Αμπόσι: Το αστέρι του Θρύλου «τρελαίνει» την Ευρώπη και στον Πειραιά… τρίβουν τα χέρια τους

Αμπόσι: Το αστέρι του Θρύλου «τρελαίνει» την Ευρώπη και στον Πειραιά… τρίβουν τα χέρια τους

Ο Βενιαμίν Αμπόσι ήταν απολαυστικός κόντρα στην Παρί και γενικά στο ANGT της Euroleague, δείχνοντας την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Η ομάδα Κ18 του Ολυμπιακού έκλεισε με θετικό αποτέλεσμα τη φάση των ομίλων στο ANGT (Adidas Next Generation Tournament), επικρατώντας με το ευρύ 92-65 της Παρί, παίρνοντας την πρώτη της νίκη (1-2 ρεκόρ) στο τουρνουά της Euroleague, με τους Ερυθρόλευκους να διεκδικούν την πέμπτη θέση με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό!

Οι Πειραιώτες ήταν εντυπωσιακοί απέναντι στους Γάλλους, και πλην της πρώτης περιόδου που ολοκληρώθηκε 20-20, είχαν μια κυριαρχική παρουσία μέσα στο παρκέ. Και περισσότερο από όλους, ο Βενιαμίν Αμπόσι. Ένα από τα μεγαλύτερα project της ακαδημίας του Ολυμπιακού, που αναδείχθηκε MVP της δεύτερης ημέρας του τουρνουά!

Ο νεαρός γκαρντ/φόργουορντ ήταν απολαυστικός και έδειξε γιατί θεωρείται ένα από τα μεγάλα ταλέντα για την ηλικία του. Κόντρα στην Παρί ολοκλήρωσε το παιχνίδι έχοντας 26 πόντους (4/6 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 3/6 βολές), μαζί με 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα, όλα αυτά σε 28 λεπτά συμμετοχής.

Γενικά η συνολική του παρουσία στο τουρνουά εν λόγω τουρνουά της Euroleague είναι άκρως θετική και οι εμφανίσεις του μόνο απαρατήρητες δεν περνούν. Είναι χαρακτηριστικό πως έκλεισε τη φάση των ομίλων μετρώντας κατά μέσο όρο σε τρεις αγώνες:

18 πόντους (47,8% δίποντο σε 23 προσπάθειες, 37,5% τρίποντο σε 16 προσπάθειες, 70% βολές σε 20 προσπάθειες), 6,7 ριμπάουντ (4,7 αμυντικά, 2 επιθετικά), 5,3 ασίστ, 2,7 κλεψίματα και 1,3 μπλοκ, σε 32′ που έμενε στο παρκέ. Μοναδικό του ψεγάδι τα λάθη που είχε 4 μέσο όρο.

Ο Αμπόσι έχει τεράστιες προοπτικές στην καριέρα του. Είναι μόνο 18 ετών και ήδη έχει παίρνει εμπειρίες από την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας του έχει δώσει χρόνο στα παιχνίδια του πρωταθλήματος, ενώ είναι πολύ συχνά στην αποστολή, μαζεύοντας εμπειρίες.

Το μέλλον του προφανώς δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε, όμως προς το παρών έχει δείξει πως διαθέτει όλα τα φόντα για να κάνει μια αξιόλογη καριέρα. Οι Ερυθρόλευκοι το γνωρίζουν καλά και θέλουν να εκμεταλλευτούν το ταλέντο του όσο καλύτερα γίνεται στο άμεσο μέλλον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ