Μπάγερν Μονάχου – Ζαλγκίρις 88-84

Μπάγερν Μονάχου – Ζαλγκίρις 88-84

Δεν κάμφθηκε το Μόναχο, αφού οι Βαυαροί επικράτησαν με 88-84 της Ζαλγκίρις, με τον Αμερικανό φόργουορντ να είναι απολαυστικός με 27 πόντους!

Ντέρικ Γουίλιαμς-Μπράντον Ντέιβις, σημειώσατε άσο! Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, κανονική διαφήμιση για το μπάσκετ, η Μπάγερν επικράτησε με 88-84 στο Μόναχο της Ζαλγκίρις Κάουνας.

Οι Γερμανοι, οι οποίοι έφτασαν στο 6-6 στην Ευρωλίγκα, είχαν σε απίστευτη μέρα τον Ντέρικ Γουίλιαμς, με τον πρώην ΝΒΑερ να πετυχαίνει 27 πόντους με 3/5 τρίποντα, ενώ μάζεψε και 7 ριμπάουντ και είχε και τρεις ασίστ. Ο Μπράντον Ντέιβις με τους 21 πόντους που πέτυχε προσπάθησε για να επιστρέψει η ομάδα του στο ματς, όμως δεν ήταν αρκετός, σε μία πολύ θερμή έδρα που δεν σταμάτησε να βοηθάει του γηπεδούχους. Το ντέρμπι βάφτηκε… κόκκινο, με τους Λιθουανούς να μην μπορούν να καλύψουν το κενό του Ουόλτερς με την απουσία του να είναι κομβική στην οργάνωσή τους.

ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΓΕΡΝ

Η Μπάγερν προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό της γρήγορα. Ο κύριος εκφραστής των επιθέσεών της ήταν ο Γιόβιτς και με βολές το ματς έφτασε στο 9-6 ενώ τον ακολούθησε ο Ντζέντοβιτς με τον Ραντόσεβιτς για το 13-6.

Χωρίς τον Ουόλτερς έμοιαζε αγνώριστη η Ζαλγκίρις. Οι Μιλάκνις και Ουόλτον πάντως μείωσαν σε 13-12, για να έρθει ένα νέο σερί των γηπεδούχων με Κόπονεν και Ουίλιαμς για το +5 (18-12) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Η Μπάγερν είδε τον Αμερικανό φόργουορντ-σέντερ να είναι αποτελεσματικός και εξαιτίας του το ματς έφτασε στο 24-15 στα πρώτα δύο λεπτά του β δεκαλέπτου.

Μέσω του Μιλάκνις αλλά και του Ντέιβις, έμοιαζε πως υπάρχει αντίδραση για τους φιλοξενούμενους, όμως και πάλι ο Γουίλιαμς και με λίγο από Λο, οι γηπεδούχοι πέρασαν με 10 πόντους διαφορά (31-21).

Ο Αμερικανός φόργουορντ έκανε πάρτι όσο έπαιζε στο ματς, με τρίποντο κράτησε και πάλι σε αυτά τα επίπεδα την απόσταση της Μπάγερν επί της Ζαλγκίρις (38-28), φτάνοντας τους 16 πόντους σε 11 λεπτα!

Τον ακολούθησε ο Ντζέντοβιτς με ένα δίποντο, ο Μιλάκνις έριξε τη διαφορά στους 7 με τρίποντο όπως και ο Βέστερμαν για το 42-35.

Το 46-38, το οποίος διαμορφώθηκε από τον Γάλλο γκαρντ των Λιθουανών ήταν το τελικό αποτέλεσμα του ημιχρονου, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

ΝΤΕΡΜΠΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΗΣ

Βλέποντας μάλλον τι δεν πήγε καλά και μαθαίνοντας από τα λάθη της, η Ζαλγκίρις μπήκε μεταλλαγμένη στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Ουλάνοβας και Ντέιβις έφεραν το 46-42 με τον Αμερικανό να είναι η αιτία τόσο του 46-47, όσο και της αμυντικής σοβαρότητας των φιλοξενούμενων. Ο Βέστερμαν προσέφερε προβάδισμα, δύο φορές, με τον Γουίλιαμς να ισοφαρίζει σε 52-52. «Χτυπώντας» το ποστ, η Μπάγερν επέστρεψε για τα καλά και ο Μπαρτέλ έκανε το 58-56, για τον ακολουθήσει ο Ντάνγκουμπιτς για το 60-56 αναγκάζοντας σε τάιμ άουτ τον Σάρας.

Με την επιστροφή στο ματς ο Ουάιτ έβαλε δίποντο για το 60-58 και το γκολ φάουλ του Ουάιτ ήταν η αιτία του προσπεράσματος των Λιθουανών (60-61).

Οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελευταία περίοδο με το σκορ στο 63-61 σε ένα γεμάτο ντέρμπι, με όμορφο μπάσκετ, όπως και όλοι θα περιμέναμε στην Γερμανία.

Ο Ουάιτ με τον Ντέιβις έδρασαν πάλι για το 63-65, με την Μπάγερν να μην πανικοβάλλεται και να ακολουθεί κατά πόδας. Ο Ουίλιαμς ήταν «καυτός» και με κάρφωμα της έδωσε το προβάδισμα ξανά (67-65),με την Μπάγερν να επιβάλλει ένα τρελό ρυθμό και το ματς να φτάνει στο 73-65 (τρίποντο του Γουίλιαμς) για το 10-0 των γηπεδούχων.

Και πάλι η Ζαλγκίρις πάντως έδειξε αυταπάρνηση και πλησίασε στους 4 (76-72), με τον Ντέιβις να στέλνεις τις ομάδες στους πάγκους για το τάιμ άουτ με κάρφωμα και το σκορ στο 76-72. Γιόβιτς και Γκριγκόνις ο λόγος του 79-76, με τον Λούτσιτς να προσφέρει το 81-76.

Η Ζαλγκίρις έμοιαζε.. αθάνατη και παρότι έχανε με οχτώ πόντους στο τελευταίο λεπτό (83-76), βρήκε το σθένος να μειώσει στους 2 με τρίποντο του Βέστερμαν (83-81).

Το πήρε επάνω του ο Ντζέντοβιτς, έπαιξε στα πόδια τον Μιλάκνις και με ντράιβ έγραψε το 85-81 με 17 δευτερόλεπτα να απομένουν.

Ο Ντέιβις σκόραρε έπειτα από τάιμ άουτ, ο Μιλάκνις υπέπεσε σε φάουλ στον Λούτσιτς και η Ζαλγκίρις μετά το 1/2 του είχε την επιλογή του τριπόντου.

Ενα φάουλ στον Ντέιβις (δόθηκε χαμηλά αν και θα μπορούσε να δοθεί και για προσπάθεια για 3 πόντους), οδήγησε τον Αμερικανό στις βολές για το 86-84,αφού έχασε τη δεύτερη, χωρίς όμως να μπορεί αν κατεβεί το επιθετικό ριμπάουντ και τον Γουίλιαμς να βάζει τον επίλογο της αναμέτρησης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ