Μπράιαν Ρόμπερτς : Η αλήθεια του βρίσκεται στον… Σπανούλη!

Μπράιαν Ρόμπερτς : Η αλήθεια του βρίσκεται στον… Σπανούλη!

Είναι ο Μπράιαν Ρόμπερτς παίκτης «κάνω τη διαφορά» για τον Ολυμπιακό; Είναι ο «κοντός» που μπορεί να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων των φιναλίστ της Ευρωλίγκας. Το «το10.gr» δίνει την απάντηση.

Και να ξαφνικά που ο Μπράιαν Ρόμπερτς… φώναξε παρών! Με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται με την «πλάτη στον τοίχο», μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό και απέναντι στη Φενέρ του Ομπράντοβιτς που επίσης ήθελε πολύ τη νίκη, ο Αμερικανός πήρε από το χέρι την ομάδα του και με 21π. (5/7τριπ.) την βοήθησε να… αλώσει την Πόλη και να πατήσει ξανά γερά στα πόδια της.

Με μεγάλα σουτ, με προσωπικότητα μέσα στην «καυτή» έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης και γενικότερα με άρτια διαχείριση της δικής του προσωπικής ψυχολογίας μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε από τις κακές εμφανίσεις που προηγήθηκαν στη σεζόν.

Τι τελικά είναι ο Ρόμπερτς;
Και το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι το εξής: Τελικά ποιος ακριβώς είναι ο Ρόμπερτς; Αυτός που «εξαφανίστηκε» στα ματς με Παναθηναϊκό, Μακάμπι, Χίμκι και Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη, ή αυτός που… διέλυσε κάθε αμυντικό σύστημα του ειδήμονα στην εξουδετέρωση αντίπαλων, σκόρερ, Ομπράντοβιτς;

Είναι ο Μπράιαν Ρόμπερτς παίκτης «κάνω τη διαφορά» για τον Ολυμπιακό; Είναι ο «κοντός» που μπορεί να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων των φιναλίστ της Ευρωλίγκας; Εχει ακόμη μέσα του τη… σπίθα και τη δίψα δια μάχες και διακρίσεις; Αντέχει την πίεση του ακραιφνούς και σκληρού πρωταθλητισμού; Ερωτήματα που απορρέαν από την εικόνα του Αμερικανού γκαρντ στα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς. Και τα οποία πήραν μορφή… διαμαρτυρίας μετά τα ματς με Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκό. Διότι από την εικόνα του σε αυτά τα παιχνίδια οι περισσότεροι ήταν σίγουροι ότι ο 31χρονος πρώην NBAer, δεν το ‘χει…

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου… αλλού
Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση… Ή μάλλον καλύτερα η αλήθεια για τον Αμερικανό γκαρντ βρίσκεται κάπου αλλού. Βρίσκεται στον… Βασίλη Σπανούλη. Στο σύγχρονο μπάσκετ οι ομάδες «χτίζονται» σαν παζλ. Δηλαδή κομμάτι-κομμάτι και σε πάντα σε συνάρτηση με τους υπόλοιπους παίκτες που βρίσκονται στην ίδια θέση (και όχι μόνο) ώστε να αλληλοσυμπληρώνονται. Κάποτε μπορεί μια ομάδα να έπαιρνε έναν υπερσκόρερ και ή έναν ψηλό «δεινόσαυρο» και γύρω τους να κινούνταν τα πάντα.

Η επιστροφή Σπανούλη και ο ρόλος του… αντι-Σλούκα
Αυτά όμως δεν γίνονται πια και μια ομάδα πρέπει να κρίνεται στο σύνολο, όσο μεγάλους παίκτες κι αν διαθέτει. Αυτό ακριβώς έπραξε και στην περίπτωση του Ρόμπερτς ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Το μεγάλο «στοίχημα» του Ελληνα τεχνικού, ήταν να βρει το νέο παρτενέρ του αρχηγού του Ολυμπιακού. Αυτόν που έψαχνε να βρει μετά τη φυγή του Κώστα Σλούκα και που βρήκε, αλλά μόνο προσωρινά στο προσωρινά (ελέω του σοβαρού τραυματισμού του), Ντάνιελ Χάκετ.

Έναν παίκτη δηλαδή που θα συμπληρώνει ιδανικά τον Σπανούλη όταν ο 35χρονος γκαρντ βρίσκεται στο παρκέ και που θα του δίνει τις απαραίτητες ανάσες –χωρίς να φαίνεται η απουσία του- όταν εκείνος βρίσκεται στον πάγκο. Η αλήθεια όμως είναι ότι μέχρι στιγμής Βασίλη Σπανούλη δεν έχουμε δει! Και μάλιστα είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του πολύπειρου σταρ, που λείπει τόσο καιρό. Συνεπώς ολόκληρος ο Ολυμπιακός, ο οποίος μετά τις αποχωρήσεις βασικών παικτών του (Χάκετ, Λοτζέτσκι, Γιανγκ) αναγκάστηκε να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό το πρόσωπο του, ενώ με την απρόοπτη πολύμηνη απουσία του φυσικού αρχηγού του, απώλεσε το σημείο αναφοράς του.

Παίκτης με ποιότητα ο Ρόμπερτς
Ο Μπράιαν Ρόμπερτς, έχοντας καταφέρει να σταθεί σχεδόν μια πενταετία στο ΝΒΑ δεν μπορεί να είναι παίκτης της… σειράς. Ο 32χρονος γκαρντ έχει «γράψει» 314 παιχνίδια στην πλάτη του και 6,6π. και 2,3ασ. κατά μέσο όρο στον «μαγικό κόσμο», ενώ έχει και παραστάσεις από την Ευρώπη, κυρίως με τη Μπάμπεργκ στην οποία κέρδισε τρία σερί πρωταθλήματα και ισάριθμα Κύπελλα.

Ο νέος ρόλος που δεν έπαιξε ποτέ ως τώρα
Στον Ολυμπιακό αποκτήθηκε ωστόσο για έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο από όσους είχε συνηθίσει ως τώρα στην καριέρα του. Γιατί οι απαιτήσεις της Ευρωλίγκας ούτε την… τρέλα του ΝΒΑ επιτρέπουν, ούτε ο Ολυμπιακός είναι ομάδα επιπέδου Μπάμπεργκ. Ουσιαστικά ο Ρόμπερτς καλείται να παίξει τον δύσκολο, αλλά ρόλο-«κλειδί» που έπαιξε άψογα ο Κώστα Σλούκας.

Του παίκτη δηλαδή που θα παίζει κυρίως στη θέση «2», αρχηγού Βασίλη Σπανούλη παρόντα στην 5άδα, αλλά και του σκόρερ όταν ο τελευταίος θα βρίσκεται εκτός. Ενας ρόλος που σε αρκετά ματς μπορεί να έχει περιορισμένο χρόνο συμμετοχής και που απαιτεί από τον παίκτη που καλείται να τον φέρει εις πέρας να αποδώσει τα μέγιστα. Να πάρει λίγα σουτ και να τα βάλει, να αλλάξει το ρυθμό ερχόμενος από τον πάγκο του αν η ομάδα του το χρειάζεται και γενικότερα να αποφύγει λάθη και καταχρήσεις. Κυρίως όμως να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του σταρ της ομάδας που είναι φυσικά ο Σπανούλης. Άλλωστε και με τον «V-Span» στο παρκέ ο Ρόμπερτς θα μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα (λόγω του ταλέντου δημιουργία του Σπανούλη), αλλά και ο ίδιος θα βρει περισσότερους χώρους να κινηθεί καθώς όλες οι άμυνες θα… φοβούνται τον αρχηγό.

Να κριθεί στην ώρα του
Ετσι λοιπόν καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο Μπράιαν Ρόμπερτς δεν χρειάζεται να κριθεί βιαστικά και άδικα από τις προηγούμενες κακές εμφανίσεις, ούτε βεβαίως να αποθεωθεί ως… ΛεΜπρόν Τζέιμς μετά την παρουσία του κόντρα στη Φενέρ.Αλλωστε είναι πολύ νωρίς ακόμη μέσα στη σεζόν, ειδικά για την Ευρωλίγκα που μιλάμε για έναν πραγματικό «Μαραθώνιο».

Το σίγουρο είναι ότι διαθέτει ποιότητα και το πιο δίκαιο είναι να κριθεί με την επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη, σε ρόλο για τον οποίον ο Γιάννη Σφαιρόπουλος τον επέλεξε στοχευμένα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ