Euroleague: Ποιες θα είναι οι δομικές αλλαγές που θα γίνουν από το 2026

Euroleague: Ποιες θα είναι οι δομικές αλλαγές που θα γίνουν από το 2026

Από το 2026 η αγαπημένη μας Euroleague αλλάζει ριζικά. Δεν είναι μόνο η είσοδος ομάδας από το Ντουμπάι, αλλά και τα 10ετή συμβόλαια με ομάδες που λήγουν.

Το 2026 μπορεί να χαρακτηριστεί και ως χρονιά ορόσημο για την Euroleague. Kαι αυτό γιατί τα μακρόπνοα 10 ετή συμβόλαια που υπέγραψαν αρκετές ομάδες λήγουν και αυτό ενδέχεται να αλλάξει ριζικά το «οικοσύστημα» της διοργάνωσης.

Μπορεί η φετινή  να μπαίνει στην τελική της ευθεία καθώς απομένουν μόλις δύο αγωνιστικές κανονικής περιόδου και να είμαστε ένα βήμα από το νεοσύστατο play-in tournament που είναι εμπνευσμένο από το ΝΒΑ, όμως η Euroleague δεν σταματάει να αλλάζει.

Διαβάστε επίσης: Ο λόγος που ο Ολυμπιακός προτίμησε τον Έβανς

Εξάλλου αλλαγή ίσον πρόοδος, ειδικά όταν τα βήματα που γίνονται είναι αργά και σταθερά, ώστε οι καινοτομίες να είναι επιτυχείς και όχι μια τρύπα στο νερό.

Όπως είναι ήδη γνωστό στην Λίγκα θα εισχωρήσει προοδευτικά, αφού πρώτα κάνει «το αγροτικό» της στο Eurocup και την Ανδριατική Λίγκα για δύο χρόνια και η ομάδα που θα συσταθεί στο Ντουμπάι, προκειμένου να μην διαλύσει τουλάχιστον άμεσα τον ανταγωνισμό.

Όμως δεν είναι μονάχα αυτή η ρηξικέλευθη αλλαγή που πρόκειται να συμβεί. Οι 13 από τις 18 ομάδες της διοργάνωσης έχουν σε ισχύ 10ετή συμβόλαια που υπογράφηκαν το 2016 και λήγουν όπως εύκολα αντιλαμβάνεστε το 2026.

Οπότε από τη σεζόν 2025-2026 είναι πολύ πιθανό το format της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης να αλλάξει άρδην και να μεταμορφώσει (ελπίζουμε προς το καλύτερο) την Euroleague.

Όπως εύκολα αντιλαμβανόμαστε το γεγονός πως καμία ομάδα δεν θα έχει εγγυημένη θέση πια αυξάνει την ευελιξία αυτών που κινούν τα νήματα και ασκούν διοίκηση ώστε να κάνουν δομικές αλλάγες ανεβάζοντας το επίπεδο της διοργάνωσης και αλλάζοντας εντελώς τον μπασκετικό χάρτη, τουλάχιστον με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι τώρα στα χέρια μας.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ