Δυο σημεία για το ταξίδι του Ολυμπιακού στην Λιθουανία (pics+vid)

Δυο σημεία για το ταξίδι του Ολυμπιακού στην Λιθουανία (pics+vid)

Η αναβαθμισμένη σημασία της ομαδικής άμυνα και ο Brandon Davies.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Κάουνας για να αντιμετωπίσει την μέχρι στιγμής ασθμαίνουσα Zalgiris – την ομάδα που αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη της περασμένης σεζόν και ευθύνεται για τον αποκλεισμό των Ερυθρολεύκων στα περσινά playoffs. Οι Λιθουανοί έχουν χάσει σημαντικό έδαφος στην κούρσα της οκτάδας, παρόλα αυτά η βαθμολογική τους θέση τους αδικεί. Η Zalgiris είναι μια από τα πιο καλοπροπονημένα  – σε τακτικό επίπεδο – σύνολα της Ευρώπης. Η δουλειά του coach Jasikevicius είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Το παιχνίδι δεν θα είναι καθόλου εύκολο για τους φιλοξενούμενους. Καταρχάς κάθε αναμέτρηση μακριά από την Αθήνα, κρύβει τους δικούς της κινδύνους. Μπορεί ο εντός έδρας απολογισμός της αντιπάλου του να κρίνεται μάλλον φτωχός (μόλις μία νίκη), όμως πολλές φορές τα φαινόμενα έχουν την τάση να απατούν. Η λογική επιτάσσει ότι ο αγώνας θα εξελιχθεί σε ντέρμπυ. Ας εξετάσουμε δύο πιθανά σημεία κλειδιά για τον Ολυμπιακό.

Επιμονή στην ομαδική άμυνα

Η Zalgiris είναι μια ομάδα που στερείται ενός αληθινού super star των Ευρωπαϊκών γηπέδων. Το κενό αναπληρώνεται από την συλλογική προσπάθεια όλων των παικτών της.

Αν κοιτάξετε προσεκτικά την στήλη Assiste FG% στα δεξιά, θα διαπιστώσετε ότι το 64% των καλαθιών της προέρχεται από assist. Το νούμερο είναι πολύ υψηλό – για την ακρίβεια είναι το τρίτο μεγαλύτερο της διοργάνωσης. Η έλλειψη ατομικού ταλέντου παρακάμπτεται με την βοήθεια της συνεργασίας και της αδιάκοπης κίνησης μακριά από την μπάλα. Οι αθλητές του Blatt πρέπει να επιτεθούν στις γραμμές πάσας των γηπεδούχων, προτάσσοντας το μήκος και την αθλητικότητα που διακρίνει συγκεκριμένες του πεντάδες. Η τριάδα Leday/Παπανικολάου/Timma αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο σε αυτό το κομμάτι. Αν οι Ερυθρόλευκοι καταφέρουν να απενεργοποιήσουν τους διαύλους επικοινωνίας των Λιθουανών, τότε θα έχουν αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες τους για να κατακτήσουν την πολυπόθητη νίκη.

Επιπλέον ο Saras αρέσκεται να τρέχει ταυτόχρονες δράσεις στο παρκέ, χρησιμοποιώντας διάφορα δολώματα με σκοπό να ξεγελάσει την αντίπαλη άμυνα. Απαιτείται μεγάλη προσοχή και συνεχής συγκέντρωση για να αντιμετωπίσει κανείς αποτελεσματικά, την Λερναία Ύδρα που έχει κατασκευαστεί στο Κάουνας. Δείτε λίγο την παρακάτω φάση.

Ένα από τα αγαπημένα plays του Jasikevicius

Η δράση της αδύνατης πλευράς – δηλαδή το περιφερειακό screen του White στον Walkup – ονομάζεται hammer και εδώ καταλήγει, σε ένα ελεύθερο περιφερειακό σουτ. Παρατηρείστε ότι στην δυνατή πλευρά λαμβάνει χώρα ένα spain pick n roll, το οποίο αποτελεί έναν έξυπνο αντιπερισπασμό.

Ο Brandon Davies

Ο Αμερικάνος ψηλός διάγει περίοδο καταπληκτικής φόρμας – στα δύο τελευταία παιχνίδια του έχει σκοράρει κατά μέσο όρο 25 πόντους, κατεβάζει 11,5 rebound, ενώ μοιράζει και 3,5 assists. Αναμφίβολα πολυεπίπεδη προσφορά. Τα καλά νέα είναι ότι στο Λιμάνι, διαθέτουν τους κατάλληλους μπασκετμπολίστες ώστε να ανακόψουν τον φοβερό του οίστρο. Το δίδυμο Milutinov/Leday καλείται να φέρει εις πέρας μια επικίνδυνη αποστολή. Η δική τους απόδοση ενδεχομένως να αποτελέσει ένα από τους ρυθμιστικούς παράγοντες της αναμέτρησης. Πρέπει να προστατέψουν πάση θυσία το αμυντικό rebound – ως γνωστό η άμυνα ολοκληρώνεται στο rebound – και να δυσχεράνουν όσο μπορούν την σύνδεση του Davies με το καλάθι. Οι μάχες στις δύο ρακέτες αναμένεται να κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τον τελικό νικητή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ