Μπάγερν Μονάχου – Νταρουσάφακα 116-70

Μπάγερν Μονάχου – Νταρουσάφακα 116-70

Δεν άφησαν ούτε στιγμή το πόδι από το γκάζι οι Βαυροί, οι οποίοι επικράτησαν με το ευρύ 116-70 επί των Τούρκων σε μία εμφάνιση που άφησε υποσχέσεις για το μέλλον τους στην διοργάνωση.

Ποιος την είδε την Μπάγερν και δεν την φοβήθηκε! Οι Βαυαροί έπαιξαν εκπληκτικά απέναντι στην Νταρουσάφακα, έδιναν μαθήματα μπάσκετ στο Μόναχο και απέδειξαν ότι μόνο τυχαίες δεν ήταν οι νίκες επί του Παναθηναϊκού και της Μπασκόνια στην Audi Dome Arena, αφού… κατασπάραξαν τους Τούρκους με το εντυπωσιακό 116-70 . Η Μπάγερν από το πρώτο δεκάλεπτο έδειξε τις προθέσεις της, όμως στα επόμενα δύο ήταν απλά απολαυστική στην έδρα της και… έριξε στους φιλοξενούμενους από 33 πόντους ανά περίοδο!

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικό, με την ομάδα του Ράντονιτς να παίρνει την 3η της νίκη στην φετινή της εμφάνιση στην Ευρωλίγκα δίνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

Όλα τα λεφτά ο Μπούκερ με 18 πόντους, με τη Μπάγερν να έχει άλλους τέσσερις διψήφιους παίκτες, με τον Κόπονεν να έχει 16 όσος και ο Ντζέντοβιτς, με τον Λο να ακολουθεί με 13 και τον Μπαρτέλ να έχει 12.

ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΟΙ ΒΑΥΑΡΟΙ

Η Μπάγερν μπήκε δυνατά στο παρκέ και με πρωταγωνιστή τον Μπούκερ προηγήθηκε με 7-2. Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν, βρήκαν σκορ με ποστ από τον Ερικ και ισοφάρισαν σε 9-9, με τους Βαυαρούς πάντως να παίρνουν εκ νέου κεφάλι στο σκορ και με 4 σερί πόντους του Ντζέντοβιτ προσπέρασαν με 15-9.

Παρότι πλησίασαν και πάλι οι Τούρκοι, με παιχνίδι στη ρακέτα, η Μπάγερν έφτασε στο +8 (21-13) την απόστασή της από τους αντιπάλους της με 2 λεπτά για την περίοδο. Η Νταρού με τον Πέινερς και τον Ντεμίρ πλησίασε σε 21-17, με το σκορ αυτό να είναι το τελικό της πρώτης περιόδου.

Δύο επιθέσεις στο πρώτο λεπτό, ισάριθμα τρίποντα για τους γηπεδούχους (Κόπονεν και Ντάγκουμπιτς) και για πρώτη φορά η διαφορά στους 10 πόντους (27-17) με τον Κόπονεν να έχει μπει… ζεστά στο ματς και με ένα δίποντο έκανε το 29-17. Ο Πέινερς με ένα τρίποντο ήταν η αιτία του 31-20, με τον Ουίλιαμς με έμμεσο τρίποντο όμως να διαμορφώνει το 34-20.

Ο Κόπονεν ήταν σε δαιμονιώδη κατάσταση, το τρίποντο έκανε το 37-23 και ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Ουίλιαμς έστιλε την απόσταση στους 16 (39-23).

Η Μπάγερν έλεγχε απόλυτα την αναμέτρηση, ο Λο και ο Λουτσιτς από τα 6,75μ πραγματοποίησαν το 45-29, ο Ερικ προσπαθούσε μόνος του στη ρακέτα, όμως η διαφορά έφτασε γρήγορα στους 18 (48-30).

Το ημίχρονο τελείωσε στο 54-35 με την ομάδα του Ράντονιτς να κυριαρχεί και να μοιάζει έτοιμη για την τρίτη της νίκη σε έξι αγωνιστικές στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας.

«ΑΣΕΛΓΗΣΕ» ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΝΤΑΡΟΥ

Η Μπάγερν έμοιαζε θηρίο μπροστά στην Νταρουσάφακα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σύντομα να ξεφύγει πάνω από τους 20 πόντους και με δίποντο του Γιόβιτς να ξεφεύγει με 63-37. Το τρίποντο του Ντίμπλερ ήταν απλά μία μικρή σπίθα για τους φιλοξενούμενους, αφού οι γηπεδούχοι δεν είχαν αντίπαλο. Ενα ακόμα τρίποντο από τον Μπούκερ έστειλε το ματς στο +28 και ο Λούτσιτς πραγματοποίησε το 71-41 με 5:52 για το δεκάλεπτο!

Η Νταρουσάφακα ήταν υπο κρίση και όσο ο Ερικ ήταν εκτός ματς, ο διασυρμός ερχόταν όλο και πιο κοντά για τους Τούρκους. Μάλιστα το δίποντο του Λο έστειλε το ματς στο 77-45 με τον Κόπονεν να συνεχίζει το βιολί του και με ένα τρίποντο να γράφει το 80-47.

Η Μπάγερν ήταν απίστευτη επιθετικά, έκλεισε την περίοδο με 33 πόντους (οπως είχε και στην δεύτερη) και το σκορ στο 87-50!

Το τελευταίο δεκάλεπτο με αυτήν την εικόνα ήταν πραγματικά διαδικαστικού χαρακτήρα.

Η Νταρουσάφακα απλά δεν υπήρχε στο ματς, η Μπάγερν φώναζε εμφατικά πως έχει έρθει για να λάμψει στην φετινή Ευρωλίγκα. Και το κακό ήταν ότι δεν λυπόταν καθόλου τον αντίπαλό της. Με πρωταγωνιστή τον Χομπς στο τέταρτο δεκάλεπτο πήγε το ματς στο 95-59 και ο Ραντόσεβιτς πραγματοποίησε το 97-59!

Με τρίποντο ο Λο έφερε την κατοστάρα στους Βαυαρούς (100-61) την ώρα που ο πάγκος της Νταρουσάφακα είχε παραδώσει τα όπλα για τα καλά. Μείωσε με τον Πέινερς σε 100-66 και με τον Εβανς σε 102-68, όμως το ματς δεν γύρισε πίσω. Μάλιστα ο Κινγκ από την άκρη του πάγκου, πέρασε στο παιχνίδι και πέτυχε το 105-68 με τον Χομπς να ανεβάζει τον δείκτη της διαφοράς στους 41 πόντους (111-70). Το τελικό 116-70 μιλάει από μόνο του με την Μπάγερν να πραγματοποιεί εμφατική εμφάνιση και να αφήνει υποσχέσεις για την συνέχεια της σεζόν.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 54-35, 87-50, 116-70

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ