Χαμός στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: Ο Μπερτομέου βάζει «φωτιά» στην Euroleague

Χαμός στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: Ο Μπερτομέου βάζει «φωτιά» στην Euroleague

Έγγραφο που φέρει την υπογραφή του Τζόρντι Μπερτομέου, δίνει τη δυνατότητα στην Άλμπα να αγωνιστεί στη διοργάνωση της επόμενης περιόδου και βάζει «φωτιά» στην Euroleague

Ανατροπή δεδομένων στην Euroleague. Η Άλμπα Βερολίνου παρουσίασε έγγραφο με την υπογραφή του πρώην Διευθύνοντα Συμβούλου (CEO) της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, το οποίο της εξασφαλίζει τη συμμετοχή της και στη διοργάνωση της επόμενης αγωνιστικής περιόδου (2024/2025).

Μια εξέλιξη που ανατρέπει τα δεδομένα, καθώς με τα μέχρι τώρα δεδομένα η Άλμπα Βερολίνου δεν θα αγωνιζόταν στη διοργάνωση της επόμενης σεζόν (2024/2025). Όπως τονίζει το σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας «encestando.es»: «Η Άλμπα Βερολίνου παρουσίασε ένα έγγραφο στην Ευρωλίγκα, υπογεγραμμένο από τον Τζόρντι Μπερτομέου, που εγγυάται την επέκταση της παρουσίας της στη διοργάνωση μέχρι τη σεζόν 2024-25».

Και συνεχίζει το δημοσίευμα: «Αναφέρουν ότι η παρουσία τους στη διοργάνωση είναι εξασφαλισμένη για την επόμενη σεζόν, κάτι, που αλλάζει τα πλάνα των υπευθύνων της Ευρωλίγκας. Αυτό επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό, ειδικά την κατάσταση με τη Βαλένθια, αλλά και τη σερβική ομάδα, που δεν θα κατακτήσει την Αδριατική Λίγκα».

Διαβάστε επίσης: Το αδερφάκι της Τσέλσι έβαλε στο μάτι τον Κουλιεράκη: Ο απεσταλμένος στην Αθήνα και τα 10-15 εκατ ευρώ

Υπενθυμίζουμε ότι πέρσι κατέκτησε το EuroCup η Γκραν Κανάρια, γεγονός που της έδινε τη δυνατότητα να αγωνιστεί στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ, όμως, η ισπανική ομάδα δήλωσε αδυναμίας συμμετοχής και τη θέση της πήρε η Βαλένθια. Φέτος, όπως όλα δείχνουν το EuroCup θα καταλήξει στην πανίσχυρη Παρί, η οποία τη νέα σεζόν θα έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στην Euroleague. Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα και οι υπόλοιπες ομάδες θα ήθελαν στη διοργάνωση την Παρί, καθώς η διοίκηση της γαλλικής ομάδας είναι αποφασισμένη να αναβαθμίσει το ρόστερ με παίκτες υψηλού επιπέδου.

Μαζί με την Παρί θα αναβαθμιστεί και η Euroleague, με τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα και τους υπόλοιπους μετόχους της διοργάνωσης να προτιμούν χωρίς καμία αμφιβολία τη γαλλική ομάδα αντί της Άλμπα, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε σάκο του μποξ. Η διοργανώτρια αρχή θα πρέπει να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι, καθώς δικαίωμα συμμετοχής στην επόμενη Euroleague θα έχει και η ομάδα που θα κατακτήσει τη φετινή Αδριατική Λίγκα. Υπάρχει επίσης η Βίρτους Μπολόνια, που δεν έχει εξασφαλισμένη θέση. Ένα πραγματικό μπάχαλο, το οποίο θα κληθούν να λύσουν οι μέτοχοι της Euroleague το επόμενο διάστημα, με τον Τζόρντι Μπερτομέου να έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα, εάν επιβεβαιωθούν όσα αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του «encestando.es».

Υπενθυμίζουμε ότι οι σίγουρες ομάδες για τη νέα Ευρωλίγκα είναι: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Αναντολού Εφές, Φενέρμπαχτσε, Αρμάνι Μιλάνο, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ζάλγκιρις Κάουνας, Βιλερμπάν, Μονακό, Μπάγερν Μονάχου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ