Ο Σλούκας του 2023 είναι ο Σπανούλης του 2010

Ο Σλούκας του 2023 είναι ο Σπανούλης του 2010

Η ιστορία επαναλήφθηκε από την ανάποδη

Ο Κώστας Σλούκας «ντύθηκε» Σπανούλης σε ένα σενάριο που θα μπορούσε κάλλιστα να γυριστεί ταινία και αν ο τελικός ήταν στην Αμερική και όχι στην Ευρώπη ίσως ήδη να είχε βρεθεί σκηνοθέτης!

Όταν ο Βασίλης Σπανούλης αποφάσιζε να αφήσει τον Παναθηναϊκό το 2010 (στο ημίχρονο του τελικού του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, Ισπανίας-Ολλανδίας ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό) έφευγε ως Πρωταθλητής Ευρώπης το 2009 και μάλιστα από το Βερολίνο όπου είχε αναδειχθεί MVP του καλύτερου Παναθηναϊκού όλων των εποχών και ενώ δίπλα του υπήρχαν κολοσσοί όπως ο Διαμαντίδης και ο Γιασικεβίτσιους και όμως τους είχε ξεπεράσει όλους.

Η ιστορία επαναλήφθηκε

Ήταν ο πωλών της μετρητοίς και όμως αποφάσισε να αλλάξει στρατόπεδο και να πάει στον «αιώνιο» αντίπαλο που μόλις είχε αρχίσει να πατάει και πάλι γερά στα πόδια του με τους αδελφούς Αγγελόπουλους να έχουν πάρει το σύνολο πια των μετοχών από το Σωκράτη Κόκκαλη το 2009.

Η απόφαση του Kill Bill σχολιάστηκε ως…αποστολή αυτοκτονίας αφού έφευγε στα 28 του ως ηγέτης μιας έτοιμης και τρομερής ομάδας στα χέρια του κορυφαίου προπονητή (Ζέλικο Ομπράντοβιτς) για να πάει σε έναν ιστορικό σύλλογο μεν που προσπαθούσε να σηκώσει και πάλι κεφάλι.

Την πρώτη χρονιά δεν τα κατάφερε, αλλά ένα χρόνο αργότερα έζησε την απόλυτη δικαίωση με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και του ελληνικού πρωταθλήματος ταυτόχρονα μετά από 15 χρόνια για τους Ερυθρόλευκους !

Και στη συνέχεια πήγε στο back to back και άλλαξε για πάντα την ιστορία του αναγεννημένου Ολυμπιακού φτάνοντας τα κατορθώματά του στο επίπεδο του μύθου.

Όταν ο Κώστας Σλούκας το περασμένο καλοκαίρι πήρε μια ανάλογη απόφαση από την άλλη πλευρά το ρίσκο του – θεωρητικά – ήταν ακόμα μεγαλύτερο γιατί ήταν στα 33 του και έφευγε από μία στρωμένη ομάδα πρωταθλήτρια Ελλάδας, και παρά ένα σούτ (χαμένο δικό του και εύστοχο του Γιούλ) παραλίγο και πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Για να πάει επίσης σε μια τεράστια ομάδα τον Παναθηναϊκό που είχε κατρακυλήσει μέχρι την 17η θέση στην Ευρωλίγκα και είχε χάσει με κάτω τα χέρια το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό με το τελευταίο παιχνίδι μάλιστα στο ΟΑΚΑ να μην ολοκληρώνεται λόγω σοβαρότατων επεισοδίων από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που διέκοψαν τον αγώνα.

Και όμως έκανε το βήμα και την Κυριακή το βράδυ δικαιώθηκε πανηγυρικά οδηγώντας τον Παναθηναϊκό μετά από 13 χρόνια και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης με θριαμβευτικό τρόπο και με τον ίδιο να αναδεικνύεται δικαίως ως ο mvp του φάιναλ φορ καθώς στον τελικό έκανε πράγματα και θαύματα.

Η χημεία του με τον Αταμάν ήταν εκρηκτική με τον Τούρκο τεχνικό να μην του χαρίζεται στην αρχή (τον έκανε συχνά αλλαγή ακόμα και σαν παιχνίδι χάντμπολ που τον έβαζε στην επίθεση και τον έβγαζε στην άμυνα) η οποία ήταν δύσκολη.

Το buzzer beater με τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα της διοργάνωσης κατέληξε στο σίδερο. Λίγο αργότερα, μία χαμένη βολή στο παιχνίδι με της Μακάμπι Τελ Αβίβ έστειλε το παιχνίδι στην παράταση κι από εκεί σε δεύτερη εντός έδρας ήττα εντός μερικών εβδομάδων αλλά ο Σλούκας ποτέ δεν το έβαλε κάτω και ο Αταμάν δεν αμφέβαλλε για αυτόν.

Ο έμπειρος γκάρντ ήξερε πως θα τον κερδίσει και έφτασε μεταξύ άλλων να παίξει την καλύτερη άμυνα στην καριέρα του με αποτέλεσμα να γίνει αναντικατάστατος.

«Μπορείτε να μου πείτε μια καλύτερη ιστορία από αυτή; Να πηγαίνεις από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό και να κατακτάς τη EuroLeague στην πρώτη σου σεζόν; Δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερη ιστορία από αυτή.

Πάντα υπάρχει ρίσκο. Υπήρχε και για τον coach, το πήρε, ήρθε στον Παναθηναϊκό και τον πήρε στη 17η θέση. Ποιος θα το έκανε αυτό; Έχει αυτοπεποίθηση» είπε ο Κώστας Σλούκας στη συνέντευξη Τύπου την ώρα που ο Μαρίας Λεσόρ κάπου αλλού τον αποθέωνε κάνοντας λόγο ότι «Τους έκλεισε τα στόματα» !

«Ο Κώστας μας κουβάλησε απόψε. Μου έκλεψε το βραβείο του MVP, δυστυχώς (σ.σ γέλια). Όχι αστειεύομαι. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν, του άξιζε αυτό. Δούλεψε σκληρά για αυτό. Πήρε μια μεγάλη απόφαση που τάραξε την Ευρώπη το περασμένο καλοκαίρι και πολλοί δεν πίστευαν ότι μπορούσε να κάνει αυτό που κατάφερε. Πολλοί είπαν ότι ήταν πολύ μεγάλος πια, ότι δεν μπορούσε να οδηγήσει μια ομάδα.

Απόψε, όμως, τους έκλεισε τα στόματα και απέδειξε ότι είναι ο Κώστας Σλούκας, ένας από τους καλύτερους γκαρντ στην Ευρώπη, ένας από τους καλύτερους γκαρντ που έχω δει» είπε ο Γάλλος σέντερ για τον Κώστα Σλούκα που ζει το απόλυτο όνειρο για κάθε παίκτη σε μια ιστορία λες και είναι βγαλμένη από το πιο όμορφο παραμύθι.

Πηγή: In.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ