Oλικό rebuild στην Ρεάλ: Αυτοί που φεύγουν, οι μεταγραφικοί στόχοι και το μέλλον του Τσους Ματέο

Oλικό rebuild στην Ρεάλ: Αυτοί που φεύγουν, οι μεταγραφικοί στόχοι και το μέλλον του Τσους Ματέο

Mετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Final Four η Ρεάλ Μαδρίτης έχει αρχίσει ήδη να σκέφτεται την επόμενη μέρα της - Ποιοι φεύγουν, ποιοι είναι στα υπ' όψιν και ποια τα δεδομένα για τον Τσους Ματέο

H Ρεάλ Μαδρίτης δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το στέμμα της στην Εuroleague, αφού η Βασίλισσα ηττήθηκε με 95-80 από τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Final Four, πραγματοποιώντας μία κακή εμφάνιση κόντρα στους πράσινους.

Οι μερένχες μπορεί να έχουν μπροστά τους, τους ημιτελικούς της Liga Endesa κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ωστόσο έχουν αρχίσει ήδη να προετοιμάζουν την επόμενη μέρα τους, αφού αρκετοί είναι αυτοί που θα αποχωρήσουν από το φετινό ρόστερ. Τα ισπανικά μέσα τις τελευταίες μέρες έχουν αποκαλύψει τους πρώτους μεταγραφικούς στόχους, ενώ και η πορεία των μπλάνκος στο πρωτάθλημα, θα καθορίσει και το μέλλον του Τσους Ματέο στον πάγκο της ομάδας.

Διαβάστε επίσης: Όλα τα 18 γκολ του Ολυμπιακού στο Conference σε ένα βίντεο!

Η παραμονή του Τσους Ματέο

Η ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από τον Παναθηναϊκό, έχει προκαλέσει τριγμούς στην καρέκλα του Τσους Ματέο. Ο Ισπανός προπονητής, παρά την εξαιρετική πορεία της Βασίλισσας σε όλη την σεζόν, δεν έχει ανανεώσει ακόμα το συμβόλαιό του το οποίο λήγει τον Ιούνιο. Ο Ματέο βρίσκεται σε συζητήσεις με την διοίκηση των Μαδριλένων, ωστόσο μια πιθανή απώλεια του τίτλου στην ACB, ενδεχομένως να είναι ικανή να τον απομακρύνει από την τεχνική ηγεσία τους.

Αυτοί που φεύγουν και η υπόθεση Χεζόνια

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα προχωρήσει σε μια ολοκληρωτική αναδόμηση, από την στιγμή που είναι μια ομάδα με μεγάλο μέσο όρο ηλικίας. Ο Ρούντι Φερνάντεθ έχει ανακοινώσει ότι θα αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν, κάτι το οποίο σκέφτεται και ο Σέρχι Ροντρίγκεθ. Ο Φάμπιον Κοζέ, στο 35 του χρόνια θα αποτελέσει παρελθόν, ενώ ο μόνος σίγουρος από την… παλιά φρουρά της Βασίλισσας, είναι ο Σέρχιο Γιουλ.

Ο Βινσέντ Πουαριέ βρίσκεται με το… 1,5 πόδι εκτός Μαδρίτης αφού έχει έρθει σε συμφωνία με την Αναντολού Εφές για 3ετές συμβόλαιο, ενώ πολύ σημαντική είναι και η περίπτωση του Μάριο Χεζόνια. Ο Κροάτης φόργουορντ, έχει μεγάλη πέραση στην Ευρώπη, ωστόσο πρωταρχικός στόχος του 29χρονου άσου είναι η επιστροφή στο ΝΒΑ. Πριν το Final Four o Χεζόνια, δεν ήταν αρνητικός στην παραμονή του στην ισπανική πρωτεύουσα, ωστόσο η Ρεάλ δεν ήταν πρόθυμη να του δώσει 2,5 εκ ευρώ τον χρόνο που ζητούσε. Το ενδιαφέρον από Παναθηναϊκό και Μπαρτσελόνα είναι δεδομένο, ωστόσο όλα εξαρτώνται από το εάν βρει κάτι δελεαστικό στις ΗΠΑ.

Οι μεταγραφικοί στόχοι ενόψει καλοκαιριού 

Η Βασίλισσα βέβαια θα κοιτάξει να ενισχυθεί προκειμένου να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο και την επόμενη σεζόν. Ήδη, οι Μαδριλένοι έχουν φτάσει σε συμφωνία με τον Ταβάρες για νέο συμβόλαιο που θα τον κρατήσει στην ισπανική πρωτεύουσα για τα επόμενα 4-5 χρόνια. Από εκεί και πέρα, η Ρεάλ έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στον Αμερικανό γκαρντ της Μακάμπι (με ισπανικό διαβατήριο), Λορέντζο Μπράουν, ενώ θα κάνει ότι μπορεί για να αποκτήσει τα δικαιώματα του Ουσμάν Γκαρούμπα από τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Επίσης, ο Καναδός Σαβιέ Ράθαν-Μάγες που αγωνίζεται στην ρωσική Ενισέι βρίσκεται στα ραντάρ των μπλάνκος, όπως επίσης και δύο παίκτες που γνωρίζει καλά το ελληνικό κοινό. Ο Κάιλ Γκάι, που πέρασε στην αρχή της σεζόν από τον Παναθηναϊκό, πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την Τενερίφη στο BCL και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της Ρεάλ, η οποία έχει βάλει στο στόχαστρό της και έναν νυν «πράσινο». Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ εξετάζεται σοβαρά από τους Μαδριλένους που θα ήθελαν να καλύψουν με τον Ισπανό το κενό του Χεζόνια, σε περίπτωση που τελικά αποχωρήσει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ