΚίσικ που αναγκαστικά θα κατέβει ξανά στη θέση του shooting guard.

Ο ρόλος του χειριστή περνάει πλέον από τον Λούντζη και τον Γκος, ο οποίος βέβαια είναι άγνωστο σε τι κατάσταση θα βρίσκεται και πόσο θα μπορέσει να βοηθήσει. Ο Κάνααν οφείλει να κάνει ένα άψογο ματς, μιας και το βάρος της δημιουργίας και του σκοραρίσματος από την περιφέρεια θα πέσει σχεδόν όλο πάνω του. Και υπάρχει και ο X-Factor του αποψινού αγώνα, που θα είναι αναμφίβολα ο ΜακΚίσικ.

Το Κάουνας και το Περιστέρι δείχνουν τον δρόμο

Στα τελευταία δύο ματς με Ζαλγκίρις και Περιστέρι ο Σακίλ ΜακΚίσικ ανέλαβε έναν διαφορετικό ρόλο απ’ ότι συνήθως καλείται να βγάλει εις πέρας. Ελέω των απόντων Γκος, Λαρεντζάκη, Μήτρου-Λονγκ και Γουόκαπ, που βγήκε νοκ-άουτ από το πρώτο δεκάλεπτο του ματς πρωταθλήματος, αγωνίστηκε στο «2». Και τα πήγε εξαιρετικά. 20 πόντοι, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ με τους Λιθουανούς. 9 πόντοι (2/4 τρίποντα), 3 ασίστ και πολύ δουλειά κόντρα στην ομάδα του Βασίλη Σπανούλη.

Απόψε με τη Βίρτους ο Αμερικανός φόργουορντ θα πρέπει να επαναλάβει τις εμφανίσεις του σε Κάουνας (κυρίως) και Περιστέρι, για να μπορέσει να έχει ελπίδες ο Ολυμπιακός να πάρει τη νίκη και συνάμα να παραμείνει στο παιχνίδι για το πλεονέκτημα έδρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ