Φαλ στο «10»: «Όπως εμείς, έτσι και η Ρεάλ»

Φαλ στο «10»: «Όπως εμείς, έτσι και η Ρεάλ»

Ο Μουστάφα Φαλ μιλά στο «10» την γλώσσα των play-offs της Euroleague και αναλύει σχετικά με το νέο του συμβόλαιο

O Oλυμπιακός επικράτησε με 80-64 της Βιλερμπάν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την 31η αγωνιστική κι επέστρεψε στις νίκες, παραμένοντας σε τροχιά play-offs της κορυφαίας ευρωπαϊκής μπασκετικής διοργάνωσης.

Εκ των πρωταγωνιστών στην χθεσινή νίκη των ερυθρόλευκων ήταν ο Μουστάφα Φαλ, με τον Γάλλο σέντερ να έχει 12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 23 λεπτά συμμετοχής και να συμβάλει τα μέγιστα για την 19η νίκη των Πειραιωτών στην σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Ραγδαίες εξελίξεις στην Φενέρ: Στην πόρτα της εξόδου 6 παίκτες

Ο 31χρονος άσος μετά το ματς με τους Γάλλους τόνισε ότι είναι σημαντικό που η ομάδα του επέστρεψε άμεσα στις καλές εμφανίσεις μετά την ήττα από την Εφές, ενώ επεσήμανε ότι πλέον οι επιλογές που υπάρχουν στο ρόστερ του Ολυμπιακού δίνουν περισσότερες λύσεις μέσα στα δύσκολα παιχνίδια.

Συγχαρητήρια για την νίκη. Ποιο ήταν το «κλειδί» για την αποψινή επικράτηση;

Πιστεύω παίξαμε καλή άμυνα, παίξαμε μπάσκετ για την ομάδα, χωρίς να κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας, εκτός από εμένα, φυσικά, που έπαιζα κοντά στο καλάθι. Όμως, όταν αρχίσαμε να κινούμαστε καλύτερα, να κυκλοφορούμε την μπάλα και να παίζουμε σαν ομάδα, τότε παίξαμε καλύτερα και δεν μπορούσαν να μας σταματήσουν και κάπως έτσι πήραμε την νίκη.

Είχατε ένα κακό βράδυ στην Κωνσταντινούπολη στο προηγούμενο ματς, όμως σήμερα αντιδράσατε και πήρατε την νίκη. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για εσάς;

Σίγουρα, είναι μια πολύ σημαντική νίκη. Κερδίσαμε στην έδρα μας μετά από ένα κακό παιχνίδι και την ήττα από την Εφές. Θέλουμε να κερδίζουμε πάντα στο «σπίτι» μας γιατί παίζουμε με μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Είναι δύσκολο να παίζεις καλά παντού, σε όλες τις έδρες. Είδατε πως παίξαμε πριν δύο βράδια, όμως δείξαμε μια καλή αντίδραση κόντρα στην Βιλερμπάν. Μένουμε συγκεντρωμένοι και πάμε για την νίκη με την Παρτιζάν.

Ο Ολυμπιακός έχει εσένα, τον Μιλουτίνοφ, τον Ράιτ και τον Πετρούσεφ που αγωνίζεστε στην ίδια θέση. Ο εσωτερικός «ανταγωνισμός» που υπάρχει στην ομάδα σας βοηθάει να παίζετε καλύτερα;

Αυτό δεν έχει να κάνει με εμένα, αλλά με τις αποφάσεις του κόουτς γιατί αυτός επιλέγει πως θα παίξουμε. Όλες οι ομάδες της Euroleague έχουν αρκετούς παίκτες αφού τα παιχνίδια είναι πάρα πολλά στην σεζόν. Όλοι θα χρειαστούμε μέσα στην χρονιά, αφού υπάρχει κούραση ενώ προκύπτουν και τραυματισμοί. Τα πάντα μπορούν να συμβούν μέσα στην σεζόν, γι’ αυτό είναι καλύτερο να είμαστε αρκετοί παίκτες στο ρόστερ για να βοηθήσουμε όποτε χρειαστεί. Στην αρχή της σεζόν δεν ήμασταν αρκετοί παίκτες και εξαιτίας των τραυματισμών χάσαμε αρκετά παιχνίδια. Θέλουμε να έχουμε «ανταγωνισμό» στην ομάδα και να παίζουμε καλύτερα.

Πρόσφατα υπέγραψες νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, ενώ νωρίτερα είχε ανανεώσει και ο Πίτερς. Θεωρείς ότι είναι σημαντικό ότι η ομάδα κρατάει τους βασικούς της παίκτες για αρκετά χρόνια;

Εννοείται πως αυτό είναι καλό για την ομάδα. Όλοι οι σύλλογοι στην Euroleague κρατάνε τους κορυφαίους παίκτες τους για αρκετά χρόνια, όπως για παράδειγμα κάνει η Ρεάλ Μαδρίτης, που έχει κάποιους θρύλους στο ρόστερ της και της δίνουν εμπειρία. Η Εφές είχε για αρκετά χρόνια τον ίδιο προπονητή, τώρα δεν τα πηγαίνει καλά, αλλά έχει τους ίδιους παίκτες που την βοηθούν. Δεν γίνεται κάθε χρόνο να γίνεσαι καλύτερος, όμως μια ομάδα πρέπει να κρατάει τους παίκτες που παίζουν καλά. Αν μπορεί βέβαια.

Δείτε τα στιγμιότυπα της νίκης του Ολυμπιακού επί της Βιλερμπάν:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ