Ξεπερνάει τον Διαμαντίδη σε συμμετοχές στην Ευρωλίγκα ο Σπανούλης

Ξεπερνάει τον Διαμαντίδη σε συμμετοχές στην Ευρωλίγκα ο Σπανούλης

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι έτοιμος να γράψει ακόμα ένα ρεκόρ στην Ευρωλίγκα, καθώς αν αγωνιστεί στο προσεχές παιχνίδι κόντρα στην Μπασκόνια θα ξεπεράσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη σε συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα την Μπασκόνια(21:45 Novasports 1) για την δεύτερη αγωνιστική της φετινής Ευρωλίγκας. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλάτ έχει ως σκοπό να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε την προηγούμενη εβδομάδα στην Μόσχα και να πανηγυρίσει ακόμα μια εκτός έδρας νίκη. Ωστόσο, η συνάντηση των δυο ομάδων στην Φερνάντο Μπουέσα Αρένα θα είναι ιδιαίτερη για τον Βασίλη Σπανούλη, καθώς ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» θα ανεβεί στην έκτη θέση των συμμετοχών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ.

Ο «V-Span» μέχρι στιγμής μετράει 278 συμμετοχές στην Ευρωλίγκα και ισοβαθμεί με τον άλλοτε αρχηγό του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, και έτσι αν αγωνιστεί κόντρα  στην ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ θα τον ξεπεράσει σε συμμετοχές. Πρώτος στην λίστα είναι ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο με 341 συμμετοχές, τις οποίες δεν μπορεί να τις αυξήσει, καθώς και αυτός έχει κρεμάσει τα παπούτσια του.

Στόχος του «Kill-Bill» είναι να φτάσει στην πρώτη θέση, ξεπερνώντας τον εμβληματικό αρχηγό της Μπαρτσελόνας, ωστόσο αυτό είναι αρκετά δύσκολο. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Φελίπε Ρέγιες, ο οποίος έχει 18 λιγότερες εμφανίσεις από τον Καταλανό και όπως όλα δείχνουν θα είναι αυτός που θα καταφέρει να ξεπεράσει τον «Λα Μπόμπα», αν βέβαια καταφέρει και παραμείνει υγιής τη φετινή χρονιά.

Την πρώτα εξάδα της λίστας την συμπληρώνουν άλλοι δύο Έλληνες, οι Γιάννης Μπορούσης και Νίκος Ζήσης, αλλά και ο Πάουλος Γιανκούνας. Ο πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού έχει 284 συμμετοχές, ο φόργουορντ της Ζαγκίρις έχει 298 και ο γκάρντ της Μπάμπεργκ έχει 310. Μάλιστα, αν ο Σπανούλης δεν υποστεί κάποιον τραυματισμό τη φετινή χρονιά, τότε είναι πάρα πολύ πιθανό να ξεπεράσει τον κουμπάρο του.

Θυμίζετε ότι στην Φερνάντο Μπουέσα Αρένα, ο Βασίλης Σπανούλης ξεπέρασε άλλον έναν θρύλο του ελληνικού μπάσκετ, τον Θοδωρή Παπαλούκα. Σε εκείνο το παιχνίδι πριν από δυο χρόνια, ο ηγέτης του Ολυμπιακού είχε μοιράσει 15 τελικές πάσες ξεπερνώντας το «φράγμα» των 977 ασίστ, αφήνοντας στην τρίτη θέση της λίστας τον άλλοτε συμπαίκτη του στην Εθνική. Μάλιστα, οι 15 ασίστ που είχε μοιράσει ήταν και προσωπικό του ρεκόρ στην Ευρωλίγκα.

Η πρώτη εξάδα σε συμμετοχές στην Ευρωλίγκα:

Χουάν Κάρλος Νάβάρο: 341

Φελίπε Ρέγες: 323

Νίκος Ζήσης: 310

Πάουλος Γιανκούνας: 298

Ιώαννης Μπορούσης: 284

Δημήτρης Διαμαντίδης: 278

Βασίλης Σπανούλης: 278

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ