Στέφανος Δέδας: «Έτσι θα νικήσει ο Ολυμπιακός την Εφές»

Στέφανος Δέδας: «Έτσι θα νικήσει ο Ολυμπιακός την Εφές»

Ο προπονητής της Μπαχτσεσεχίρ αναλύει στο «10» τα σημεία που πρέπει να «χτυπήσουν» οι Ερυθρόλευκοι για να ξεπεράσουν το εμπόδιο της τούρκικης ομάδας στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Αναντόλου Εφές στο ΣΕΦ. Μία ομάδα που εκπλήσσει φέτος με τα αποτελέσματά της στην διοργάνωση, με τον Εργκίν Αταμάν να την έχει θωρακίσει με ταλαντούχους παίκτες οι οποίοι αποδίδουν και με το παραπάνω στο παρκέ.

Πριν από μερικές ημέρες η Εφές επικράτησε άνετα της Μπαχτσεσεχίρ, του Στέφανου Δέδα, αδερφού του Γιώργου Δέδα, βοηθού του Ντέιβιντ Μπλατ στον Ολυμπιακό.

Το 10.gr επικοινώνησε με τον Έλληνα τεχνικό της τούρκικης ομάδας και του ζήτησε να αναλύσει την επόμενη αντίπαλο των Ερυθρόλευκων στην Ευρωλίγκα.

Αρχικά ο Στέφανος Δέδας υποστήριξε: «Είναι σε πολύ καλή κατάσταση ο Μίτσιτς και εξελίσσεται σε έναν από τους κορυφαίους γκαρντ στην Ευρωλίγκα. Τα ντράιβ του στο δεξί χέρι είναι πολύ αποτελεσματικά ενώ μπορεί να σουτάρει εξίσου καλά και σε αριστερόστροφη κίνηση. Είναι καλός χειριστής, ελέγχει το ματς και πιέζει παράλληλα και την μπάλα και για μένα είναι ο leader τις Εφές» ήταν τα πρώτα λόγια του Δέδα αναφορικά με τον Σέρβο γκαρντ που στηρίζει τα πάντα ο Αταμάν.

Σχετικά τώρα με τον τρόπο που αγωνίζεται η Εφές και τα στοιχεία που δείχνει στο παρκέ, ο Δέδας τόνισε: «Πρόκειται για μία ομάδα με πολλές παραμέτρους, με ισορροπία στην επίθεση και καλο spacing λόγω του Μόερμαν που ανοίγει το γήπεδο αλλά μπορεί και να χτυπήσει και μέσα στο καλάθι. Είναι και αυτός επίσης σε καλή κατάσταση. Ταυτόχρονα διαθέτει ένα δίδυμο ψηλών που είναι τελείως διαφορετικοί, τον Μπράιαντ Ντάνστον και τον Ταϊμπόρ Πλάις.

Αρχικά ο Ντάνστον είναι δυναμικός undersized και πολύ καλός στη συνεργασία με τον Μίτσιτς στα pick η roll, ενώ από την άλλη ο Πλάις διαθέτει μεγάλο μέγεθος και είναι πολύ επικίνδυνος στα επιθετικά ριμπάουντ επειδή είναι μακρύς. Έχει βελτιώσει το σουτ του και θέλει προσοχή. Είναι βέβαια προβληματικός στην άμυνα στο pick η roll, που είναι ένα στοιχειο που θα χτυπήσει σίγουρα ο Μπλατ».

Ερωτώμενος τώρα για τους Αντερσον και Σιμόν, ο Δέδας τόνισε ότι: «Είναι ως ένα σημείο παρόμοιοι παίκτες. Παίζουν στο 2-3, έχουν καλό σουτ και μπορούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της Εφές, γιατί έχουν τη δυνατότητα να κάνουν καλά παιχνίδια παρότι και οι δυο δεν έχουν σταθερά νούμερα. Αμφότεροι θέλουν προσοχή από τον Ολυμπιακό» με την συζήτησή μας να καταλήγει στον Σέιν Λάρκιν.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν από τις μεταγραφές του καλοκαιριού και ένα από τα ηχηρότερα ονόματα που άφησαν την άλλη άκρη του Ατλαντικού για την Ευρωλίγκα. Φέτος πετυχαίνει 8 πόντους κατά μέσο όρο, με τον Στέφανο Δέδα να τονίζει για τον Λάρκιν ότι «έχει πολλά up n down μέσα στο παιχνίδι του κάτι που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός. Εκβιάζει προσπάθειες και γενικά δε νιώθει καλά όπως στη Μπασκόνια. Ταυτόχρονα αμυντικά δεν είναι και ο πιο αξιόπιστος παίκτης και νομίζω ότι είναι ένας σημείο που ο Μπλατ μπορεί να σταθεί στο επιθετικό του παιχνίδι».

Που πρέπει να σταθεί όμως ο Ολυμπιακός εάν θέλει να φύγει με τη νίκη την Πέμπτη στο ΣΕΦ με την Εφές; «Στην φθορά του Μόερμαν. Είναι κακός αμυντικός και μέσα και εξω από το καλάθι. Ο Πρίντεζης μπορεί να κάνει καλο ματς εναντίον του. Είναι ένα σημείο που πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός και πρέπει να κερδίσει αυτό το match up γιατί θεωρώ ότι είναι το κλειδί της αναμέτρησης» τόνισε ο Έλληνας τεχνικός της Μπαχτσεσεχίρ για να καταλήξει αναφορικά με την αντίπαλο του Ολυμπιακού πως:

«Η παρουσία των Τούρκων είναι μηδενική και θεωρώ ότι εκτός του Μπαλμπάι, ο οποίος θα πέσει επανω στον Σπανούλη, δεν έχουν κάτι να παρουσιάσουν. Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει ξύλο μπασκετικά όπως λέμε και να κάνει το ματς physical. Σε ένα ματς ποιότητας όπως λέμε η Εφες, έχει περισσότερο ταλέντο και επιθετικά, πιο πολλές λύσεις. Αλλά αν ο Ολυμπιακός κάνει το ματς physical και επιπέδου playoff παιχνίδι τότε δε θα έχει πρόβλημα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ