Φάκελος σέντερ: Τι θα κάνει ο Ολυμπιακός στο «5» – Οι σίγουροι, ο Φαλ και η… προσθήκη

Φάκελος σέντερ: Τι θα κάνει ο Ολυμπιακός στο «5» – Οι σίγουροι, ο Φαλ και η… προσθήκη

Ο Ολυμπιακός σχεδιάζει την επόμενη μέρα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει μπροστά του μια δύσκολη «εξίσωση» στο «5» και οι ερυθρόλευκοι περιμένουν τον Φαλ και μια έξτρα... προσθήκη.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεσε to10.gr στην Google

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε μια ονειρική σεζόν, κατακτώντας το πρωτάθλημα και τη Euroleague και πλέον ετοιμάζεται για την επόμενη χρονιά, με μοναδικό στόχο να παρουσιαστεί καλύτερος και να διατηρήσει τα σκήπτρα του σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι ερυθρόλευκοι του Γιώργου Μπαρτζώκα μπορεί να έχουν ένα από τα πληρέστερα ρόστερ της ιστορίας τους, όμως αναμένεται να προχωρήσουν σε αρκετές αλλαγές, ειδικά στην περιφέρεια, αφού θα υπάρξουν σίγουρα 3-4 αποχωρήσεις και παράλληλα λέγεται ότι ο Ολυμπιακός έχει ήδη συμφωνήσει με τους Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ και Ζαν Μοντέρο.

Εκτός από την περιφέρεια ωστόσο, αυτό που προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον στο λιμάνι είναι και το τι θα γίνει στη θέση του σέντερ, αφού υπάρχουν τέσσερις ψηλοί τοπ επιπέδου.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός έχει τους Νίκολα Μιλουτίνοφ, Ταϊρίκ Τζόουνς, Ντόντα Χολ και Μουσταφά Φαλ να δεσμεύονται με συμβόλαιο, με τον Γάλλο ψηλό να έρχεται από σοβαρό τραυματισμό και τους πρωταθλητές Ευρώπης να έχουν οψιόν για να ενεργοποιήσουν τη συμφωνία που θα του αποφέρει 1.8 εκατ. ευρώ για τη σεζόν 2026-27.

Οι τρεις πρώτοι είναι… ακούνητοι από τη θέση τους, αφού όλοι διαθέτουν εγγυημένο συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά και η αλήθεια είναι ότι έχουν «δεθεί», έχουν ρόλους και γενικά είναι ιδανικοί για το μπάσκετ που θέλει να παίζει ο Μπαρτζώκας ανάλογα τα ματς και τις περιστάσεις.

Ο Ολυμπιακός και ο Φαλ

Ο Φαλ όμως δύσκολα θα μείνει, αν δεν πάρει την ελληνική ιθαγένεια άμεσα, για την οποία έχει καταθέσει αίτημα εδώ και μερικές μέρες. Ο Γάλλος έχοντας συμπληρώσει πέντε χρόνια παραμονής και αγωνιστικής παρουσίας στην Ελλάδα, είναι κοντά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας ώστε να αγωνίζεται ως Έλληνας (μη κοινοτικός στο πρωτάθλημα).

Ωστόσο επειδή τα χρονοδιαγράμματα δεν είναι και πολύ συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα οποία έχει υποβληθεί ο «Μους» δεν είναι σίγουρο ότι θα βγουν πριν από την έναρξη της επόμενης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός περιμένει να δει τις εξελίξεις και αν ο Φαλ πάρει την υπηκοότητα δεν αποκλείεται να συνεχίσει στην ομάδα με σαφώς πιο μειωμένο ρόλο σε σχέση και πριν δύο χρόνια.

Σε διαφορετική περίπτωση θα αποχωρήσει, παρότι έχει πολύ μεγάλη προσφορά τα προηγούμενα χρόνια, με τη Βιλερμπάν να κοιτάζει… διακριτικά την περίπτωση του «δεινόσαυρου» των Πειραιωτών. Όπως αναφέρεται, οι πιθανότητες να μείνει όσο περνούν οι μέρες λιγοστεύουν, αφού ο Ολυμπιακός προχωράει τον σχεδιασμό του.

Η «μεταγραφή» του Καραγιαννίδη

Εκτός από τους ήδη υπάρχοντες όμως και άσχετα το τι θα γίνει με τον Φαλ, ο Αντώνης Καραγιαννίδης θα γίνει κάτοικος Πειραιά, καθώς τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στον Ολυμπιακό, επιστρέφοντας από τον δανεισμό του από τον Προμηθέα.

Ο Καραγιαννίδης θα επιστρέψει στο λιμάνι και θα αποτελέσει συμπληρωματικό σέντερ, που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η «μεταγραφή» του Καραγιαννίδη, μπορεί να σημαίνει και το τέλος του Φαλ, αν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα δεν πάρει την ελληνική ιθαγένεια, αφού ο ψηλός του Προημθέα θα αποτελέσει τον τέταρτο σέντερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αντώνης Καραγιαννίδης τη σεζόν που ολοκληρώθηκε με τον Προμηθέα είχε μ.ο 6.6 πόντους ανά αγώνα, 6.1 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ. Μάλιστα είχε ξεχωρίσει στη αναμέτρηση κόντρα στον Πανιώνιο, σημειώνοντας 23 πόντους και μαζεύοντας 17 ριμπάουντ! Θυμίζουμε πως ο Έλληνας σέντερ είχε υπογράψει με την ομάδα του Πειραιά, συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας.

Προσθήκη ως προτεινόμενη πηγή στη Google
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ