Η νέα Ευρωλίγκα στο πιάτο σας!

Η νέα Ευρωλίγκα στο πιάτο σας!

Η Ευρωλίγκα κάνει πρεμιέρα και η αγωνία ποια ομάδα θα γίνει πρωταθλήτρια Ευρώπης ξεκινάει. Έτσι, το 10.gr σας παρουσιάζει πως κινήθηκαν οι 16 ομάδες στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, ποιους παίκτες αποχωρίστηκαν και τι στόχο έχουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ στην Γηραιά Ήπειρο.

Η Ευρωλίγκα ανοίγει την αυλαία της και η ανυπομονησία κάθε μπασκετόφιλου να δει την αγαπημένη του ομάδα κάθε Πέμπτη και Παρασκευή φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος της. Οι 16 «μονομάχοι» ρίχνονται σε έναν ακόμα μαραθώνιο με τελικό προορισμό την Βιτόρια, όπου για μερικούς είναι υποχρέωση να φτάσουν ως εκεί(ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Φενέρμπαχτσε, Ρεάλ Μαδρίτης), άλλοι θέλουν να βροντοφωνάξουν «παρών» (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Μπαρτσελόνα) και άλλοι έχουν σκοπό να ντυθούν…. Ζαλγκίρις Κάουνας(Μπασκόνια, Αναντολού Εφές, Χίμκι) και να γίνουν η ομάδα έκπληξη. Έτσι, το 10.gr πριν την έναρξη της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης αναλύει τις 16 ομάδες που θα λάβουν μέρος και έχουν ως σκοπό να φτάσουν στην φετινή γη της επαγγελίας την Φερνάντο Μπουέσα Αρένα.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ας ξεκινήσουμε με την κάτοχο του τίτλου, την Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα» την περσινή χρονιά ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά(τραυματισμούς, μειονέκτημα έδρας) και κατάφερε να ανεβεί στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο άνθρωπος που την οδήγησε ως το Βελιγράδι, Λούκα Ντόντσιτς μετακόμισε στην Αμερική και στο Ντάλας για λογαριασμό των Μάβερικς, αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι του ρόστερ παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό το ίδιο. Οι «μερένχες» ενισχύθηκαν με τον Κλέμεν Πρέπελιτς που διαθέτει «φαρμακερό» σουτ και μπορεί να σκοτώσει στην ήμερα του κάθε αντίπαλο. Πέρα από τον νεαρό Σλοβένο, ο Σέρχιο Γιούλ θα είναι διαθέσιμος από την αρχή της χρονιάς, αφήνοντας πίσω τη ρήξη χιαστού που τον ταλαιπώρησε πέρυσι και τον έκανε να χάσει σχεδόν όλη την χρονιά, ενώ στην εξίσωση μπαίνει και ο Ογκνιέν Κούζμιτς, καθώς μετά από τον σοβαρό τραυματισμό του δεν βοήθησε καθόλου την περασμένη χρονιά.

Ήρθαν: Κλέμεν Πρέπελιτς, Γκάμπριελ Ντεκ

Έφυγαν: Λούκα Ντόντσιτς, Τσέισον Ραντλ, Ντίνο Ράντοντσιτς

 

 

Φενέρμπαχτσε

Η περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης, Φενέρμπαχτσε, κινήθηκε ήσυχα στο φετινό μεταγραφικό παζάρι αλλά έκανε κινήσεις που μπορούν να την ανεβάσουν και άλλο το επίπεδο. Προχώρησε στην απόκτηση του Τζόφρι Λοβέρν, αντικαθιστώντας τον Τζέισον Τόμπσον, ο οποίος δεν δικαίωσε τις προσδοκίες να γίνει ο επόμενος Έκπε Γιούντο. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ελπίζει ότι ο Γάλλος σέντερ θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στο βάρος που έχει αφήσει ο Αμερικάνος σέντερ, ο οποίος ήταν και ο MVP του Final Four του 2017. Από εκεί και πέρα, η Φενέρ έκανε αλλαγή και στα γκάρντ καθώς ο Μπράντ Γουαναμέικερ βρήκε συμβόλαιο στο ΝΒΑ, με τον Τάιλερ Ένις να κάνει την αντίθετη διαδρομή και να μετακομίζει στο Βόσπορο από το Λος Άντζελες. Παρελθόν από την ομάδα έγινε και Τζέιμς Νάναλι, ο οποίος μετακόμισε και αυτός για την Αμερική και στο ΝΒΑ ,χάνοντας έτσι ο Ζοτς έναν παίκτη με αξιόπιστο σουτ.

Ήρθαν: Τάιλερ Ένις, Τζόφρι Λοβρέν

Έφυγαν: Τζέιμς Νάναλι, Τζέισον Τόμπσον, Μπράντ Γουαναμέικερ

 

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού έκανε έξυπνες και προσεγμένες κινήσεις. Οι αποκτήσεις των Ντάνιελ Χάκετ και Άλεκ Πίτερς θα δώσουν σκληράδα και αξιόπιστο σουτ στην περιφέρεια αντίστοιχα. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ίσως είναι το κομμάτι που έλειπε από την «ρώσικη αρκούδα», καθώς οι ικανότητες του στην άμυνα θα «ελευθερώσουν» τους Νάντο Ντε Κόλο, Σέρχι Ροντρίγκεθ και Κόρι Χίγκινς από τα αμυντικά τους καθήκοντα. Πέρα από την περιφέρεια, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ενισχύθηκε και στην φροντ-λαιν με τον Τζόελ Μπολομπόι, ως τρίτη λύση στους ψηλούς μετά τους Χάινς και Χάντερ. Από το περσινό ρόστερ οι πιο σημαντικές αποχωρήσεις είναι αυτές του Βιτάλι Φριντζόν και του Βίκτορ Χριάπα, με τον Ρώσο φόργουορντ να αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Ήρθαν: Ντάνιελ Χάκετ, Άλεκ Πίτερς, Τζόελ Μπολομπόι, Ιβάν Ουκχοφ

Έφυγαν: Βίκτορ Χριάπα, Βιτάλι Φριντζόν, Λίο Βέστερμαν, Βίκτορ Ραντ, Πάβελ Κορομπκόφ, Αλάν Μακίεφ

 

 

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ

Η μεγαλύτερη μεταγραφική κίνηση της Ζαλγκίρις είναι αναμφισβήτητα η παραμονή του Σαρούνας Γιασκεβίτσιους στο πάγκο της ομάδας. Το όνομα του Λιθουανού τεχνικού είχε ακουστεί για πολλούς συλλόγους της Ευρώπης αλλά αυτός προτίμησε να μείνει για ακόμη μία χρονιά στο Κάουνας. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι η Ζαλγκίρις έχασε τις πιο σημαντικές μονάδες της περιφέρειας της, καθώς οι Πάνγκος Τουπάν, Ούντριχ και Μίτσιτς ταξίδεψαν για νέες πολιτίες. Έτσι, για να αντικαταστήσει αυτά τα κενά ο Σάρας απόκτησε τους Γκριγκόνις, Ουόλτερς, και Ουόκαπ, ελπίζοντας να μπουν στα παπούτσια των προαναφερθέντων. Το σημαντικό για την Ζαλγκίρις είναι ότι δεν έχασε κανέναν παίκτης στις θέσεις των ψηλών αλλά πρόσθεσε κιόλας το μεγάλο ταλέντο του λιθουανικού μπάσκετ, Λαουρίνας Μπιρούτις.

Ήρθαν: Νέιτ Ουόλτερς, Ντονάτας, Σαμπέτσκις Λαουρίνας Μπιρούτις, Μάριους Γκριγκόνις, Τόμας Ουόκαπ, Μαρτίνας Γκέμπεν

Έφυγαν: Μπένο Ούντριχ, Βασίλιε Μίτσιτς, Παούλιους Βαλίνσκας, Γκίτις Ματσιούλις Κέβιν Πάνγκος, Αξέλ Τουπάν

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Με στόχο να επιστρέψει στο Final Four μετά από το έξι χρονιά, ο Παναθηναϊκός έκανε ουσιαστικές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας. Η ανανέωση του Νικ Καλάθη ήταν το πρώτο μέλημα του πρωταθλητή Ελλάδας, όπου και έγινε αλλά η άφιξη του Ιωάννη Παπαπέτρου ήταν αυτή που τράβηξε περισσότερο τα βλέμματα. Ο 24χρονος φόργουορντ άφησε τον Ολυμπιακό για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ στη κίνηση του καλοκαιριού στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα ενισχύθηκε με τον Κιθ Λάνγκφόρντ στην περιφέρεια και με τους Στεφάν Λάσμε, Γιώργο Παπαγιάννη και Ντεσόν Τόμας στις θέσεις των ψηλών, ενώ από το ρόστερ οι πιο ηχηρές αποχωρήσεις ήταν οι Κει Σι Ρίβερς και Μάικ Τζέιμς.

Ήρθαν: Στεφάν Λάσμε, Γιώργο Παπαγιάννη, Ντεσόν Τόμας, Κιθ Λάνγκφόρντ, Ιωάννη Παπαπέτρου

Έφυγαν: Κει Σι Ρίβερς Μάικ Τζέιμς, Μάρκους Ντέντμον, Κένι Γκάμπριελ, Ζακ Όγκαστ, Έιντραν Πέιν

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη από τρεις ομάδες που άλλαξαν και προπονητή στο μεταγραφικό παζάρι. Ο Ντέιβιντ Μπλάτ διαδέχθηκε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στον πάγκο των «ερυθρολεύκων» και οι αλλαγές που έφερε ήταν πολλές. Ανανέωσαν με την ομάδα οι Βασίλης Σπανούλης και Κώστας Παπανικόλαου, ενώ ο Ιωάννης Παπαπέτρου αποχώρησε από τον σύλλογο για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Πειραιά κράτησε μόνο τους δυο ξένους της από την προηγούμενη χρονιά, Μιλουτίνοφ και Στρέλνιεκς, ενώ στο ρόστερ του πρόσθεσε παίκτες με πολύ ταλέντο αλλά λίγη εμπειρία από Ευρωλίγκα. Πιο συγκεκριμένα, οι Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος και ΖακΛεντέι θα είναι rookies του Ολυμπιακού τη φετινή χρονιά, ενώ το πάζλ το συμπληρώνουν ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, που επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από το πέρασμα από τον Άρη, αλλά και οι Άξελ Τουπάν και Γιάνις Τίμα.

Ήρθαν: Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, ΖακΛεντέι, Άξελ Τουπάν, Γιάνις Τίμα, Αλέξανδρος Βεζένκοφ

Έφυγαν: Ιωάννης Παπαπέτρου, Μπράιαν Ρόμπερτς, Κιμ Τιλί, Κάιλ Γουίλτζερ, Χόλις Τόμπσον, Τζαμέλ Μακλίν

 

 

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

Το γήπεδο της Μπασκόνια, η Φερνάντο Μπουέσα Αρένα, είναι το γήπεδο που θα φιλοξενήσει για αυτήν την αγωνιστική περίοδο της τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και ευχή όλων στην Βιτόρια είναι ότι η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να παραβρίσκεται σε αυτό το γεγονός. Η Μπασκόνια κινήθηκε ήρεμα στο μεταγραφικό παζάρι, μετά την ανανέωση του Τορνίκε Σενγκελία και οι αποχωρήσεις τους Γιάνις Τίμα και Ροντρίγκο Μπομπουά αντικαταστάθηκαν σύντομα και άμεσα. Η ομάδα των Βάσκων απέκτησε τους Σέιβον Σιλντς, Νταρούν Χίλιαρντ, και Τάντας Σεντεκέρσκις για να φορέσουν τα παπούτσια των δυο που έφυγαν, ευελπιστώντας ότι έκαναν τις καλύτερες επιλογές.

Ήρθαν: Τάντας Σεντεκέρσκις, Νταρούν Χίλιαρντ.

Έφυγαν: Γιάνις Τίμα, Ροντρίγκο Μπομπουά

 

ΧΙΜΚΙ

Η Χίμκι του Γιώργο Μπαρτζώκα είναι ίσως το μεγαλύτερο στοίχημα της φετινής Ευρωλίγκας. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού πίστεψε στις ικανότητες παικτών που δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ στην Ευρωλίγκα, αλλά ο Έλληνας τεχνικός φημίζεται να «ψαρεύει» λαβράκια. Η απόκτηση των Πράδερ, Κρόκερ και θα δώσουν αθλητικότητα και έφεση στο σκοράρισμα στην περιφέρεια, ενώ ενισχύθηκε και στην γραμμή των ψηλών με την προσθήκη του Μίκι. Από την περσινή χρονιά έμειναν οι παίκτες-βαρόμετρο, όπως ο Αλεξέι Σβέντ και Άντονι Γκιλ, ενώ αποχώρησε ο παίκτης που βοηθούσε με την εμπειρία του την ομάδα, ο Τζέιμς Άντερσον. Βεβαίως υπάρχει και η τραγική απώλεια του Τάιλερ Χάινεϊκατ.

Ήρθαν: Τζόρνταν Μίκι,  Πετρ Γκουμπάνοφ,  Ντι Μποστ, Κέισι Πράδερ, Τόνι Κρόκερ,

Έφυγαν: Ντμίτρι Σοκόλοφ, Ρούσλαν Πατέεφ, Τζέιμς Άντερσον, Τόμας Ρόμπινσον, Τάιλερ Χάνεϊκατ, Μάρκο Τοντόροβιτς,

 

 

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Βελτιωμένη και ενισχυμένη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η απόκτηση του Σκότι Γουιλμπέκιν, ο οποίος αναδείχθηκε MVP στο Eurocup με την φανέλα της Νταρουσάφακα δείχνει ότι η «ομάδα του λαού» θέλει να επιστρέψει σε ένα Final Four, ενώ η προσθήκη του Κέντρικ Ρέι από την Νίμπουρκ είναι μια κίνηση με ελάχιστο κόστος, καθώς ο παίκτης διαθέτει καλό σουτ από την περιφέρεια. Η ομάδα του Νέβεν Σπάχια αποχαιρέτησε τον άναρχο Πιερ Τζάκσον, τον σουτέρ ΝτεΣόν Τόμας αλλά και τον «τρελό» Νόρις Κόουλ, όμως με μια πρώτη ματιά το «ταμείο» δεν είναι μείον για την ισραηλινή ομάδα.

Ήρθαν: Κέντρικ Ρέι, Νίμροντ Λέβι, Άντζελο Καλοϊάρο, Τζόνι Ο’ Μπράιαντ , Σκότι Ουίλμπεκιν

Έφυγαν: Τζόνα Μπόλντεν, Ιτάι Σέγκεφ, ΝτεΣον Τόμας, Νόρις Κόουλ, Πιερ Τζάκσον

 

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ

Η Αρμάνι Μιλάνο είναι μια από τις λίγες ομάδες που έκαναν ριζικές αλλαγές στο ρόστερ της ενόψει της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Η ομάδα του Σιμεόνε Πιανιτζάνι ενισχύθηκε με ένα δίδυμο-φωτιά στην περιφέρεια, με τους Μάικ Τζέιμς και Νεμάνια Νέντοβιτς να δίνουν την αίσθηση ότι η ιταλική ομάδα να μπορεί να κάνει την έκπληξη.  Ωστόσο,  πέρα από την θέση των γκάρντ η ομάδα του Τζόρτζιο Αρμάνι ενισχύθηκε και στην γραμμή των ψηλών, καθώς οι Μπέρνς και Μπρούκς θα δώσουν  αθλητικότητα από την θέση «4», ενώ οι Γκουντάιτις και Ταρζέβσκι, οι οποίοι παρέμειναν στην ομάδα θα προσθέσουν δύναμη και ογκότητα  κάτω από τα καλάθια. Η ενίσχυση με τον Κουζμίνσκας, ο οποίος μετακόμισε στην πόλη της μόδας τον περασμένο Γενάρη θα φανεί αυτή τη χρονιά όπου έκανε προετοιμασία με την υπόλοιπη ομάδα. Με μια πρώτη ματιά, η Αρμάνι έχει το ρόστερ που μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην φετινή διοργάνωση αν και της λείπει ένας «εξολοθρευτής» στην περιφέρεια που θα αναλάβει τις αμυντικές αποστολές.

Ήρθαν: Νεμάνια Νέντοβιτς, Αμεντέο Ντέλα Βάλε, Μάικ Τζέιμς, Κρίστιαν Μπερνς, Σιμόνε Φοντέκιο, Τζεφ Μπρουκς

Έφυγαν:  Άντριου Γκάουντλοκ, Τζόρνταν Θίοντορ, Μάντας Καλνιέτις, Αμάθ Εμπαγιέ, Αβούντου Αμπάς, Νταβίντε Πάσκολο, Μάρκο Κουζέν

 

 

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού κινήθηκε η Μπαρτσελόνα. Μετά  την αποχώρηση του Χουάν Κάρλος Ναβάρο από την ενεργό δράση, οι «μπλουγκράνα» αντικατέστησαν τον εμβληματικό αρχηγό τους με τον Κέβιν Πάνγκος, ο οποίος έκανε εξαιρετική χρονιά με τη φανέλα της Ζαλγκίρις Κάουνας την προηγούμενη χρονιά. Η ομάδα του Πέσιτς έκανε πολλές ανακατατάξεις στο περσινό ρόστερ, καθώς αποχώρησαν οκτώ παίκτες, ωστόσο ενισχύθηκαν και με το παραπάνω. Πιο συγκεκριμένα, η  Μπαρτσελόνα ενισχύθηκε στην γραμμή ψηλών με τους Κρις Σίνγκλετον, Ρόλαντς Σμιτς και  Αρτέμ Πούστοβι, που με συνδυασμό την παραμονή του Σεραφέν  στο ρόστερ διαθέτουν μια υποσχόμενη φρόντ-λαιν. Από εκεί και πέρα η προσθήκη του Γιάκα Μπλάζιτς στην περιφέρεια θα δώσει εμπειρία στην ομάδα, ενώ ο Κάιλ Κούριτς διαθέτει «δολοφονικό» σουτ από την περιφέρεια. Η Μπαρτσελόνα είναι αποφασισμένη να αφήσει στο παρελθόν τις δυο κακές χρονιές της στην Ευρωλίγκα και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μπορεί να τα καταφέρει.

Ήρθαν: Κέβιν Πάνγκος, Κάιλ Κούριτς, Γιάκα Μπλάζιτς, Κρις Σίνγκλετον, Ρόλαντς Σμιτς, Αρτέμ Πούστοβι

Έφυγαν: Έντουιν Τζάκσον, Άντριεν Μοερμάν, Τζέιλεν Ρέινολντς, Πέτερι Κόπονεν, Αλέξανδρος Βεζένκοφ, Ρόντιονς Κούρουκς, Φιλ Πρέσι, Ρακίμ Σάντερς, Χουάν Κάρλος Ναβάρο

 

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

Η Αναντολού Εφές ήταν η μοναδική ομάδα που χτίστηκε ουσιαστικά από την αρχή. Ο Ερίκ Αταμάν έμεινε στον πάγκο της ομάδας, αλλά οι παίκτες όχι. Η απόκτηση του Σέι Λάρκιν αναβαθμίζει πλήρως την περιφέρεια σε σχέση με τον ΜαΚόλουμ, ενώ οι Μίτσιτς και Μπομπουά μπορούν να τον συμπληρώσουν επάξια, ενώ η απόκτηση των Μόερμαν και Πλάις θωρακίζουν την ρακέτα της. Η ποιότητα της ομάδας είναι αναμφισβήτητα ανεβασμένη, ενώ το βάθος που έχει στο ρόστερ της είναι εμφανής. Ο τούρκικος σύλλογος θέλει να επιστρέψει σε ένα Final Four μετά από αυτό του 2001, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του, καθώς θέλει χρόνο για να προσαρμοστούν όλοι οι νέοι παίκτες στα «θέλω» του Αταμάν.

Ήρθαν: Σέιν Λάρκιν, Βασίλιε Μίτσιτς, Ροντρίγκ Μπομπουά, Τζέιμς Άντερσον, Αντριέν Μοερμάν, Τίμπορ Πλάις, Μετετσάν Μπιρσέν, Σερτάκ Σανλί, Μπουγκραχάν Τουντσέρ

Έφυγαν: Έρικ ΜακΚόλουμ, Σόνι Ουίμς, Τόνι Ντάγκλας, Μπερκ Ντεμίρ, Βλάντιμιρ Στίματς, Μουχαϊμίν Μουσταφά

 

ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ

Η εκπληκτική διαδρομή της Γκραν Κανάρια στο περσινό πρωτάθλημα Ισπανίας της έδωσε το προνόμιο να αγωνιστεί στη φετινή Ευρωλίγκα. Η ισπανική ομάδα θα συμμετάσχει στην διοργάνωση για πρώτη φορά στην ιστορία της, ωστόσο κατάφερε στο μεταγραφικό παζάρι να πάρει παίκτες που έχουν εμπειρία  από αυτήν. Η ομάδα του Σάλβα Μολδάνο, ο οποίος μετακόμισε αυτό το καλοκαίρι στην Γκραν Κανάρια, απέκτησε τους Κιμ Τίλι και τους Ντι Τζέι Στρόμπερι, ενώ πήρε και τον σκόρερ Κλέβιν Χάνα. Η νησιωτική ομάδα είναι δύσκολο για αυτήν να τερματίσει στην πρώτη οκτάδα, αλλά διαθέτει μια ομάδα που είναι ικανή, ειδικά μέσα στην έδρα της να πάρει αρκετές νίκες.

Ήρθαν: Κλέβιν Χάνα, Κιμ Τιλί, Ντι Τζέι Στρόμπερι, Κρις Έβανς, Λουκ Νέλσον

Έφυγαν: Γκαλ Μέκελ, Ντι Τζέι Σίλι, Νικόλα Ραντίτσεβιτς, Νικόλας Μπρουσίνο, Πάμπλο Αγκιλάς

 

ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ

Η Νταρουσάφακα επιστρέφει στην Ευρωλίγκα μετά από έναν χρόνο διακοπή στο Eurocup,όπου και κατέκτησε, αλλά αυτή τη φορά δεν έχει την οικονομική στήριξη της Dogus για να κάνει κινήσεις ουσίας. Ωστόσο, η τούρκικη ομάδα απέκτησε τους Ρέι ΜακΚάλουμ και Μάρκελ Μπράουν που θα ηγηθούν της ομάδας του Αχμέτ Τσακί . Παρόλο αυτά, με πρώτη ματιά φαίνεται ότι η κάτοχος του Eurocup έχει σημαντικά κενά τόσο στην περιφέρεια, όσο και κοντά στο καλάθι. Το ταβάνι της ομάδας είναι σίγουρα η οκτάδα, αλλά έτσι όμως που είναι χτισμένη δύσκολα θα το φτάσει.

Ήρθαν: Ρέι ΜακΚάλουμ, Μαρκέλ Μπράουν, Μπερκ Ντεμίρ, Ζάνις Πέινερς

Έφυγαν: Σκότι Ουίλμπεκιν, Τζέιμς Μπελ, Χάουαρντ Σαντ-Ρος, ΤζαΤζουάν Τζόνσον, Ουίλ Κάμινγκς

 

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

Η απόκτηση του Ντέρικ Γουίλιαμς είναι αναμφισβήτητα η κορυφαία προσθήκη της Μπάγερν Μονάχου. Ο Αμερικανός γκάρντ θα ηγηθεί της προσπάθειας των Βαυαρών για διάκριση στην φετινή Ευρωλίγκα και τα παιχνίδια της γερμανικής ομάδας θα έχουν τώρα περισσότερο ενδιαφέρον από ποτέ. Από εκεί και πέρα  η Μπάγερν Μονάχου έχει προσθέσει στο ρόστερ της τον Κόπονεν που θα της δώσει σταθερό μακρινό  σουτ, το οποίο της έλειπε πέρυσι. Το πάκετο των  Μαόντο Λο- Λέον Ραντόσεβιτς, που πήρε από την Μπάμπεργκ, θα δώσουν ποιοτικές λύσεις και εμπειρία στην ομάδα, ενώ οι ανανεώσεις των Μπαρτέλ και Μπούκερ ήταν κομβικής σημασίας.

Ήρθαν: Πέτερι Κόπονεν, Μάοντο Λο, Ρόμπιν Αμέιζ, Λέον Ραντόσεβιτς, Ντέρικ Γουίλιαμς

Έφυγαν: Τζάρεντ Κάνιγκχαμ, Ρέτζι Ρέντινγκ, Αντόν Γκαβέλ, Καρίμ Τζάλοου, Μάικ Τσίρμπες

 

ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ

Η Μπουντούτσνοστ κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα στην Αδριατική Λίγκα για να συμμετάσχει στην φετινή Ευρωλίγκα. Η σέρβικη ομάδα κατόρθωσε να μην χάσει κανέναν γηγενή παίκτη από το ρόστερ της, δίνοντας την το πλεονέκτημα της ομοιογένειας. Η προσθήκη του Εργουίν Τζάκσον της δίνει έναν ηγέτη στην περιφέρεια, ενώ η απόκτηση του Κλάρκ θα είναι το σημείο αναφοράς στην επίθεση από τις θέσεις των ψηλών. Είναι σίγουρα μια μοναδική εμπειρία για την ομάδα του Αλεξάνταρ Ντζίκιτς, ωστόσο τα πολλά κενά που έχει  μέσα στην ρακέτα, δεν της αφήνουν περιθώριο να διακριθεί

Ήρθαν: Άαρον Κραφτ, Έντουιν Τζάκσον, Κότι Κλαρκ, Ερλ Κλαρκ

Έφυγαν: Κάιλ Λάντρι, Κάιλ Γκίμπσον, Τζάστιν Ντόελμαν

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ