Γκαρμπαχόσα : «Η Ευρωλίγκα θέλει όλο το μπάσκετ δικό της»

Ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Ευρωλίγκας κατηγορώντας την ότι τα θέλει όλα δικά της.

Γκαρμπαχόσα : «Η Ευρωλίγκα θέλει όλο το μπάσκετ δικό της» | to10.gr

Ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα έχει βγει στα… κάγκελα εναντίον της Ευρωλίγκας και δεν χάνει ευκαιρία, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, να την καταγγέλλει. Σε συνέντευξή του στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Ευρωλίγκας κατηγορώντας την ότι τα θέλει όλα δικά της και ότι προσπαθεί να επιβληθεί σε όλο τον υπόλοιπο μπασκετικό κόσμο.

«Το μπάσκετ είναι ένα αξιαγάπητο σπορ, στο οποίο ο κόσμος θέλει να βλέπει τους παίκτες, τις ομάδες και τις διοργανώσεις τους και πολέμους και δηλώσεις που το μόνο που κάνουν είναι να απομακρύνουν τους φιλάθλους από το άθλημά μας», είπε. Και πρόσθεσε:

«Η σχέση μας με την ACB είναι πολύ καλή, πολύ στενή, με τις διαφορές μας, αλλά μέσα σε καλό κλίμα. Όσον αφορά την Ευρωλίγκα και τη FIBA, ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του για το αν τα «παράθυρα» είναι καλά ή κακά, όμως τα «παράθυρα» δεν είναι το πρόβλημα. Είναι η συνέπεια του προβλήματος.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία και οι εθνικές ομοσπονδίες πρέπει να δουλέψουν για τις κορυφαίες ομάδες τους, για τις εθνικές ομάδες, για την παραγωγή, για τα παιδιά, για τα σχολεία. Από την άλλη η Ευρωλίγκα είναι ένα ελιτίστικο κλαμπ, ένα κλαμπ κυρίων που θέλουν όλο το μπάσκετ δικό τους. Αλλά το μπάσκετ υπάρχει για τον κόσμο, για τις ομοσπονδίες, για τους συλλόγους, που βρίσκονται δεν ξέρω κι εγώ πού και δουλεύουν με παιδιά και παράγουν παίκτες.

Σε άλλα αθλήματα υπάρχουν οργανωμένα καλεντάρια και υπάρχει χρόνος διαθέσιμος για τα πάντα. Αλλά όταν θέλεις να επιβάλεις τα δικά σου κριτήρια σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο…»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο