2018: Η χρονιά του Νίκολα Μιλουτίνοφ

2018: Η χρονιά του Νίκολα Μιλουτίνοφ

Ο Σέρβος σέντερ βλέπει το χρόνο που φεύγει να του χαμογελάει, καθώς ατομικά έχει πραγματοποιήσει πράγματα και θάματα με τη φανέλα του Ολυμπιακού

Μετά την πρώτη του σεζόν στο λιμάνι, γνώρισε την αμφισβήτηση. «Πως ο Ολυμπιακός… σπαταλάει μία θέση ξένου για αυτόν τον άγουρο Σέρβο πιτσιρικά», υποστήριξαν πολλοί. Δεν ήταν βάσει αριθμών άδικη η προσέγγιση αυτή για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ της σεζόν 2015-16, αφού ο «Μίλου» ολοκλήρωσε την αγωνιστική χρονιά στην Ευρωλίγκα με 3,7 πόντους και λίγο χρόνο συμμετοχής στο παρκέ. Και δεν ήταν μόνο οι αριθμοί του που προβλημάτιζαν.

Ήταν τα αργά πόδια του και τα πρώτα δείγματά του που παρέσυραν τον κόσμο, ο οποίος έσπευσε να τονίσει ότι δεν γίνεται να υπάρχουν 3 ξένοι σέντερ στον Ολυμπιακό, με τον Μιλουτίνοφ ανάμεσά τους.

ΜΠΟΛΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΛΟΓΙΑ

Τα επόμενα χρόνια τον βρήκαν μεταξύ ΣΕΦ και Αμερικής, όπου και δούλεψε το κορμί του. Αμέτρητες εργατοώρες στο παρκέ, βάρη, ειδικές μετρήσεις και προγράμματα για τον Σέρβο, του οποίου τα δικαιώματα στο ΝΒΑ ανήκουν στους Σαν Αντόνιο Σπερς του Γκρεγκ Πόποβιτς, με τα «Σπιρούνια» συχνά πυκνά να διασχίζουν την άλλη άκρη του Ατλαντικού για να τον παρακολουθήσουν από κοντά.

Με το πέρασμα του χρόνου ο Σέρβος σέντερ γινόταν και καλύτερος. Ο Ολυμπιακός βλέποντας την εξέλιξή που είχε του πρόσφερε νέα ανανέωση συμβολαίου, για να μπορέσει να αυξήσει την ρήτρα του για το ΝΒΑ και παράλληλα να τον κάνει να νιώσει σαν το σπίτι του. Ένα παιδί που στα πρώτα βήματά του στην χώρα μας, στόμα είχε και μιλιά δεν είχε. Μπόλικη δουλειά, ελάχιστα λόγια βελτίωση σε κομμάτια του παιχνιδιού του που είχε αδυναμίες, απέναντι σε πιο αθλητικούς ψηλούς, μόδα που ο Ολυμπιακός είχε φέρει στην Ευρωλίγκα καθώς οι sevenfooters ήταν είδος προς εξαφάνιση στο κορυφαίο ευρωπαϊκό διασυλλογικό πρωτάθλημα.

ΦΟΒΕΡΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ, ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΞΕΠΕΤΑΓΜΑ

Στα μέσα της περσινή σεζόν και ουσιαστικά από την αρχή του 2018, ο Νίκολα πατούσε όλο και καλύτερα στα πόδια του. Οι αριθμοί του όλο και γιγαντωνόντουσαν, τα λεπτά στο παρκέ αυξανόντουσαν και ο ίδιος μπολιαζόταν με αυτοπεποίθηση. Οι Ερυθρόλευκοι έβλεπαν την υπομονή τους και την επένδυσή τους να πιάνει τόπο, καθώς ο Σέρβος σέντερ παρουσίαζε σε κάθε παιχνίδι ψήγματα της ποιότητάς του. Με αποκορύφωμα το ματς με την Αναντόλου Εφές στο ΣΕΦ, όπου είχε 20 πόντους με 8/9 δίποντα, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ και συνολικά 29 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης σε 27 λεπτά συμμετοχής.

Μπορεί αυτός και η ομάδα του να παρέμειναν άτιτλοι, όμως όλοι περίμεναν το ξεπέταγμά του την επόμενη σεζόν. Και είχαν απόλυτα δίκιο..

Ο Μιλουτίνοφ ενηλικιώθηκε μπασκετικά στον Ολυμπιακό και όσα παρουσιάζει την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο είναι άξια των προσδοκιών που είχαν άπαντες στο πρόσωπό του.  Δεν είναι μόνοι οι 10,4 πόντοι που προσφέρει στην ομάδα του στην Ευρωλίγκα, αλλά οι δουλειες που κάνει σε κάθε σημείο του παρκέ με τους Ερυθρόλευκους. Σκεφτείτε ότι σε αυτά τα 15 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί με τη φανέλα των Πειραιωτών, έχει 7,7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, με 1 τάπα ανά ματς (και αμέτρητες αλλοιώσεις σε σουτ αντιπάλων) και συνολικά 18 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Μιλουτίνοφ κλείνει τέλεια το 2018 και σίγουρα θα έχει αυτήν την χρονιά να την θυμάται για πάντα.

Φεύγει λοιπόν το έτος με τον Μίλου να έχει παίξει σε 33 παιχνίδια έχοντας 10,6 ποντους κατά μέσο όρο και 19,7 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Σε όλα αυτά προσθέστε και ότι ο παίκτης του Ολυμπιακού έχει μέσα στο 2018 έχει αναδειχθεί τρεις φορές MVP σε αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Μία την 28η αγωνιστική την σεζόν που μας πέρασε φτάνοντας τους 29 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο βγήκε στην 2η αγωνιστική με 33 βαθμούς και στην 13η με 36!

Τι άλλο να περίμενε ο ίδιος από το 2018;

Τα παιχνίδια του Μιλουτίνοφ στην Ευρωλίγκα το 2018

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ