Ολυμπιακός: Τα 3′ 57″ του Μπραζντέικις, ο Γουόκαπ, ο Γκος και η Βιλερμπάν

Ολυμπιακός: Τα 3′ 57″ του Μπραζντέικις, ο Γουόκαπ, ο Γκος και η Βιλερμπάν

Η νέα… αόρατη παρουσία του Λιθουανού, το πρησμένο πόδι του Γουόκαπ και οι «τελικοί»

Πόσο σημαντική θα αποδειχθεί η ήττα στην Πόλη θα φανεί στο… ταμείο. Η Εφές έκοψε την φόρα του Ολυμπιακού που περιμένει σήμερα να δει τι θα γίνει σε Πόλη (Φενέρ-Μπάρτσα) και Βελιγράδι (Ερυθρός Αστέρας-ΠΑΟ) ελπίζοντας σε αποτελέσματα που θα… σβήσουν την χθεσινή ήττα. Αν χάσει η Φενέρ και ο ΠΑΟ τότε ο Ολυμπιακός συνεχίζει σε θέση ισχύος για την 4η θέση. Και να μην του «κάτσουν» βεβαίως απόψε τα αποτελέσματα οι 4 επόμενες αγωνιστικές έως το φινάλε της κανονικής περιόδου μπορούν να ανατρέψουν τα πάντα.

Στο 18-12 ο Ολυμπιακός, 18-11 οι άλλοι δύο με ένα ματς λιγότερο. Ο Ολυμπιακός που ξέρει πως θέλει από την μια πάση θυσία δύο νίκες που λογικά θα του εξασφαλίσουν την 6η θέση (έχει και την Βίρτους και την Μακάμπι στις ισοβαθμίες και μια νίκη παραπάνω τώρα) και μετά ότι παραπάνω μπορεί να του δώσει ακόμη και το πλεονέκτημα.

Διαβάστε επίσης: Η ΑΕΛ αποχώρησε από την κλήρωση των playoffs λόγω ΑΕΚ Β’!

Για να συμβούν όλα αυτά θα χρειαστεί αύριο να μπορέσει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βιλερμπάν που ναι μεν είναι η μια από τις δύο χειρότερες ομάδες της Ευρωλίγκας όμως όποιος την υποτιμά μπλέκει. Ρωτήστε και την Εφές που χθες «πέταγε» με τον Ολυμπιακό αλλά την προηγούμενη αγωνιστική έχασε στην Λιον, μια ήττα που μπορεί να αποδειχθεί μοιραία στο τέλος της ημέρας για την 10αδα.

Ο Ολυμπιακός που χρειάζεται να έχει τους πάντες έτοιμους να προσφέρουν. Όπως κάνει ο αρχηγός που εδώ και καιρό πλέον έχει βρει ξανά τον καλό του εαυτό ξεπερνώντας την κούραση που τον επηρέασε αλλά και τον Γουόκαπ που πραγματικά αποτελεί παράδειγμα θέλησης και πάθους. Εννιά στους δέκα με τον τραυματισμό του θα έπαιρναν τον χρόνο τους.

Ο Γουόκαπ όμως παίζει με πρησμένο τον αστράγαλο του ασταμάτητα. Και παίζει και πολύ καλά όπως χθες που έδωσε 10 ασίστ (23 πόντους) και πάλεψε όσο περισσότερο μπορούσε. Τον επηρεάζει προφανώς ο τραυματισμός του όμως είναι εκεί και δίνει το παράδειγμα. Χρειάζεται όμως να βοηθήσει πολύ περισσότερο και ο Γκος που είναι στην κατηγορία, ένα-δύο ματς παίζει, τρία-τέσσερα δεν παίζει. Οι τραυματισμοί του δεν του έχουν δώσει ρυθμό και αυτό το πληρώνει η ομάδα καθώς ξανά υπερφορτώνεται ο Γουόκαπ.

Στην Πόλη ο Γκος δεν έκανε όσα περίμενε η ομάδα του όπως βεβαίως για ένα ακόμη ματς και ο Μπραζντέικις. Ο Μπαρτζώκας τον ξεκίνησε γιατί θεωρεί πως έχει τα στοιχεία να προσφέρει όμως ο Λιθουανός ήταν απογοητευτικός. Έπαιξε στα πρώτα 3΄57΄΄και μετά είδε όλο το ματς από τον πάγκο. Με 0/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα, μηδέν ριμπάουντ και ένα κοψιμο έκλεισε το ματς ο Λιθουανός που ήρθε τον Σεπτέμβριο στην ομάδα και παρά τις πολλές ευκαιρίες που του δίνει ο Μπαρτζώκας δεν… Εινια βεβαίως πιτσιρικάς και περίπτωση που όπως έχει δηλώσει και ο Μπαρτζώκας μπορεί να ρολάρει από την επόμενη χρονιά. Δεν ανήκει στην κατηγορία Σίκμα που και χθες είδε από τον πάγκο όλο το ματς.

Όπως και να έχει όμως ο Ολυμπιακός παρά την χθεσινή ήττα έχει δείξει πως μπαίνοντας στην τελική ευθεία της χρονιάς έχει το βάθος και την ποιότητα να πετύχει τους στόχους του. Ξεκινώντας να μετράει ξανά το σερί του από αύριο και την Βιλερμπάν έχοντας το Βελιγράδι ως σημείο αναφοράς καθώς εκεί θα παίξει μετά τα δύο επόμενα ματς με Παρτιζάν και Ερυθρό Αστέρα πριν υποδεχθεί στο ΣΕΦ την Φενέρ στο φινάλε σε ένα λογικά μεγάλο «τελικό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ